חמסה, חמסה

לאחר שהפכה לקבוצה היחידה שסיימה במקום השלישי והעפילה לגמר הפלייאוף האזורי, עשתה רמות מנשה היסטוריה נוספת כשהעפילה לראשונה בתולדותיה למשחק העלייה ליגה א'. לא פלא שהחלו להאמין שם בעין הרע ומבקשים לפני כל משחק לא לאחל "בהצלחה". גם צלם הקבוצה מקפידה שלא לקחת איתה למשחקי חוץ. בינתיים הנוסחה עובדת לא רע כשבשישי עברה שוב בדו קרב מהנקודה הלבנה את הפועל כפר סמיע. בשישי הקרוב תפגוש את בני טמרה למשחק עלייה לליגה א'.

מאמן רמות מנשה, שלמה לירן בטח יכעס עלי מאד לאחר הכתבה הזו. לאחרונה אנחנו מדברים כמעט לפני כל משחק של קבוצתו ובכל פעם שאני מבקש לאחל לו בהצלחה הוא מיד משתיק אותי. גם צלם הוא ממאן לקחת למשחקים כך שלצערי אין לנו תיעוד מצולם גם מהמשחק הזה.
אמונות תפלות או לא, אף אחד לא יכול לקחת מהקבוצה הקיבוצניקית האחרונה שנותרה בארץ את ההישג היוצא דופן של העונה: מקום 3 בליגה הסדירה כנגד כל הסיכויים והדחה של שתי הקבוצות מאיכסל.
למשחק עם הפועל כפר סמיע הגיעו "הילדים" של לירן כאנדרדוג המובהק. מול ההתקפה הקטלנית בראשותם של סלים הרייש וצמד הפאדים, בדארנה וזיאדה עמדו שחקני הגנה אלמונים יחסית, אך דווקא בגלל זה הם הצליחו להפתיע את היריבה ולהוציא ממנה את העוקץ.
את המשחק פתחה כפר סמיע כצפוי, בסערה תוך שהיא מתנפלת על הגנתה של רמות מנשה. דור נבון שהיה חולה כל השבוע וגם הגיע מטירונות ואלעד בר צור ,הובכו לא אחת בדקות הראשונות ע"י בדארנה ושות' וגם נענשו בדקה ה-7. בר צור יצא לא טוב קדימה והשאיר את בדארנה לבדו ברחבה, זה קיבל כדור כשהוא חופשי מול שוער רמות מנשה, טל סגל ועם החלק החיצון של הנעל השחיל את הכדור לפינה הימנית של השער, 0:1 לכפר סמיע.
השער עורר את שחקני רמות מנשה שהחלו להיכנס למשחק שניצלו גם הורדת רגל מהדוושה של כפר סמיע. בדקה ה-31 הצליחה גם להשוות במהלך נאה של כדורגל. עידן הררי הכניס כדור חכם בין הבלם למגן כפר סמיע לשגיא חייט,זה השתלט על הכדור הסתנן בינהם ומול זוהיר בדארנה קבע 1:1.

 

אלעד בר צור. הגנת רמות מנשה התקשתה להסתדר עם המהירות של חלוצי סמיע (צילום: עמוס קלס)


השער העביר את המומנטום של המשחק לרמות מנשה מה שהביא את לירן לעשות מהלך אמיץ עוד לפני ההפסקה, להמר על התקפה כשהוציא את דן פופר והכניס במקומו את גל מזרחי.
ממש על סף ההפסקה יכלה רמות מנשה להשלים את המהפך. איתי שדה הכניס את מזרחי לתוך הרחבה, האחרון הקדים את בלם כפר סמיע אך השופט, גיא ברגר עצר את ההתקפה כששרק לנבדל. 1:1 במחצית.
את המחצית השנייה פתחה רמות מנשה היטב תוך שהיא מתבססת כל המהירות של מזרחי שפעם אחר פעם הופל בעבירות ע"י הגנת היריבה, לעיתים גם ללא תגובת השופט. בדקה ה-53 יצאה רמות מנשה להתקפה מסוכנת, מזרחי מצא עצמו רץ מול הבלם כשחייט לצידו אולם במקום למסור לאחרון העדיף לנסות לבדו ואיבד את הכדור.
ככל שנקפו הדקות החל המומנטום לעבור שוב לכפר סמיע שנהנתה מכושר גופני עדיף. בדקה ה-60 הוחלף הררי שסובסב ע"י בדארנה ברותם בנסל. ארבע דקות מאוחר יותר נכנס גל אלקנתי, ה"אס" של רמות מנשה במקומו של אבירם גוילי וזאת כדי להכניס יצירתיות בהתקפה שלה. זה לא מנע מזיאדה ובדארנה לסכן שוב ושוב את שערה של רמות מנשה אך נתקלו ביום טוב של סגל שהדף שני שערים בטוחים בדקות 68 ו-72. רבע שעה לסיום נשא הלחץ של כפר סמיע פרי. רבאח רבחאח שלח כדור לאגף ימין, נבון לא הספיק לכסות את ואג'די אלקיש שהגביה, סגל יצא והתחרט ובדארנה גבה הקומה עלה מעל כולם ונגח לקרקע ולרשת, 1:2 לכפר סמיע.
כפר סמיע המשיכה לשלוט ללא עוררין במגרש והייתה קרובה יותר לשלישי אם כי משום מה נסוגה לאחור בדקות האחרונות ואפשרה לרמות מנשה לשלוט בקצב המשחק דרך אלקנתי ששיגר שתי בעיטות מסוכנות מחוץ למסגרת.
דקה לסיום עשה מאמן כפר סמיע. זאהר פלאח חילוף הגנתי כשהוציא את בדארנה והכניס במקומו את מוכלס פלאח. חילוף שהתברר תוך דקות ספורות כשגוי. בדקה ה-92 פרץ אלקנתי לעבר שערה של כפר סמיע תוך שהוא עובר שני שחקנים והוכשל כ-18 מטר מהשער. אלקנתי לקח את הכדור החופשי בעצמו, סובב מעל החומה לפינה של בדארנה שידו קצרה מלהושיע, 2:2 דרמטי. הארכה.

