עדכון ליגה לאומית

אתם בטח שואלים מה לנו וללאומית? כרגע יש עניין מכיוון שכל פרוק, אי עמידה בתנאי הבקרה ואי קיום בוררויות של קבוצה לאומית עשוי לגרור בעקבותיו הורדה לליגה א' ולפנות מקום לקבוצה מהליגות "שלנו". במכבי ב"ש מכחישים מו"מ עם קרית גת ואילו באלאהלי א.א. פאחם יש קשיים אך מאמינים כי יעברו בבקרה.

אמנם אנו לא מסקרים וגם לא נסקר את הליגה הלאומית באופן שוטף אולם בשל העובדה כי פירוק או אי עמידה בתנאי הבקרה של קבוצה משם יביא להורדתה לליגה א'. זה אומר כי קבוצה מליגה א' תתפוס את מקומה. קצת יותר מחודש לפתיחת הליגה הלאומית ובינתיים רב הנסתר על הגלוי בכמה קבוצות.
את עיקר העניין מרכזת מן הסתם מכבי ב"ש. כולם יודעים כמה המצב שם חמור אולם ראשי הקבוצה מנסים לשדר עסקים כרגיל כשהחלו באופן רשמי אתמול (שני) את האימונים.
במקביל מכחישים שם קיומו של מו"מ כלשהו עם מכבי קרית גת. "אין ולא התקיים מעולם מו"מ עם אנשי קרית גת", אמר המאמן שרון אביטן. "אני לא נכנס לפוליטיקה שם אך כנראה למישהו יש שם אינטרס לפרסם כאילו מתנהל שכזה".
תקנונית, איחוד שכזה אינו יכול לצאת לפועל. הן בשל העיתוי והן בשל המרחק הגיאוגרפי בין הערים.
ע"פ התקנון יש להגיש בקשה לאיחוד 60 יום לפני תחילת הליגה. במידה ולא, יש להגיש בקשה מיוחדת לבית הדין של ההתאחדות. נגיד והבקשה הייתה מתקבלת היה נתקל האיחוד האפשרי במכשול נוסף: המרחק הגיאוגרפי. התקנון קובע כי קבוצה חייבת למקם את מגרשה הביתי עד 50 ק"מ מהעיר אותה היא מייצגת. המקרה של קרית גת וב"ש לא עומד בקריטריון.

 

נביל חלוק (משמאל). חור של חצי מליון שקל מונע את העברת אלאהלי בבקרה (צילום: מוחמד חאדר אניס)

 

בימים האחרונים נפוצו שמועות על קשיים בהעברתה בבקרה של העולה החדשה, אלאהלי א.א. פאחם. אותן שמועות גם אמרו כי הספונסר הראשי של הקבוצה, ג'וואד אבו ג'רור עזב, מה שהביא לשחרורם של השוער תום אלמדון ורמי חליס שסיכמו.
נביל חלוק, יו"ר הקבוצה מכחיש את הדברים ואומר כי אבו ג'רור נשאר בהנהלה וימשיך לעזור לקבוצה. מנגד לא מכחיש חלוק את הקושי להעביר את הקבוצה בבקרה התקציבית. "כבר העברנו לבקרה את דו"חות העונה שעברה ומה שאנו צריכים כרגע הוא לסגור את נושא הערבויות לעונה הבאה. זה לא קל בגלל חור של חצי מיליון שקל שנוצר לנו עקב העובדה שלא נוכל לשחק בא.א. פאחם", אומר חלוק.
אצטדיון השלום בא.א. פאחם לא מאושר לליגה הלאומית בינתיים בשל התאורה שאינה עומדת בקריטריונים. עלויות ההתאמה מסתכמות בכ-800 אלף ₪ והעירייה אינה מוכנה לשאת בעלויות. בשל כך נאלצה אלאהלי לנדוד לעילוט מה שיעלה לה יותר מ-200 אלף ₪, עלויות ההשכרה והאבטחה. בנוסף יש לקחת בחשבון את עלות ההסעות וההפסד במכירת הכרטיסים.
"אם היינו משחקים בא.א. פאחם ההערכה כי היו מגיעים בסביבות 1,000 צופים" אמר חלוק, "בעילוט, נהיה מרוצים אם יגיעו 300. למרות הכל אני מעריך כי עד ל-15 לחודש נצליח להעביר את הקבוצה בבקרה".

מי שצופה בעניין מהצד היא כמובן, השקמה שאי רישומן של מכבי ב"ש או אלהלי יביא לעלייתה. הקבוצה תולים תקוות בהתאחדות שהבהירה כי העונה לא יהיו הנחות. קבוצה אשר לא תצליח לעבור בבקרה ולהירשם עד ל-15 ליולי (המועד האחרון לרישום קבוצות בליגה הלאומית) תיאלץ לפנות לבית הדין העליון. יהיה מעניין.
 



תגובות

+ הוסף תגובה
1
איצטדיונים בישראל
(עד מתי : 10:31 07-07-2010)
עד מתי קבוצות ישחקו מחוץ למגרשם הביתי כמו עכו רעננה אום אל פחם דיייייייייי כבר לכול קבוצה יש מגרש משלה וצריכים סוף סוף להשקיע בו
2
כל שנה אותה חרטה
(שונא חארות: 15:31 07-07-2010)
כל שנה אותן חרטות בסוף כולן פותחות את הליגה נותנים ארכה ועוד ארכה ועוד ארכה עד שהליגה מחזור 3 ואין כבר מה לעשות ביזיון, כמו שבנחלת יהודה משלמים לאנשים באיחור חופשי חופשי ופריסת צ'קים עד 2022.
3
השקמה ללאומית
(קובי: 16:24 07-07-2010)
מה יהיה הסוף עם הקבוצןת העניות? למה לחכות עם הקומבינות?
4
אנו הקבוצות בליגות הנמוכות רוצים להגיע מוכנים לליגה ובאמצעות דאבל פס יהיה אפשר לסייע לעניין ביצירת מדור תיווך משחקי אימון. עזרו לנו. תודה.

סקר דאבל פס

מי תעפיל לליגת על בעונה הבאה?