מאז יום שישי סוערות הרוחות בליגה לחופים. הרקע: ישראל צרפתי, מאמן "קדמת עדן" כפ"ס הפתיע את כולם ועמד על הקווים של חיפה במוקדמות, ללא ידיעתו של בעלי קבוצתו, אלמוג ספיר.
נציי הקבוצות שנכחו ביום שישי כולל ספיר בעצמו, הופתעו לראות את צרפתי מתייצב על הקווים של חיפה במוקדמות כשהוא לבוש בבגדי "קדמת עדן" כפ"ס.
מי שזעמו על המאמן היו אנשי הקבוצות האחרות ובעיקר אנשי חולון שטענו כי ברגע שהיה ברור כי חולון לא תעלה פנו אנשי חיפה אל כמה משחקניה.
צרפתי דוחה את הטענות נגדו ואומר בתגובה: "עידו (קרן – הבעלים של חיפה ג.ג.) פנה אלי ואמר לי שהם נתקעו ללא מאמן וגם שני השחקנים הבולטים שלהם ערן לוי ואלנתן סלמי לא יוכלו להגיע ולכן הוא זקוק לעזרתי. מי שמכיר אותי יודע שאני אוהב אתגרים ואוהב לעזור ולכן השתכנעתי ובאתי. בסה"כ העמדתי את השחקנים על המגרש ועשיתי חילופים כדי לשמור על הכוחות שלהם. תפקדתי בסך הכל בתור סדרן. הקבוצה עלתה ליגה גם בגלל היכולת אך הרבה בגלל המזל ועל כך אני שמח".
על השמועות כאילו קיבל כסף עונה צרפתי: "הגעתי כי ביקשו ממני יפה. לא התניתי זאת בקבלת מענק ואף סירבתי לסכום כסף שהוצע לי לאחר העלייה".
על זה שלא יידע את הבעלים של קבוצתו אמר: "זה הדבר שהכי הצטערתי עליו ואמרתי לו (לספיר – ג.ג.) בשיחת הבהרה שקיימנו למחרת היום. הוא הבין שזה האופי שלי. אני מצטער שהרצון שלי להצליח פוגע לעיתים בשיקול הדעת שלי".
דודי מור. לא ישנו את התקנון בעקבות המקרה. (צילום: שלומי גבאי)
"אין סעיף בתקנון האוסר את מה שצרפתי עשה ביום שישי", אמר דודי מור, מחזיק הזיכיון של בליגה, "אך כפי שאומרים במחוזותינו: כשר אבל מסריח"
האם מה שקרה מצריך את שינוי התקנון?
"לא נרוץ על כל דבר קטן לשנות בתקנון. הסברתי לאנשי חיפה שלליגה הם צריכים מאמן. הם קיבלו זאת והחתימו את דורון פטשניק שהיה עוזרו של בני לם. מבחינת הנהלת הליגה כל העניין מאחורינו".
אתי או לא? כשר או לא? תחליטו בעצמכם. צרפתי מתחיל את הליגה עם כפ"ס ביום שישי הקרוב ובסוף החודש יפגוש את... חיפה.
תגובות
+ הוסף תגובה