אבי איבגי הדהים: "אלך ברגל מ'בלומפילד' עד לביתי בנתניה״

לא לחלל את השבת בכל מחיר. איבגי (אלי שמואלי) לא לחלל את השבת בכל מחיר. איבגי (אלי שמואלי)
מאבק שחקני הכדורגל נגד קיום משחקים בשבת עולה מדרגה. שוער מכבי הרצליה גילה שהמשחק הקרוב מול בני יהודה יגלוש לשבת וייאלץ לצעוד 35 ק"מ: "לא מוכן לנסוע בשבת, זו הדרך שלי. אני סובל כבר כמה שנים בשקט, הפעם לא אוותר"

מאבק השחקנים, שומרי המסורת והשבת בישראל, כנגד קיום משחקי כדורגל בשבת, עולה מדרגה. אחרי שבחודשים האחרונים החלה התאגדות והתקיימו פגישות של למעלה מ-150 שחקנים בליגת העל ובליגה הלאומית שדורשים לקבוע את משחקיהם בימי חול, לפני כניסת השבת או לאחר צאתה - אמר היום (ראשון) אבי איבגי, שוער מכבי הרצליה, כי לאחר משחק החוץ בשישי הקרוב של קבוצתו מול בני יהודה, הוא יצעד ברגל מאצטדיון בלומפילד עד לביתו בנתניה.

לאחר שמנהלת הליגות המקצועניות פירסמה את ימי ושעות המשחקים של המחזורים הקרובים, גילה השוער הוותיק כי שני המשחקים הקרובים של הרצליה (שישי, 15:00, בחוץ מול בני יהודה ושישי הבא, 15:00, בבית מול בני לוד) יגלשו לתוך השבת שעתידה להיכנס ב-16:15 לערך.

אבי איבגי אמר לאתר ערוץ הספורט: "כבר שש שנים שאני מקפיד לשמור את המסורת של השבת שקיבלנו מהקדוש ברוך הוא, אני ועוד המון המון שחקנים ששומרים בדיוק כמוני עסוקים כל סוף שבוע מחדש בלחפש פתרון בגלל שהמשחקים גולשים לתוך השבת. אני לא מדבר על דתיים או שומרי שבת בלבד, אלא יהודים רגילים שרוצים לזכות ללכת לבית כנסת פעם אחת ביום שישי ולא מספיקים".

"הכדורגל הוא לא מקצוע רק של גויים, אלא גם של יהודים. אני סובל בשקט כבר כמה שנים ובזמן האחרון נחשפתי לכ"כ הרבה אנשים שסובלים בשקט כמוני והולכים הביתה ברגל אחרי משחקים. אני לא מתכוון לוותר ואלך ברגל מבלומפילד לנתניה, עם כל הצער והסבל שנגרמו לי. זו הדרך שלי, מאמין שאסור לנסוע בשבת. בחרתי לשחק בליגה הלאומית כי אפשר וניתן לא לחלל בה את השבת".

 

תגובות

+ הוסף תגובה
1
שימן תממן לו מלון
(אוהד: 11:14 01-12-2014)
2
איבגי כל הכבוד לך צדיק
(יוסי כפר סבא: 11:41 01-12-2014)
3
פחות מקילומטר. שיעשו לך צ'ק אין בבוקר ובצאת השבת סע לביתך בנתניה. אל תאיים בצעידה. אם אתה משחק בשבת, אין סיבה שלא תישן במלון בשבת.
4
מגיב 1 צודק
(משה: 13:38 01-12-2014)
עם כל הרצון שלך לשמור שבת וזה מכובד,לא יקרה כלום לאדון בעלים של הקבוצה מר שיימן הקמצן,שיזמין לך חדר באחד ממלונות ת"א שלא רחוקים מיפו ,מרחק הליכה,ובמוצאש תחזור הביתה, הרבה דתיים מבלים את השבת במלונות , קח את המשפחה בכיף,
6
מה הבעיה לעשות משחק ב14:00
7
מאבק צודק בהחלט.
(ניר מרקו: 15:17 01-12-2014)
8
צודק השוער!
(יונתן: 17:28 01-12-2014)
צודק 100% אין שום סיבה שבעולם שלא יקדימו את המשחק.או לחילופין ביום חול. מה קרה להתאחדות? השתגעו ?יאאלה שילכו למדינות ערב ינהלו שם את הכדורגל...
9
משחק מוקדם יבואו יותר
(מתי : 17:44 01-12-2014)
10
ומה לגבי עירוב?
(אבי: 18:33 01-12-2014)
אתה שומר שבת בע"מ?
11
די כבר לחלל שבת דייייי
(שלומי: 19:46 01-12-2014)
מה קרה אפשר לחשוב מה יקרה אם ישחקו ב2 למה עושים דווקא למה כל הכבוד לו יש כמו אבגי עוד הרבה שרוצים לשמור שבת למה לעדות בכוונה דייייייי תתביישו
12
כול הכבוד תמשיך ככה צריך להחריף את המאבק
(טברייני בנשמה : 22:02 01-12-2014)
מספיק כבר ללכת ראש בקיר גם אנחנו שומרי המסורת רוצים ליהנות מכדורגל. מה הבעיה לשחק ביום ראשון ביום שני הכדורגל לא שייך רק לחילונים
13
גם לנו שומרי המסורת מגיע לראות כדורגל
(טבריני מסורתי : 22:06 01-12-2014)
צריך להרים את הכפפה ולעשות צעד שיבינו במנהלת שהם לא יכולים להחליט עם השומרי מסורת יראו וישחקו כדורגל למה משחקי הכדורסל לא משוחקים בשבת ?? וגם מגיעים אוהדים מספיק עם זה אנחנו גם רוצים לראות כדורגל
14
לכל אלה שמציעים לו מלון
(מתן: 22:37 01-12-2014)
זו לא הבעיה לממן לילה במלון.הבנאדם נשוי עם ילדים שרוצה בסה"כ לבלות איתם את השבת.שבת בבית בחיק המשפחה עם ארוחת ליל שבת שווה הכל.
15
צדיק
(כחול עולה: 23:35 01-12-2014)
עשית מעשה טוב וזכית אנשים

סקר דאבל פס

האם לדעתכם יש לחדש את הליגות?