באסוק ורביבו במאבק על הכדור (שקד מורג)
מאת: נאור מורג | 07.03.15 | 10:47
בית"ר כפר סבא הוליכה בהוד השרון אבל שני שערים ובישול של יניב לוזון לירדן פינטו סידרו להוד השרון ניצחון ראשון על שכנתה הגדולה מאז נוסדה מחדש בשנת 2003. הוד השרון התקרבה לכפר סבא כדי שתי נקודות בלבד
האמרה לדרבי חוקים משלו קיבלה אתמול (שישי) משנה תוקף כשהוד השרון אירחה את בית"ר כפ"ס במגרשה הביתי. מאז שנוסדה ב-2003 לא הצליחה המארחת לנצח את הכפר סבאים ולא משנה באיזו ליגה הן שיחקו יחד.
הכפר סבאים התייצבו ממרומי המקום השלישי שכבר נראה מובטח אם כי במחזורים האחרונים החלו היריבות שמתחת להתקרב אליה באופן משמעותי, כולל אותה הוד השרון שדורגמה מקום אחד מתחתיה, מרחק 5 נקודות בלבד.
הפתיחה הייתה שייכת לאורחת מכפר סבא שהממה את המקומיים עם שער מוקדם. 8 דקות מהפתיחה, חי אטיאס הכניס כדור חכם לרועי הררי שנותר לבדו מול חזי ג'נשווילי שוער הוד השרון. המגן של כפ"ס לא התבלבל וגלגל את הכדור פנימה.
0:1 לאורחים.

כפר סבא המשיכה להיות מסוכנת ושלטה במשחק, הוד השרון לעומתה הייתה עצבנית מאוד, משחקה היה מאוד לחוץ ואגרסיבי כשלא הצליחה לסכן את שערו של אסף רז.
בדקה ה-33 כפר סבא הגיעה להזדמנות מצוינת, יוני רביבו הרים כדור שעבר את הגנת הוד השרון, הכדור הגיע לאלעד כהן שנותר לבדו מול שוערה של הוד השרון. אלעד כהן היה חייב לכבוש אלא שהוא בעט כדור חלש ישר לידיים של חזי ג'נשווילי, החמצה ענקית.

6 דקות מאוחר יותר, בניגוד גמור למהלך המשחק, הוד השרון כבשה את שער השוויון. כדור חופשי נפסק להוד השרון 30 מטר אלכסונית משערו של אסף רז. יניב לוזון הרים את הכדור לרחבה, הגנת ביתר כפר סבא חלמה וירדן פינטו הגיע ראשון לכדור, נגח לרשת והשווה ל-
1:1.

במחצית ערך נועם שוהם מאמנה של הוד השרון חילוף טקטי. יקיר חליויאן נכנס במקום דניאל אברהם כשהמטרה של שוהם להכניס למשחק קבוצתו מהירות ויצירתיות. החילוף הוכיח את עצמו כחילוף מנצח. הוד השרון פתחה את המחצית השניה בסערה.
2 דקות מפתיחת המחצית, יניב לוזון הוביל את הכדור במרחק של כ-25 מטר משער כפר סבא. לוזון ראה ששוער כפר סבא, אסף רז, ממוקם לא טוב מחוץ לשערו והקשית כדור חכם שעבר מעל שוער כפר סבא וחדר פנימה.
1:2 לטובת הוד השרון.


חולפות עוד 2 דקות והוד השרון הדהימה עם שער שלישי. יקיר חליויאן המחליף העביר כדור מצוין ליניב לוזון שמצא את עצמו שבעה מטרים משערו של אסף רז. לוזון בעט כדור חזק ושטוח לפינה, לאסף רז לא היה שום סיכוי.
1:3 להוד השרון.


מדקה זו הוד השרון שיחקה זהיר במטרה לשמור על היתרון, כפר סבא החזיקה יותר בכדור אבל הייתה חסרת מחץ ויצירתיות ולא הרבתה לסכן את השער של הוד השרון. הוד השרון התבססה על התקפות מתפרצות והגיעה למספר מצבים.
בדקה ה-61 כפר סבא קיבלה הזדמנות לחזור למשחק. יוני רביבו מצא את דוס סנטוס ברחבה אך הוא בעט החוצה.

5 דקות לסיום, ההזדמנות האחרונה של כפר סבא שי ביטון בעט מ-16 מטר למשקוף, את הכדור שנחת ליד שערה של הוד השרון הרחיק יקיר חליויאן לקרן. בסיום 1:3 להוד השרון. שפט שלום פבריקר. בפתיחת המשחק היו כ-50 צופים, אך במהלך דקות הפתיחה הגיעו צופים נוספים וסה"כ כ-200 צופים נתנו למשחק אוירה טובה.

בית"ר כפר סבא נראית חסרת ביטחון, היא חייבת להפנים שהיא עדיין לא הבטיחה את מקומה במשחקי הפלייאוף. היא חייבת לנצח במחזור הבא במגרשה הביתי את שיכון המזרח, ניצחון שיכול לשנות את המומנטום ולהחזיר את עורפ בכר וחבורתו למסלול הניצחונות.
הוד השרון נראית מצוין. מדובר בעיר מתפתחת שבהחלט ראויה בהחלט לקבוצת כדורגל ייצוגית לפחות בליגה הלאומית. טוב תעשה העירייה המקומית אם תשקיע יותר בקבוצת הכדורגל ותסמן כמטרה להעלותה לליגה בכירה יותר.
יניב לוזון המצטיין במשחק סיכם: "היה משחק טוב מול קבוצה מצוינת, מי שהיה במגרש ראה משחק טוב, אנחנו רצינו יותר, היינו קצת יותר טובים ובגלל זה ניצחנו".
נועם שוהם מאמנה של הוד השרון דיבר על המשך הליגה: "המטרה שלי להגיע לפליאוף ואני מכוון גבוה. אנחנו עכשיו מקום 4 ואני רוצה מקום 3. אני רוצה להקנות לשחקנים אופי שזה חלק בלתי נפרד מהמשחק".
תגובות
+ הוסף תגובה