טבריה לא תרד

עירוני טבריה משיגה ניצחון ענק וחשוב מאין כמוהו,1:0 בחוץ מול הפועל עפולה מהצמרת על אף ששיחקה למן הפתיחה ב-10 שחקנים,ומגדילה את הפער מהקו האדום ל-9,ככל הנראה בדרך להישארות בליגה.הקפטן,אבי עמר כבש את שער הניצחון בדקה ה-70 מבישול נפלא של אלירן עקיבא.עומרי אזולאי הורחק בדקה ה-7 ובעקבותיו גם המאמן,קלוד דהאן,מה שלא הפריע לאורחים לחגוג לראשונה זה שמונה מחזורים.

כשהיא עם הגב אל הקיר והקו האדום נושף בעורפה,עירוני טבריה מצליחה להשיג ביום שישי ניצחון הירואי,1:0 דווקא במשחק חוץ קשה מול עפולה וחוזרת הביתה עם הרבה כבוד ואוויר לנשימה,בתקווה להיחלץ ממאבקי הירידה לקראת הישורת האחרונה בליגה א' צפון.

הרבה מאוד לחץ ירד בעקבות שלושת הנקודות שמשיגה הקבוצה מהכנרת,ועל אף שנותרה בעשרה שחקנים כבר בשלב מוקדם של המשחק היא מצליחה לחזור למסלול הנכון הודות לשער אחד קטן של החלוץ המקומי,אבי עמר,וכרגע היא ממוקמת במקום ה-11 עם טווח ביטחון של 9 נק' מבני ג'דידה שנמצאת מתחת לקו האדום כשנותרו עוד ארבעה מחזורים לקיק-אוף של העונה.

עמר,שסבל בשבועות האחרונים מרצף משחקים נוראי מבחינתו שבהם שום דבר לא התחבר לו,והיו לא מעט שביקרו את הקרדיט הרב שנותן לו המאמן בהרכב הפותח,אך כל זה נדחק הצידה ברגע אחד של פוקוס מצד הקפטן הטברייני שנתן את התשובה הטובה ביותר במגרש והיה במקום הנכון,בזמן הנכון בכדי לסדר לחבריו סוף שבוע רגוע במיוחד.

רצף מחפיר של שמונה משחקים בלא ניצחון הגיע בשעה טובה לסיומו בזכות הרבה נחישות,הקרבה ורצון של שחקני טבריה,שקיבלו בראש מקברניטי הקבוצה במהלך השבוע החולף ואף אוימו במתן קנסות,ואולי זה מה שגרם להם להפנים את מצבם העגום בטבלה ולקחת אחריות על גורלם.

יותר ממילה טובה מגיעה למגן הימני,אלירן עקיבא שהיה אחראי על בניית ובישול השער,וכמובן גם למערך ההגנתי שלמרות חיסרון מספרי לאחר הרחקתו של עומרי אזולאי כבר בדקה השביעית,עמד בפרץ ההתקפות של המקומיים והצליח יחד עם השוער,תומר שרמן לשמור על שער נקי לראשונה זה שמונה מחזורים.

גם הרחקתו של מאמן טבריה,קלוד דהאן בעקבות ויכוח שלו עם השופט הפעלתן,משה בוטרשוילי לא הסיטה את תשומת הלב של שחקניו מהמטרה והוא המשיך לנהל את המשחק מן היציע באמצעות הטלפון הסלולארי שעבד שעות נוספות.

 

אבי עמר(בצהוב),שער נצחון יקר לטבריה.(צילום:אבירן אוחנה)


בעפולה דיברו בשבוע האחרון על כך שלטבריה אין מה לבנות על איבוד נקודות במגרשם הביתי וכי מבחינתם הם הולכים לתת את הכול על המגרש ללא שום קשר לעובדה שמבחינת עודד קוטר ושחקניו הליגה נגמרה ממזמן,וכל שנותר להם הוא להעביר את המשחקים האחרונים שנותרו על מי מנוחות.

העפולאים ציינו סיבה נוספת בגינה הם לא מתכוונים לעשות הנחות לטבריה והיא נעוצה בכך שלטענתם בשנה שעברה,כשעפולה נלחמה על חייה בליגה וטבריה הייתה זו שסיימה את העונה מוקדם,הטבריינים לא התחשבו במצבם וניצחו אותם במגרשם הביתי בתעתיק מדויק מאשתקד-שוב 1:0 ומי שכבש את השער במשחק הוא לא אחר מאותו אבי עמר...

