מאת: אלון יהודיוף | 22.05.15 | 22:13
במשחק לפרוטוקול הביסה בית"ר עזרא את אור יהודה 3:8 ועקפה אותה בטבלה בזכות יתרון במפגשים ביניהן. איציק חייק ינסה בשנה הבאה לשבור שיא גינס לשוער הפעיל המבוגר ביותר
קצת לפני ההצגה המרכזית, נפגשו במגרש בנוה גולן בית"ר עזרא ומכבי אור יהודה הצנועות. על פניו, המשחק הזה לא קבע דבר, אבל ניצחון של בית"ר עזרא 0:2 או יותר היה מעניק לה את המקום העשירי על חשבונה של אור יהודה בסיום העונה, בזכות יתרון במפגשים ביניהן.
על שני הספסלים לא ממש ייחסו חשיבות לעניין ולמרות שתוך כדי המשחק עשו חשבונות בעניין, זה באמת לא היה הדבר העיקרי. מה שכן היה מעניין, הם 45 הדקות בהן שיחק באור יהודה השוער, איציק חייק, בן ה-70. חייק ספג שלושה שערים במחצית הראשונה, אבל היה חתום על כמה הצלות לא רעות בכלל. כשהוחלף, הוא הסביר לי שהוא מנסה לשבור שיא גינס ולהיות השוער הפעיל המבוגר ביותר. כבר 60 שנה שהוא רשום כל שנה כשחקן ואם יתמיד בזה, הוא עשוי להיות מוזמן למשחק ראווה בו ישתתף גם ליאו מסי, כוכב ברצלונה ונבחרת ארגנטינה. יכול להיות מעניין.

דווקא האורחים מאור יהודה עלו ראשונים על הלוח. בדקה הרביעית קיבל עופר סמואל כדור ומ-16 מטרים בעט כדור שטוח לפינה ופנימה,
0:1 לאור יהודה.

עזרא ניסתה להגיב ונגיחה של אלירן דהן בדקה ה-21 פגשה את המשקוף של חייק. חמש דקות אח"כ דהן כבר מצא את הרשת וזה
1:1. חלפו שש דקות והמהפך הגיע. עדי בסט הגיע לכדור רוחב וקבע
1:2 לבית"ר עזרא. המארחים המשיכו ליזום ובדקה ה-36 קיבל דהן כדור עומק ומול חייק לא השאיר שום סיכוי לשוער,
1:3 לעזרא.

במצב הזה היו שתי הקבוצות בשוויון מוחלט ביניהן מכיוון שאור יהודה ניצחה 1:3 בסיבוב הראשון, אבל שלוש דקות להפסקה אור יהודה חזרה עם שער מצמק של משה כץ וזה רק
2:3 למארחים.
חייק, כאמור, הוחלף בהפסקה, אבל השוער שנכנס במקומו, ליאור חן, שגם הוא לא ממש ילד (בן 41), ספג לא פחות מחמישה שערים במחצית השנייה. זה התחיל כבר בדקה ה-49 כשבסט עקף אותו וגלגל פנימה,
2:4 לעזרא. דקה חלפה ובסט קבע מקרוב
2:5 לעזרא. בשלב הזה שוב עזרא טיפסה למקום העשירי אבל היא רצתה עוד. בדקה ה-56 נכנס גם רועי שרעבי לרשימת הכובשים כשקבע
2:6 מרשים.
שתי דקות חלפו ומשה כץ החזיר מעט את הצבע לפנים של אנשי הקבוצה האורחת כשצימק, ל-
3:6, אבל רונן מרגוליס (67) וכפיר בן ברוך (74), בשער ראשון העונה, קבעו
3:8 מוחץ ולמי ששכח, רק בשבוע שעבר חטפה עזרא על אותו מגרש תשיעייה מבעלת הבית, נוה גולן. כמה דקות אח"כ כדור אדיר של דהן פגש את המשקוף של אור יהודה, אבל זה לא מה שמנע מעזרא לנצח.


בסיום, החגיגות של עזרא היו צנועות. מנגד, באור יהודה היו מאוכזבים אבל זה לא מה שישבור אותם. המקום העשירי אמנם לא נותן מענק או משהו כזה אבל תמיד כיף לסיים במקום גבוה ככל האפשר. בשנה הבאה שתי הקבוצות (בהנחה שעזרא לא ייתקלו שוב בקשיים) ינסו לסיים אפילו יותר גבוה מזה ומי יודע, אולי גם להפתיע ולהתברג אפילו בצמרת.
תגובות
+ הוסף תגובה