רביעייה פרטית. אסרף (מימין) יחד עם קיאנדה (דוד זיגדון)
מאת: מערכת דאבל פס | 13.01.15 | 09:08
מעלה אדומים הצנועה סגרה את אחד הסיבובים הגדולים ביותר מאז שחזרה לליגה ב' עם 0:5 ענק על בית שמש. נאור אסרף שבקושי חגג 18 כבש רביעייה ענקית.
אין מאמן כדורגל שלא אוהב את המושג "גניבה". ולא, לא מדובר במושג הרע של המילה אלא מושג שמסביר בחירה מוצלחת של שחקן שאף אחד לא שם עליו עין. למאמן מעלה אדומים, משה סלמי יש אחד כזה: נאור אסרף.
הילד הגיע ממחלקת הנוער הקטנה של המועדון והוליך יחד עם חבריו את הקבוצה הצנועה למקום הרביעי כשהיא מזנבת באריות הליגה עתירות התקציבים (נתיבות, אילת, מודיעין).
בראשון (המשחק נדחה עקב מזג האוויר) אירחה מעלה את בית שמש המסובכת בתחתית שהגיעה לאחר 8 הפסדים רצופים.
למרות מזג האוויר הסוער ההכנות של מעלה למשחק היו רגילות והקבוצה קיימה חמישה אימונים לקראת המשחק. ביום שני קיימה הקבוצה משחק אימון מול הפועל קטמון מצמרת ליגה א׳ צפון, הייתה עדיפה עליה לאורך כל המשחק ונכנעה לה בתוצאה 3:2 (דניאל דרעי ובר לוי כבשו למעלה) רק אחרי פנדל מפוקפק שנשרק דקה לסיום המשחק. את האימון ביום חמישי העביר הקפטן מוטי מנחם והאימון המסכם לקראת המשחק נערך ביום שישי בבוקר בגשם שוטף.
מעלה אדומים ערכה שינוי אחד בהרכב שניצח את ג. זאב, סהר בן חמו שלא התאמן באופן סדיר פתח על הספסל, שימי שמש המשיך לקבל קרדיט כמגן שמאלי ואוהד פחימה פתח כקיצוני באגף ימין.
בית שמש פתחה במערך נסוג עם חוליית קישור מעובה וניסתה להקשות את החיים על הקבוצה הביתית שהסתגרה מאחור וניסתה לצאת להתקפות מתפרצות.
מעלה אדומים מנגד הניעה כדור מרגל לרגל אך חסרה דיוק בשליש האחרון שמנעו ממנה לעלות ליתרון מוקדם. עשר דקות מהפתיחה הגיע המצב הראשון, אוהד פחימה פתח מבערים באגף ימין הוציא כדור רוחב לדרעי שבעט מבלי לעצור, יניב בן הרוש היה ערני וקלט.
חלפו ארבע דקות ומעלה עלתה על לוח התוצאות, שוב פחימה באגף ימין הרים ראש ומצא את נאור אסרף לא מכוסה בקצה הרחבה, אסרף השתלט על הכדור עם החזה, הטעה מגן אחד ומזווית לא קלה בעט שטוח לפינה הרחוקה 1:0 למעלה.
בית שמש ניסתה לצאת קדימה וכמעט וספגה את השני, חילופי מסירות בין דרעי לבר לוי בתוך הרחבה הסתיימו בבעיטה מקרוב של לוי שחלפה סנטימטרים מהעמוד.
האורחים זנחו את תכנית המשחק שלהם, ניסו ליזום אך חסרו מחץ והיו מסוכנים רק במצבים נייחים, באחד מהם הרים אדיר מעודה קרן, הכדור הורחק לא טוב וחזר למעודה שעבר שחקן ובעט חזק לפינה הרחוקה שגיא בן יצחק התעופף נפלא והדף לקרן שלא נוצלה.
בדקה ה 34 מעלה הכפילה את היתרון, התקפה מסודרת מצאה את דניאל דרעי חופשי עשרים מטר מהשער, דרעי הרים ראש והכניס כדור מדוייק בין הבלמים לחלוץ נאור אסרף שלא התבלבל הרים ראש ונתן צ׳יפ קטן מעל השוער יניב בן הרוש, הכדור פגע פעם אחת בקורה וחדר לרשת 2:0.
