הכדורגל בגלבוע הולך בעקבות הכדורסל? לאחר שביצע איחוד מוצלח בכדורסל, בדמות קבוצת גלבוע/ גליל שזכתה העונה באליפות היסטורית, ראש המועצה האזורית גלבוע, דני עטר, רוצה למנף גם את הכדורגל בגלבוע לשיאים חדשים, כשבקרוב הוא עשוי לחתום על הסכם איחוד עם בית שאן.
בראיון ל'חדש בעמק' אמר השבוע עטר: "ביני ולבין ראש עיריית בית שאן-ז'קי לוי גובשו כבר פרטי ההסכם ואנחנו הולכים לאיחוד בין שתי הרשויות. כרגע ההסכם לא חתום באופן רשמי, אך שני הצדדים רוצים באיחוד ואני לא רואה שום סיבה שזה לא יקרה. כבר בימים הקרובים אני אמור להיפגש עם לוי ולחתום איתו על ההסכם באופן רשמי".
עוד לדבריו של עטר, האיחוד עם בית שאן יכלול גם את מחלקת הנוער של שתי הקבוצות. "האיחוד הוא לא רק בין שתי קבוצות הבוגרים אלא גם במחלקות הנוער", הסביר עטר, "הקבוצה המאוחדת החדשה תיקרא- הפועל אסי גלבוע/בית שאן/עמק המעיינות והיו"ר שלה יהיה רמי אלהרר. במידה ויתעוררו מחלוקות במהלך האיחוד אני וז'קי לוי נשמש כבוררים בעניין"
ראש המועצה דני עטר ,מאמין באיחוד (צילום:אורי דוד)
עוד עולה מפרטי ההסכם כי להנהלת הקבוצה המאוחדת יצטרפו גם נציגים מבית שאן, ותקציב הקבוצה שמוערך בלמעלה ממיליון וחצי שקלים יתחלק שווה בשווה בין הרשויות. כמו כן סוכם כי פליקס נעים ימשיך בתפקידו כמאמן ראשי והקבוצה הבוגרת תשחק במגרש בבית שאן ואילו קבוצות מחלקת הנוער ישחקו במגרש בגוש יעל.
ראש המועצה, דני עטר סבור כי איחוד כוחות עם בית שאן יביא למינוף הכדורגל בגלבוע ולאזור העמקים בכלל- כשכל צד יביא עימו לאיחוד את החוזקות שלו. על פי 'האני מאמין' הספורטיבי של עטר כך יהיה ניתן להגשים את המטרות מוקדם מן הצפוי. "שני הצדדים מודעים ליתרונות שמצויים באיחוד כוחות-ומשוכנעים שזהו הצעד המתבקש ביותר על מנת להוביל את הכדורגל באזור להישגים. לבית שאן יש קהל אוהדים גדול ואצטדיון ברמה גבוהה מאוד שיכולים לשמש כבסיס להצלחות והגשמת המטרות".

שחקני אסי גלבוע חוגגים נצחון על צור שלום בעונה הקודמת ,מה יהיה העונה ? (צילום:עמוס קלס)
מה יקרה במידה ואיחוד עם בית שאן לא ייצא לפועל?
בהנחה שלא יהיה איחוד בין שתי הרשויות אומר עטר: "בכל מקרה אנחנו רוצים לעלות ליגה. בתחילת הדרך המטרה הייתה לעלות תוך שנתיים אך לאחרונה החלטנו להגדיל את התקציב-במטרה לעלות כבר העונה ללאומית", סיכם עטר.
ענאן פרו ושי דהן על הכוונת
במקביל לניסיונות האיחוד עם בית שאן, בגלבוע לא שוקטים על השמרים ובמועדון החלו בשבועיים האחרונים להעביר הילוך במלאכת בניית הסגל. לעת עתה, חוליית ההגנה בקבוצה של פליקס נעים נראית מבטיחה למדי- כשצמד הבלמים עבדאללה קדח ויוסי קאופמן סיכמו לעונה נוספת, ובמקביל הצטרפו שניר שטרית וזיו סויסה. בנוסף, גם הבלם אבי דנן מצוי על סף סיכום.
בקבוצה ממשיכים בחיפושים אחר שוער בכיר, לאחר שהשוער אלירן אוחיון שהיה על סף חתימה בקבוצה חתם בסופו של דבר בהפועל ר"ג מליגת העל. כרגע המועמד המוביל לתפקיד השוער הוא ענאן פרו שעמד בעונה שעברה בין הקורות של ג'ת אלאהלי. שחקנים נוספים ששמותיהם עלו כמועמדים להצטרף לקבוצה של נעים הם הקשר הבכיר החלוץ שי דהן ששיחק אשתקד בקרית אתא והחלוץ המקומי המוכשר קובי טרקה ששיחק בעבר באסי.
תגובות
+ הוסף תגובה