אז באותה עונה על אף ההפסד עפולה הצליחה להיחלץ ברגע האחרון מירידה ומבחינתם ה"נקמה" הייתה אמורה להגיע בשישי.

עפולה,שנהנתה מיתרון מספרי במשך יותר משמונים דקות שלטה ברוב שלבי המשחק והייתה מסוכנת יותר אך כל הניסיונות להשיג שער ולפרוץ את המערך הטברייני עלו בתוהו,וגם כניסתו של כפרי אזולאי הוותיק(להזכירכם,פתח את העונה בטבריה)במחצית השנייה לא עשתה את השינוי עבור עפולה שרושמת הפסד שני ברציפות,וכמו שנאמר לא פעם-דיבורים לחוד,מעשים לחוד.


בטבריה מקווים שכעת עם הרוח הגבית הם ישכילו להשיג ניצחון נוסף בשבוע הבא מול קבוצה נוספת מהעמק,אסי גלבוע ולהבטיח סופית את הישארותם בליגה.

היו"ר,זוהר יצחק התבטא השבוע על כך שהוא היה רוצה לראות יותר אוהדים באצטדיון העירוני במשחקי הליגה האחרונים,והוא מאמין שעם הדחיפה המקומית מן היציע טבריה תוכל לסתום את הגולל על קרבות התחתית ואולי להתפנות להכנות לקראת העונה הבאה,בליגה א' כמובן.

 



תגובות

+ הוסף תגובה
1
כל שנה עולה קבוצה מליגה ב ומקרקסת אותנו!
(אוהד טבריה מהמרכז: 21:06 11-04-2010)
לא מבין מה קורה פה???
2
עפולה כנסו
(טבריני: 21:25 11-04-2010)
שנה שעברהלו הבתחנו את האישארות שלנו בליגה רק במישחק האחרון נגד אסי גילבוע אנחנו צריכים לשמור אחד על השני תיראו את הערבים אך הם עוזרים אחד לשני
3
ל-2 מה רצית להגיד פה אתה מתוסבך
(גם אני טבריני: 00:04 12-04-2010)
זה שטבריה לא היו צריכים את הנקודות נגד אסי במחזור האחרון הבנתי.אבל מה הקשר לעפולה ולזה שהם צריכים לעזור לנו הרי בשנה שעברה טבריה ניצחה אותה וסיבכה אותה עוד יותר.בכל מקרה טבריה נשארת ושנה הבאה ליגה לאומית הלוואי!
5
מנצחים את אסי ונשארים בליגה
6
עונה שעברה נלחמתם כמו עריות נגד עפולה כשהיינו במצב של 99% של ירידת לליגה וניצחתם אותנו 0-1ולא היה לכם שום סנטימנטים לעפולה ככה שאל תבוא ותכתוב בלופים.אגב לגביי עונה הבאה לא הייתי מציע לשום קבוצה לבוא ולרוץ לעליה כי עפולה תשקיע סכומים עצומים כדילעלות!
7
הנהלה הביתה
(האוהד האמיתי: 22:03 15-04-2010)
היי,לכל האוהדים הטבריינים תתעוררו חוץ מזוהר יצחק לאף אחד לא איכפת בהנהלה. תפגינו שיעופו הקרציות שיש בקבוצה רק ככה נעלה ליגה במיוחד שמוליק ברג'יק שחושב את עצמו דוגמן הוא כמו שני הבנים שמשחקים בקבוצה עם רגליים עקומות. חחח לפחות ככה זה נראה
8
בושה וחרפה
(דני לוי: 08:56 16-04-2010)
למי שרוצה לדעת אז אני יודע שיש אנשים חלק לפחות שדיברו על לקנות את המשחק נגד עפולה,והיום נגד אסי גלבוע . גם התכוונו לפנות לדניאל סבח לקנות את המשחק אולי כבר פנו, 90 אחוז שכן . שני הליצנים של הקבוצה שמוליק וגבי(שכאילו לא מקבל משכורת)שלא יסבכו אותנו
9
המשך מ-8
(דני לוי: 09:00 16-04-2010)
רק ליו"ר באמת איכפת ושלא יהיה תמים יש אנשים מלוכלכים בקבוצה הזו. גם רמי אלקובי לא חסר לו העבדאי הזה בלון מנופח. והביאו איזה אחד מעפן ,שבגלל שהוא תרם תלבושות אז הוא נהיה חבר הנהלה,או שהוא תרם כסף ופרסמו את החברה של המוניות שלו . יש מישהו בשם אבי דהן

סקר דאבל פס

מי תעפיל לליגת על בעונה הבאה?