סיטלקול ונקדאי נאבקים אתמול בסירקין (לירן דורף)
מאת: לירן דורף | 15.11.14 | 08:45
בדיוק כמו בעונה שעברה, מחנה יהודה גברה בסירקין על עמישב בדרבי הקטן של מלאבס, הפעם 2:0 משער עצמי של שוסט ועוד אחד של ננו ועקנין. אייל שן הורחק לקראת הסיום
בעונה שעברה, מכבי עמישב פ"ת אירחה בסירקין הרעוע את מחנה יהודה כשהיא בכושר נפלא ועם תשעה משחקים ללא הפסד אך אז הגיח דורי אלברמן (לא שיחק אתמול בגלל פציעה), נגח מקרן פנימה והעניק למחנה נצחון יוקרתי בדרבי חם ועיקש.
אתמול הסיפור היה תעתיק של ממש כשמחנה כבשה שער מוקדם (כנראה בנבדל), הלכה לאחור, הסתגרה אך לבסוף ניצלה את חוסר המחץ המשווע של עמישב, עקצה במתפרצת קטלנית את השער השני שהעניק לה את שלוש הנקודות והחזירה את חניכיו של אוהד בוזגלו לקרקע לאחר שלושה נצחונות רצופים.
הדרבי הקטן של מלאבס לא התעלה לרמה גבוהה (או בינונית) אך כ- 350 צופים הגיעו, התגרו במעט מריח המנגלים אשר שרר באיזור המגרש וראו קבוצה אחת שפשוט רצתה יותר, נלחמה, עמדה נכון טקטית על כר הדשא ולבסוף גם ליקטה נצחון חשוב שהוציא אותה לפחות זמנית מעל הקו האדום.

עמישב עלתה עם אותו הרכב שניצח בשבוע שעבר את מרמורק בעוד שרון מרציאנו עורך מיני מהפכה (חלקה מאולצת) מה-11 שהפסידו לאשקלון כשמחפוד, חתוכה (פצוע), משיח ודיין ירדו לספסל.
הפתיחה הייתה מגומגמת משהו, שתי הקבוצות הסתפקו בהנעת כדור רוחבית ללא מצבים של ממש כשעמישב מעט יותר יוזמת אך כאמור לא מסכנת במאומה את שערו של אנגלשטיין.

בדקה ה-18 ובמצב הראשון במשחק, עלתה מחנה ליתרון מגול מפוקפק כשעידן סהר הכניס כדור עומק לננו ועקנין שדומה כי היה בנבדל עמוק, דגלו של הקוון דרארג'ה נותר למטה וחלוץ מחנה בעט מול שמש כדור מצד לצד שננעץ בקורה, חזר למגרש אך פגש בחוסר מזל משווע את רגלו של גיא שוסט שדחק לשערו הוא,
1:0 לאורחת.

.jpg)
מכאן המגמה הייתה ברורה למדי. עמישב יוזמת ואילו מחנה מסתגרת מאחור ויוצאת למתפרצות מהירות עם דגו, ועקנין וגיא לוי המהירים.
בדקה ה-22 ניסה לובין להחזיר את עמישב במהרה לעניינים אך בעיטתו מ-16 מטרים אלכסונית, נעצרה אצל אנגלשטיין.
עמישב המשיכה ללחוץ ובדקה ה-30 בעט לי זלייט כדור חופשי כ-18 מטרים אלכסונית אך גם הפעם אנגלשטיין היה עירני, השתטח וקלט.

שלוש דקות חלפו והירוקים הגיעו למצבם הטוב במשחק כשאייזנקוט פרץ באגף שמאל, ניסה להרים אך הכדור פגע ברפאלי, הטעה את אנגלשטיין ונחת על המשקוף, הגנת מחנה התקשתה להרחיק ועל הריבאונד עט זלייט שמעשרה מטרים חופשי לגמרי, בעט החוצה.

המחצית השנייה נפתחה בדיוק כפי שהסתיימה הראשונה, בלחץ מקומי ובדקה ה-47 עוד מצב נהדר לעמישב כשלובין ניצל אי עירנות של אלגבלי, חדר לרחבה ובאחד על אחד מול אנגלשטיין, בעט דווקא לגופו של שוער מחנה שהותיר את קבוצתו ביתרון.

כאמור, מחנה הסתפקה בהתקפות מעבר מהירות ובדקה ה-59 היא גם הייתה צריכה לסגור עניין מאחת כזו כשועקנין הכניס פס עומק לדגו שבחוכמה עזב את הכדור לגיא לוי מכיוון שהיה בנבדל והאחרון מול שמש בעט היישר לחזהו של שוער עמישב שהדף היטב לקרן.

בדקה ה-70 מבצע קבוצתי נאה של עמישב הסתיים בהורדת כדור על החזה של חטארי המחליף שהשאיר "קטנה" לנוי וייצמן שבעט חזק מ-16 מטרים שטוח לפינה השמאלית אך אנגלשטיין היה במקום וקלט.

בדקה ה-76 הריח מהיציע אביו של ננו ועקנין את העומד לבוא וצעק לבנו, "ננו, תעקוץ את השני, קצת ריכוז וזה יבוא". וכך, בדיוק בחלוף 50 שניות קרה הדבר כשרז גנץ המחליף הכניס כדור עומק נפלא לועקנין שמול שמש לא התקשה לבעוט לפינה הקרובה פנימה, לקבוע
2:0, לרוץ לנשק את אבא מעבר לגדר ועל הדרך גם לתת איזה "פיו פיו" קטן ומיותר, בינגו!.

.jpg)
המשחק נכנס לגארבג' טיים אחד גדול אך עוד לפני שריקת הסיום, הדרבי נהפך מעט סוער כשאייל שן פלט מספר מילים מיותרות לשופט מהדיפור שלא הבליג, הניף לעברו את הכרטיס האדום ועמישב בעשרה שחקנים.

גם תוספת הזמן לא הועילה לירוקים ומחנה יהודה מנצחת בדרבי 2:0 וכאמור יוצאת לנשום מעט אוויר מהתחתית הלוהטת. מיד עם ירידת השחקנים לחדרי ההלבשה התפתח עימות בין אחד מאוהדי עמישב לשוער מחנה גל אנגלשטיין אך לאחר חילופי דברים, השניים הופרדו והעניין הסתיים ללא אלימות כלשהי.
שפט אור מהדיפור (12 צהובים ואדום!) לעיני 350 צופים בסירקין.
מצטיינים במגרש: עידן סהר, ננו ועקנין (מחנה יהודה).
עמישב: שמש, שוסט (חטארי), בריגה, מגמדוב, אייזנקוט, שערי, שן (הורחק), זלייט (בן שיטרית), וייצמן, סיטלקול, לובין (שעבאן).
מחנה: אנגלשטיין, שלו, אלגבלי, רפאלי (סנקר), נקדאי, סהר, אלמו, סימנה, דגו (גנץ), לוי, ועקנין (דיין).

תגובות
+ הוסף תגובה