לאחר טרום עונה מזעזע שהתבטא בחילוף מאמנים וחצי מהשחקנים החל להתייצב ההרכב של צפרירים חולון כולל הרוטציה ולמרות שהקבוצה לא מציגה משחק מבריק, את הנקודות היא ממשיכה לצבור בדרך להבטחה סופית של ההישארות (כן, רק על זה מדברים שם בינתיים...).
מולה התייצבה "בקרב" על המקום הרביעי, מכבי יבנה בעלות היומרות (והכישרונות) שערב המחזור עוד חלמה על הידבקות אפשרית לצמרת הגבוהה. בהתאחדות התרגשו מגודל המעמד (מקום רביעי זה לאירופה, לא?) והודיעו למשטרה כי מדובר במשחק "רגיש" וזו שלחה כוח מוגבר של כ-15 שוטרים, מחזה בהחלט נדיר במחוזותינו.
במהלך הפגרה שתי הקבוצות לא התחזקו בצורה משמעותית. יבנה צירפה את בוריס דרר שלא ראה דקות בהרצליה ואילו צפרירים העבירה את ליעד ברקוביץ' הצעיר.

משה אזולאי(בצהוב) מול משען ושוסט מצפרירים - מאז שהגיע שוסט לקבוצה,ההגנה התייצבה.(צילום:גיא גולדפרב)
בצפרירים עשה המאמן, יוסי גורדנה שינוי בהרכב לעומת המשחק האחרון עם כפר יונה כשהחזיר את יוסי פליקר במקומו של רן עגייב ואת רותם כבודי במקומו של ניר דדון שירד לספסל. ביבנה הוריד ציון יעקב את יוסי יונה לספסל והעלה במקומו את אורי קרגולה כמו כן, פתח יוסי ברנו במקומו של בן בירן.
כרגיל, כמו בכל משחקי הבית שלה פתחה צפרירים את המשחק בסערה והרבתה להטריד את ההגנה היבנאית ובעיקר דרך אגף ימין שלה שם תופקדו מאור דוז ונוי ויצמן. יבנה לעומתה, ניסתה להגיע במשחק מסודר לשער החולוני אך נעצרה בהגנה המצוינת בראשותם של דוז, דני משען וגיא שוסט שמאז הצטרפותו הגנת הקבוצה נראית פשוט אחרת.
יבנה עוד הספיקה לשלוח כדור חופשי מסוכן מעל שערו של בויטר לפי שהגיע השער הראשון במשחק.
בדקה ה-12 הגביה יוסי פליקר כדור באגף שמאל של קבוצתו, נוי ויצמן נגח, גיא סלם הדף אינסטינקטיבית היישר לויצמן שמול השער החשוף בעט פנימה, 0:1 לצפרירים.

פליקר(9 בכחול)מבשל את הראשון של צפרירים לנוי וייצמן.(צילום:גיא גולדפרב)
חולון המשיכה לשחק בהתלהבות. בדקה ה-16 שוב התקפה מאגף שמאל החולוני, הפעם היה זה מאור דוז שעלה לזרת ההתקפה שהגביה וארז ללוז בעט מהאוויר מעל השער.
ככל שנקפו הדקות דעכה התקפת צפרירים והיוזמה עברה ליבנאים שהתבססו על הנעת כדור וניסיונות לשלוח את אורי קרגולה לתוך הרחבה. בדקה ה-24 זה כמעט הצליח אולם החלוץ הסתבך עם הכדור שהורחק.
יבנה המשיכה לשלוט כצפרירים ניסתה להתבסס על מתפרצות ובדקה ה-34 הצליחה להשוות. אוראל אדרי קיבל כדור בתוך הרחבה, בעט פעם אחת שטוח, עדי בויטר הדף היישר לאדרי שהרשית מול השער הריק, 1:1 מוצדק יש לומר.
עד המחצית המשיכה יבנה להחזיק בכדור אך רוב התקפותיה נבלמו הרחק משערו של בויטר שבגדול היה חסר עבודה.

יוסי ברנו - התקפת יבנה הייתה שקופה במחצית השנייה.(צילום:גיא גולדפרב)
פתיחת המחצית השנייה לא בישרה על שינוי. יבנה חיפשה התקפות מסודרות וכתוצאה מכך גם מיעטה לבעוט לשער. ובכדורגל כמו בכדורגל מי שלא כובש סופג, בדקה ה-57 יצאה חולון להתקפה מתפרצת באגף ימין כשהפעם היה זה נוי ויצמן שלח כדור רוב ליוסי פליקר שמ-5 מטר בעט פנימה, 1:2 לצפרירים.
למרות השער המוקדם יחסית שספגה לא הצליחה יבנה להתעשת ולחזור למשחק. היא המשיכה להחזיק יותר בכדור אך התקפותיה היו שקופות ונבלמו פעם אחר פעם בקו 30 המטר משערה של חולון.
צפרירים יצאה למתפרצות כשבאחת מהן בדקה ה-90 יכלה להכריע סופית את המשחק. יוסי ברנו נגע בכדור בידו על קו ה-16, דני משען לקח את הכדור החופשי שקיפץ על הקרקע ופגע בקורה.
בסיום 1:2 לצפרירים שידעה לנצח במשחק לא גדול, לעלות למקום הרביעי ויותר חשוב, להגדיל את הפער מהתחתית ל-12 נקודות. שפט בתקיפות ובהחלטיות: עידן לייבה.
נוי וייצמן קשרה של צפרירים אמר ל"דאבל פס" בסיום המשחק: "שיחקנו מול יריבה טובה , קבוצה שלא בכדי נחשבת לאחת הטובות בליגה. אנחנו מאמינים בעצמנו וביכולות שלנו , עובדים קשה ולא נחים על זרי הדפנה , וכאן מגיעה מילה טובה ליוסי גורדנה ולצוות המקצועי ששומרים אותנו במתח בריא. מבחינה אישית אין יותר משמח מאשר להיות מעורב בשני השערים שנכבשו , שמח מאוד שהפרגון שיש אצלנו בקבוצה מאפשר לשחקנים להפיק מעצמם יכולות טובות. כל עוד נמשיך לעבוד קשה , נשמור על צניעות , נמשיך לעשות אחד למען השני , אין לי ספק שכולנו נצא נשכרים מכך גם מבחינה קבוצתית וגם מבחינה אישית" .

דני משען - מעוז ההגנה של צפרירים.(צילום:גיא גולדפרב)
תגובות
+ הוסף תגובה