 

גל מזרחי. חילוף התקפי לקראת סיום המחצית (צילום: עמוס קלס)


בהארכה עדיין לכפר סמיע היה אתצ הכושר הגופני העדיף אולם הגת רמות מנשה הצליחה להסתדר עם המהירות של זיאדה שנותר לבדו בחוד. גם רמות מנשה הגיעה לשתי חצאי הזדמנויות כשעומרי אלבז ניסה להכניס כדורים פעם לגל מזרחי ופעם לשגיא חייט את בכל פעם שרק השופט לנבדל.
לאחר 30 דקות ללא שערים התייצבו הקבוצות לדו קרב פנדלים, אותו מכירה כבר היטב רמות מנשה.
שגיא חייט בעט ראשון וקבע 0:1 לרמות מנשה, כפר סמיע השוותה. גל אלקנתי החזיר את היתרון לקיבוצניקים כשקבע 1:2, סמיע השוותה ל-2:2, דור נבון החזיר את היתרון לרמות מנשה, 2:3, סמיע החטיאה את הבעיטה השלישית שלה לקול צהלות 50 האוהדים שהגיעו מרמות מנשה. ליאור לוי קבע 2:4, סמיע צימקה ל-3:4 ורותם בנסל לא התבלבל, כבש את שער הניצחון ושלח את רמות מנשה למשחק העלייה עם טמרה.
שימו לב, רמות מנשה עדיין לא החטיאה ולו פנדל אחד בשלושת המשחקים (!!). עכשיו בטח לירן כבר לא ירצה לדבר איתי בכלל...
 



תגובות

+ הוסף תגובה
1
החזיק אותם במהלך כל העונה.
2
שחקנים משחקים בהתנדבות!!
(אוהד: 09:55 18-05-2010)
כל הכבוד למנהלים של רמות מנשה
3
הם לא ברמה של עמצע ליגה ב' אפילו
(ואג'די פלח ,סמיע(81): 15:11 18-05-2010)
הם אמרולי אחרי המשחק שהם בכלל לא רוצים לעלות בכלל..הם פחדנים.ואין להם קושר גופני בכלל.תמרה יוכלו אותם 5 או 6 אפס.אין להם בכלל מחליפים.בושה לכרגל שהחופפנים העלע הגיעו למשחק הזה.. סמיע פי אלףיותר טובה. חצי קבוצה נוסעת השבוע לרודוס קנו כרטיסים מרוש
4
לחמשת שחקני ר,מנשה:,אסור לטוס לרודוס!!
(עו"ד גיא גולן ,רמות מנשה: 19:16 18-05-2010)
כחב' הנהלה בר'מנשה אני חושב שזו שערורייה המאה ששחקני הרכב נוסעים לשבועיים לנופש כאשר אתם לפני משחק עם טמרה..גם אם אתם לא רוצים ליגה א',זו לא הדרך.קודם ננסה ואח'כ נחליט.אם לא תבטלו ,לא נופיע.באשמתכם! לא מאמין שאי אפשר לבטל את המלון והטיסה..חבל ,חבל..
5
אין מה לעשות,אי אפשר לבטל..ואגיד לכם את האמת בפנים: לא רוצים לבטל וזהו..ועזבו אותנו..//ביייי
6
אם כל כך חשוב לכם אז תשלמו כמה מאות שקלים ותדחו את הטיסות .
7
מזה השכונה הזאת!! לטוס לפני משחק כנסו!
(שחקן מהקבוצה: 12:16 19-05-2010)
לכו תשחקו בליגת שכונות ואל תשחקו בליגה.יש מחוייבות וחייבים לגמור את המשחקים עד הסוף
8
וגם אין כסף..בטח לא לדברים כזאתי..
9
הבן שלי לא יחזור מדרום אמריקה למשחק.
(שלום אלבזי, יקנעם: 12:43 22-05-2010)
אין מה לעשות ,ההתאחדות לא מאורגנת..יש מראש נקבע תאריך בתוכנית המשחקים של העונה.זהו..יש לשחקנים חיים וזכות להזמין חופשות ונופשים אחרי התאריך. ככה זה בכל העולם.ואם מפשלים צריך להעניק את העליה לרמות מנשה.אבל ההתאחדות חושבת שהחקנים הם נתינים שלה,עבדים
10
יאללה, טגידו תודה שעשו בשפילכם בליי אוף
(אני וסימון מואיז הקטו: 14:59 14-07-2014)
יאללה יא בחדנים טגיטו תודה שעשו רק בשפילכם בליי-אוף, בחיים לא דעלו ליגה.. תינסו לפחות.. מה יחול ליהיות..

סקר דאבל פס

מי תעפיל לליגת על בעונה הבאה?