סיכום סיבוב בליגה א'

הסיבוב הראשון בליגה א' הסתיים ואיתו מתח רב בצמרת ובתחתית מחוזות צפון ודרום.כל המספרים והסטטיסטיקות בסיכום מורחב על מה שהיה לנו עד כה,עם ציפייה להמשך מרתק לא פחות והכי חשוב,רווי שערים.

סוף שבוע "לייט" עבר על כוחותינו בליגות הנמוכות. רק בליגה א' התקיים מחזור מלא ואילו בליגות ב-ג התקיימה פגרת הסיבוב הראשון למעט פה ושם משחקי השלמה, חלקם אפילו משמעותיים.
דווקא ליגה א' דרום שהיא ספקית השערים העיקרית, שבתה מכיבושים כשרק 10 שערים נכבשו ב-8 המשחקים. מתוכם שלושה הסתיימו בתיקו 0:0.
בשל מיעוט המשחקים החלטתי להתמקד הפעם בסיכום הסיבוב בליגה א' ומזווית של המספרים.

לפני הסיכום, קצת סטטיסטיקה:
599 שערים הובקעו ב-240 משחקי ליגה א' בצפון ובדרום ע"פ החלוקה הבאה: 322 בצפון ו-277 בדרום.
שיא השערים במשחק שייך לאסי גלבוע שכבשה תשיעייה בניצחון 2:9 על טירת הכרמל.
הכובשת המצטיינת היא הפועל הרצליה עם 32 כיבושים המתחלקים יפה בין 17 שחקנים. אלאהלי מהצפון כבשה 30 אך אלה מתחלקים בין 11 שחקנים בלבד.
אלאהלי ספגה גם הכי פחות שערים בליגה, 8 בלבד והיא גם שיאנית המשחקים בהם לא ספגה שער יחד עם מכבי יבנה מהדרום (9 במספר).

 

אבי סבג(בפסים),מאמן אלאהלי עם ההתקפה המצטיינת וההגנה הבלתי חדירה במחוז הצפוני.(צילום:לירן דורף)


המסננת של ליגות א' היא בני ג'דידה שספגה עד כה 33 שערים. רק בניצחון 0:1 על מכבי טמרה שמרה הקבוצה על רשת נקייה.
קרית מלאכי היא הקבוצה שהבקיעה הכי פחות שערים עד כה העונה, 9 בלבד. למעשה מלבד מול מבשרת ציון נגדה הבקיעה שלישייה, לא היה משחק בו הבקיעה הקבוצה יותר משער אחד. יותר מבחצי ממשחקיה (8) היא לא הבקיעה כלל.
מלכות התיקו הן טייבה, קרית מלאכי וכפר שלם כולן מהדרום עם 7 משחקים ללא הכרעה כ"א.
17 קבוצות הספיקו להחליף עד כה את המאמן מבלי להחשיב את צפרירים חולון שעשתה זאת עוד לפני שהעונה החלה. מכבי טמרה, מכבי כפר קנא וכפר קרע הספיקו להחליף שני מאמנים וזאת מבלי להחשיב לקרע את המשחק בו עמד מנהל מחלקת הנוער, עוביידה זבידאת על הקווים.
המהפך שייך ל-2 קבוצות: השקמה שהפכה פיגור 3:1 להפועל הרצליה במחזור הרביעי לניצחון 3:4 ולעפולה עפולה שהפכה בתוספת הזמן פיגור 1:0 לניצחון 1:2.
ההספק של הליגה שייך ללא ספק לשי אבוקסיס מחדרה שנכנס במשחקו הראשון בקבוצה נגד צפרירים חולון בדקה ה-56 ו-4 דקות לאחר מכן כבש את השער הראשון במשחק בדרך ל-1:2.

 

יוסי גורדנה,מונה עם תחילת העונה למאמן צפרירים והצליח מעל המצופה.(צילום:לירן דורף)

 

10: מחזורים ברציפות החזיקה עירוני חדרה בראש טבלת ליגה א' (מהמחזור השני עד ל-11) עד שאיבדה את הפסגה להפועל הרצליה.

עוד בקטגוריה: שיא שלילי של 10 שערים הובקעו במשחקי סוף השבוע בליגה א' דרום. כן ימעטו מחזורים כאלה.


9: שערי זכות בלבד כבשה מכבי קרית מלאכי בסיבוב שלם ולמרות המהפכה שעברה בהרכב בשבוע שעבר לא הצליחה לשפר את מאזנה ביום שישי כשסיימה רק בתיקו 0:0 עם שכנתה לתחתית, בני טייבה. לא פלא שהיא במקום האחרון.
בקטגוריה ניתן לכלול גם את התשיעייה שספגה טירת הכרמל מאסי גלבוע במחזור ה-9...


8: שערים מחזיקים "מלכי השערים" הזמניים של ליגות א'. בדרום: אורן פחימה (נתיבות), נתנאל בן אבו (קרית גת) ועידן דוד (חדרה. בצפון: אניס אסו רומי (מכבי טמרה), אורן זילקה (עירוני א.א. פאחם וצור שלום) ואבי עמר (טבריה).
לקטגוריה ניתן לצרף גם את אמיר אבועראר "מלך" המוצהבים של ליגה א' עם 8 כרטיסים, אפילו יותר ממספר השערים שכבש עד היום (7).


7: ניצחונות רצופים השיג משה טליאס עם הפועל נחלת יהודה. למי ששכח כשטליאס קיבל את הקבוצה במחזור ה-8 היא דורגה במקום האחרון עם נקודה אחת בלבד. את הסיבוב היא סגרה במקום ה-6 עם 22.
אותו מספר של ניצחונות יש לעדי לוי ממכבי כפר קרע, אם כי אלה הושגו ב-8 משחקים. לקחנו בחשבון את הניצחון הטכני על מכבי כפר קנא (מזל גם צריך, לא?). ההישג הביא את הקבוצה למקום השלישי המכובד, 5 נקודות מהשנייה, עירוני א.א. פאחם.

