קרב המפתיעות: קרית אונו תארח את בית"ר ר"ג בגמר הפלייאוף
המפתיעה. רמת גן חוגגת עלייה היסטורית (אלי שמואלי)
מאת: אלי שמואלי ואלון יהודיוף | 29.04.15 | 15:54
כולם ציפו למשחק מעניין בין צפרירים חולון לכפר קאסם, אבל בית"ר ר"ג וקרית אונו גברו על שתיהן (בהתאמה) בחוץ ותאבקנה ביניהן על אליפות מחוז דרום א' של ליגה ב'
לגמר הזה אף אחד לא ציפה. טוב, אולי רק בקרית אונו ובבית"ר ר"ג. שתי הקבוצות הללו סיימו במקומות 4-5 בליגה ב' דרום א' ונאלצו לשחק את משחקן הראשון בחוץ. קרית אונו התארחה בכפר קאסם ויצאה משם ניצחון גדול בפנדלים ואילו בית"ר ר"ג חזרה מחולון עם 1:2 ענק על צפרירים המאוכזבת.
קריית אונו הגיעה למשחק החוץ הקשה בכפר קאסם במטרה לנצח ולנסות לעלות השנה לליגה א'. הקבוצה של אודי כבודי נאבקה כמעט כל העונה עם בקעת הירדן על העלייה אבל במחזורים האחרונים איבדה גובה וסיימה בסופו של דבר רק במקום הרביעי. מנגד, כפר קאסם, שסיימה במקום השלישי, עלתה רק בעונה שעברה ליגה והיא נורא קיוותה לעלות ליגה בפעם השנייה ברציפות.
כפר קאסם חסרה את מאמנה המורחק, אילן אטלי שהעביר את המשחק מגגה של משאית שהוצבה מחוץ למגרש. בהחלט פתרון יצירתי.
שתי הקבוצות פתחו בהתלהבות והשער הראשון נכבש בדקה ה-31. אביעד זרביב הוכשל ברחבת כפר קאסם ויובל עופרי דייק מן הנקודה הלבנה, 0:1 לקרית אונו.
חמש דקות חלפו ועלא עראר סובב כדור נפלא היישר מדגל הקרן שעבר את כולם וחדר פנימה, 1:1. קרית אונו לא נבהלה מהשוויון המהיר וארבע דקות להפסקה החזירה לעצמה את היתרון. דן עזריה הגביה כדור קרן ודוד קנבסקי נגח פנימה, 1:2 לאורחים במחצית.
כפר קאסם פתחה את המחצית השנייה בהתלהבות ובחלוף שש דקות בלבד, משמע הדקה ה-51, מצאה את השוויון. איתן טיקר העביר כדור מצוין לעמית רצבי שמקרוב בעט כדור שפגע בשחקן אורח וחדר פנימה, 2:2.
בדקה ה-65 נותרו האורחים בעשרה שחקנים לאחר שאמיר בוטבגה ביצע עבירה מאחור על איתן טיקר, ראה כרטיס צהוב שני ויצא למקלחת מוקדמת. המארחים לא ניצלו זאת כדי לכבוש שער ניצחון וגם לאחר סיום תשעים הדקות וגם לאחר סיום ההארכה לא נכבשו שערים ושתי הקבוצות התייצבו לדו-קרב מן הנקודה הלבנה.
אופיר חלוואני מקאסם דייק ראשון, אבל ארז ללוז השווה. עמית רצבי בעט שני לקאסם, שוער אונו יקיר קרטה עצר. דן עזריה העלה את אונו ליתרון.
קרטה עצר גם את עלא עראר ואורן דיין קבע 1:3. אדם סרסור לקח את הכדור השלישי לכפר קאסם, בעט לקורה ושלח את קרית אונו לשלב הבא.
במשחק השני נפגשו צפרירים מהמקום השני ובית"ר ר"ג מהמקום החמישי. כבר בדקה ה-15 עלו האורחים ליתרון לאחר ששחר אלבז ורמי רוזוליו ביצעו ביניהם דאבל פס והאחרון בעט מול השוער פנימה, 0:1 לר"ג בהפסקה.
בדקה ה-55 כבשה ר"ג את השני. רועי כוהניאן מחולון נגע בידו ברחבה, ראה צהוב שני ואדום ויוסי מזרחי דייק מן הנקודה הלבנה, 0:2 מדהים לאורחים.
שתי דקות חלפו וחולון צימקה. ירין מור הוכשל ברחבה ואיציק קדושים צימק ל-2:1 מן הנקודה הלבנה.
עד לסיום ניסתה חולון להשוות ללא הצלחה והיא נאלצת לסיים את העונה כבר לאחר הסיבוב הראשון של הפליאוף.
אז כאמור, משחק הגמר של המחוז יפגיש את קרית אונו ובית"ר ר"ג כבר ביום שישי הקרוב (15:00) בקרית אונו. יהיה מעניין.
צפו בדו קרב הפנדלים בין שועאע לקריית אונו (צילם וערך: תאמר סרסור)
תגובות
+ הוסף תגובה