מאת: מערכת אתר דאבל פס | 15.05.20 | 09:13
גילי אמיר, יור איגוד השייט, מעדיף לראות את הצדדים החיוביים של פגרת הקורונה ולנצל היטב את 450 הימים עד טוקיו 2021 כדי להגדיל את סגל השייט למשחקים האולימפיים. בזמן הסגר הילדים ציירו ובנו דגמים של כלי השייט שלהם במסגרת תחרות נושאת פרסים של האיגוד, ואילו הבוגרים עשו כושר בבית. כבר בסוף החודש צפויה להתקיים תחרות ראשונה בשדות ים, לאולימפיים ולילדים כאחד, בכפוף להנחיות משרד הבריאות. "לו יהי"
להסתכל מהחוף אל עבר הים במשך של כמעט חודשיים מבלי להיכנס אליו זה לא דבר קל לאנשי ים ובייחוד לשייטים והגולשים התחרותיים שלנו. מגיפת הקורונה "סגרה" את הים ותפסה ענף אולימפי בעל מסורת הישגית מרשימה במיוחד בישראל, בדיוק בישורת האחרונה של קביעת הסגל למשחקים האולימפיים טוקיו 2020. הבוגרים נאלצו להסתפק באימוני כושר בזום ובאופן פרטי, וצעירי הענף הפעילו את כשרונם בתחום היצירה כשאיגוד השייט הזניק תחרות נושאת פרסים בה הילדים נדרשו לבנות או לצייר את דגם השייט שלהם, והוכיחו כי הם מוכשרים גם על היבשה.
קורונה זה גם משבר כלכלי, כבר ידוע, אבל יור איגוד השייט, גילי אמיר, כבר מביט קדימה ואפילו יודע למצוא את האלמנטים החיוביים עם תום הסגר והחזרה לפעילות, שמתרחשת ממש בימים אלה מאילת ועד נהריה.
אמיר: "בעקרון אני תמיד אופטימי, וכך גם עכשיו. יש לנו פתאום 450 ימים עד לטוקיו 2021, שזה הרבה זמן וה גם פותר לנו חלק מהבעיות שצצו בקמפיין האולימפי הנוכחי. קיבלנו עוד שנה להתכונן ולהדביק את הפער מיריבים בינלאומיים במספר דגמים, בעיקר בגברים. אני רואה כעת אפשרות טובה יותר להשיג את הקווטה האולימפית בסירות ה-470 והלייזר לגברים ונשים. יש לנו גם יותר זמן להכין את הדור הבא ואת המעבר לדגמים החדשים, גלשן פויל וקייט פויל, ובכלל, להעלות ספורטאים צעירים אל הבוגרים ולקדם אותם לקראת פריז 2024".
מתי הענף יחזור ממש להתחרות?
"הבעיה כרגע היא שאין תחרויות בינלאומיות ושהשמיים סגורים. קיימת אי ודאות אבל אני מניח שתוך חודש הכל יתבהר יותר ונתגבר גם על זה. השייט הישראלי חזר כולו לפעילות והחלטנו לקיים תחרות כבר בסוף החודש הקרוב בשדות ים, ואני מקווה שהיא אכן תצא לפועל במסגרת כל המגבלות והנחיות משרד הבריאות. פיצלנו את התחרות לשני סופי שבוע, כשבחלק הראשון יתחרו הבוגרים והנוער וכעבור שבוע יתחרו הילדים. התחרות מיועדת לכל הדגמים, הן במפרשיות והן בגלשנים".
ידוע שבכל הענפים קיים משבר כלכלי, ובייחוד בקרב המועדונים. כך גם בשייט?
"בהחלט. מועדוני השייט בישראל ניזוקו כלכלית, וגם האיגוד, אבל אני מאמין שלאט לאט נתגבר ככל שהפעילות תגבר. אני שמח על כך שמרכז הפועל מסייע למועדונים בשטח, כי הם לב הפעילות היומיומית והם מהווים את תשתית השייט ההישגי".
כחבר המועצה הלאומית לספורט, האם אתה חושש כי הספורט יינזק קשות מהמשבר ויהיה בתחתית הרשימה לסיוע ממשלתי?
"בטווח הקצר יהיו אכן נזקים קשים אבל אני מאמין כי הכל יחזור לעצמו עם הזמן והשאלה היא עם איזה משברים נתמודד בדרך. הממשלה החדשה עדיין לא קמה ועוד לא ידוע מי יהיה שר הספורט החדש. נמתין ונראה. בינתיים, רב הנסתר על הגלוי".
מה קורה במרכז הימי שדות ים שאתה עומד בראשו? איך עברתם חודשיים בהם הים סגור?
"נאלצנו לשלוח את כל העובדים לחל"ת למעט צוות אחזקה. בחודש הבא נקיים ישיבת דירקטוריון ונחליט לאן פנינו כשהכל תלוי גם בהתפתחויות במדינה. בינתיים, חלק מהמתקנים סגורים אבל השייט עצמו כבר התעורר בישראל ויש בכל יום קרוב למאה סירות בים, רק בשדות ים. זה בהחלט לא נעים לראות ים סגור במקום כזה שוקק חיים ועשיר בפעילות ספורטיבית".
צפויים שינויים בהכנות האולימפיות?
"האיגוד ימשיך עם אותם צוותי אימון למעט שינויים מתבקשים בנבחרת הגולשות, עליהם אנו עובדים בימים אלה ממש. ננסה למצות הכי טוב שאפשר את הארכת הזמן להכנות האולימפיות, אותה קיבלנו עקב הנסיבות, ולתת פוש כדי לבנות משלחת גדולה ככל האפשר לטוקיו, כזאת גם שתגיע למשחקים בצורה המיטבית. במהלך החודש הקרוב תתכנס הועדה המקצועית של האיגוד על מנת להמליץ להנהלה על ההכרעה לגבי המועמדים לייצג את ישראל בטוקיו 2021. הועדה תבחן מספר חלופות לאופן ההכרעה בין הספורטאים".
עברתם שנה מוצלחת ב-2019 עם הרבה מדליות בינלאומיות, בעיקר מצד הצעירים. מהי שיטת העבודה?
"אנחנו עובדים כבר תקופה ארוכה, באיגוד השייט עם מערכת של נבחרות צעירות המספקת שייטים וגולשים לנבחרות הבוגרות. גם השנה מצטרפים אל הבוגרים הרבה כשרונות צעירים שעוד ידברו בהמשך בזירה הבינלאומית, כולל בדגמים האולימפיים החדשים. בשנה שעברה זכינו ב-38 מדליות בינלאומיות בכל הגילאים, שזה הישג המדבר בעד עצמו ועל כך גאוותנו".
תגובות
+ הוסף תגובה