על סף השריקה למחצית מצא בר לוי בכדור גדול את דרעי מול בן הרוש, דרעי השתלט לא טוב על הכדור ובעט חלש לרגלי השוער, הכדור התגלגל עד לקשר דור אזרד שבעט חזק, בלם בית שמש חיים אלקיים שם את הגוף, הכדור פגע בחזהו והורחק 2:0 במחצית.
גם במחצית השנייה המגמה לא השתנתה, בית שמש התבססה על כדורים ארוכים למעודה וחיכתה למצבים נייחים ומעלה אדומים שיחקה על התקפות מעבר מהירות שהביכו את הגנת האורחים פעם אחר פעם.
בדקה ה 56 הגיעה בית שמש למצב הכי טוב שלה במשחק, אדיר מעודה נשלח בכדור ארוך לתוך הרחבה, עצר פעם אחת ובעט כדור חזק לפינה הרחוקה, בן יצחק התעופף והדף לקרן. אלירן כהן הרים את כדור הקרן שהורחק לא טוב והגיע למעודה שבעט מקרוב למשקוף השער, מעלה יצאה למתפרצת קטלנית, אופק תאני המגן מצא את בר לוי שמסר בנגיעה לדרעי ורץ לתפוס מקום מול בן הרוש, דרעי שלח כדור עומק נפלא ומצא את תאני ולוי לבד מול השוער יניב בן הרוש יצא משערו והכשיל מאחור את תאני, השופט שרק לעבירה מחוץ לרחבה ושלף לשוער את הכרטיס האדום.
בית שמש שהגיעה למשחק ללא שוער מחליף העמידה בין הקורות את הבלם חיים אלקיים במקום בן הרוש. את בעיטת העונשין בעט דניאל דרעי לקורה.

בית שמש הניפה דגל לבן ומעלה אדומים עשתה במגרש ככל העולה על רוחה. בדקה ה 67 היא גם הכריעה את המשחק, סהר בן חמו שנכנס מספר דקות קודם הכניס כדור עומק לנאור אסרף שעבר את השוער ומול שער ריק גילגל לרשת 3:0.
חלפו עוד שתי דקות וההפסד הפך לתבוסה. בר לוי חדר לרחבה ופירגן לדניאל דרעי שהגיע מאחור ובעט חזק, אלקיים הדף מצויין שוב לדרעי שהכניס למגן אופק תאני בקצה הרחבה, תאני עבר שחקן והוציא כדור רוחב אותו דחק אסרף לרשת וקבע 4:0 עם רביעייה אישית.
עשרים הדקות האחרונות היו לפרוטוקול בלבד, נראה היה כי מעלה אדומים יכולה לכבוש מתי שרק תרצה ורק החמצות מסמרות שיער של בר לוי ודניאל דרעי מנעו הגדלת התוצאה.
דקה לסיום מצא לוי את דרעי ברחבה, דרעי בעט מקרוב כדור חזק שעבר את אלקיים, אלירן כהן עצר את הכדור על קו השער בידו. לשופט המשחק לא נותרה ברירה והוא שלף לכהן את הכרטיס האדום והצביע על הנקודה הלבנה. דניאל דרעי בעט את הפנדל חזק לפינה הימנית, אלקיים קפץ לפינה הנכונה אך לא יכל להגיע אל הכדור 5:0 בסיום.
במהלך השבוע נעשו מאמצים גדולים לחזק את הקבוצה במספר שחקנים, יוני זכריה חלוץ גבעת זאב סגר את תנאיו הכספיים במועדון ובקבוצה מצפים שיסדיר את נושא שחרורו מהגבעה. אביחי ברוך וכפיר פרץ אשר שיתפו פעולה לפני כשנתיים בחוד ההתקפה של הקבוצה החלו להתאמן בה ומועמדים להצטרף.
תגובות
+ הוסף תגובה