 

משה טליאס,ללא ספק מאמן הסיבוב בליגה א'.(צילום:לירן דורף)


6: שערים הבקיע אחמד עארף בן ה-39 ממכבי א.א. פאחם. אין ספק כי עארף הוא תופעת טבע ומי שחשב כי ליגה א' תהיה גדולה עליו אוכל היום את הכובע. בכל מקרה, הוא עדיין לא מתכוון לפרוש.


5: משחקים ללא ניצחון הספיקו להנהלת מכבי א.א. פאחם כדי לשלוח את המאמן, ניסים אדרי הביתה ולמנות במקומו את מוחמד חוסיין המקומי שכבר במשחקו הראשון הצעיד את הקבוצה לניצחון ביתי חשוב על אסי גלבוע.


4: שערים ב-5 משחקים כבש אשרף אלעל מאלאהלי בין המחזור ה-7 ל-11. למי שלא זוכר אלעל חזר לשחק לאחר סכסוך מתוקשר בן יותר מחודש עם מאמנו, אבי סבג. כבר במשחק הראשון לאחר הסולחה נגד מכבי כפר קרע שותף כמחליף וכבש בניצחון 1:5. לאחר מכן הוסיף עוד אחד, שוב כמחליף בניצחון על בני טמרה, 0:4 ואת השלישי עשה שוב כמחליף נגד עירוני טבריה רק שהפעם היה זה שער ניצחון.
את הרביעי כבש נגד צור שלום כשהפעם פתח בהרכב.
עוד בקטגוריה: 4 מ-5: זה מאזן הניצחונות המצוין של המאמן, מורדי ועקנין על הקווים של מבשרת ציון. בדומה לטליאס לקח ועקנין את הקבוצה שלו במקום האחרון עם 5 נקודות בלבד וכרטיס כמעט בטוח לליגה ב' ועימה השיג 12 נקודות שהקפיצו אותה למקום ה-11.


3: שערי ליגה בלבד הבקיע עד כה, אופיר חלוואני במדי כפר יונה. עם קריירה עשירה בליגה הלאומית כולל שער בגמר הגביע ב-2003, הגיע חלוואני לכפר יונה בקול תרועה רמה. בינתיים במשך סיבוב שלם הוא היה רחוק מלספק את הסחורה.


2: שערים בלבד הבקיעה בני טייבה ב-7 המשחקים האחרונים ו-10 בסך הכל העונה. היא גם מלכת התיקו אפס (יחד עם קרית מלאכי) עם 4 תוצאות כאלה. 2 הוא גם המספר של השערים שהבקיעה הקבוצה במשחקי החוץ.

 

אורן מוחרר,טייבה בצרות גדולות בתחתית ליגה א' דרום.(צילום:לירן דורף)


1: אפס היא התוצאה השכיחה ביותר בליגות א'. לא פחות מ-51 משחקים (27 בצפון ו-24 בדרום) מתוך 240 (21%) הסתיימו בתוצאה הזו. השכיחה הבאה אחריה היא דווקא 1:2 שהושגה 38 פעם (16%), 19 בכל מחוז.


0: ניצחונות השיגה עמישב פ"ת על המגרש הסינטטי של מכבי פ"ת עליו קיימה את מרבית משחקי הבית שלה. מאז סגירתו של המגרש הביתי ע"י המשטרה מתקשה הקבוצה למצוא לה בית קבוע. אגב, את ניצחון ה"ביתי" היחיד שלה השיגה הקבוצה כששיחקה במגרש השקמה, 0:2 על מכבי קרית מלאכי במחזור הקודם.

שיהיה לכולנו סיבוב שני ספורטיבי, מותח, מעניין ורב שערים.
 



תגובות

+ הוסף תגובה
1
איזה הספק?
(אלין: 07:37 19-01-2010)
מאז שאבוקסיס כבש בהתחלה הוא לא עושה כלום,עוד רכש נפל יאללה שייע חלוץ!
2
רעיון גדול
(נחליאלי הציפור: 10:36 19-01-2010)
גיא גולדפרב. הכתב הכי הכי מוכשר שהיה פה אי פעם. איזה רעיון גדול עם ה-10 , 9 , 8 , 7 , 6 .....פשוט גדול!
3
מה 7 -מה כמה?
(בני חייל: 20:06 19-01-2010)
7 ניצחונות רצופים השיגה הפועל נחלת יהודה.מי ששכח כשטליאס קיבל את הקבוצה במחזור ה8 במקום האחרון עם נקודה אחת בלבד. את הסיבוב היא סימה במקום ה6 עם 22.ולכן מבלי לנאחס בסיבוב השני ,אם ישאר ספורטיבי,נאבד את המתח,והעניין,כי נחלת יעלו לפני המחזור האחרון
4
כתב שלא מבין כדורגל.
(נחמה: 19:08 20-01-2010)
כתב הכדורגל שמסקר את המישחקים בהפועל הרצליה מחלק ציונים או לא מבין כדורגל ,או שהוא לא נימצא במשחק או שהוא רושם ציונים בלי לדעת מי השחקנים.
5
סיכום סיבוב ראשון
(אוהד טבריה: 15:00 21-01-2010)
קצר ולעיניין ניכשלתם ובגדול שום תירוץ לא יתקבל עם חומר שחקנים שהתחלתם את העונה הייתם צריכים להיות היום בין שני המקומות הראשונים בטבלה זה ביזיון של השחקנים ושל ההנהלה .

סקר דאבל פס

מי תעפיל לליגת על בעונה הבאה?