חיה, נושמת ובועטת

ישנם כאלה שהשם הפועל רמת ישראל מרטיט את לבבם. לא פלא, מדובר באחד המועדונים היותר ותיקים בליגות הנמוכות שממשיך לשרוד בעידן החומרני של ימינו. בלי תקציב כמעט אך עם הרבה לב ונשמה ממשיכים יניב נוח, בני שמואל ומני לוי לסחוב את המועדון הצנוע על כתפיהם אחרי 7 שנים בליגה ב'. "מי שנכנס להפועל רמת ישראל, לא רוצה לצאת". מתמצת נוח את מהות הקבוצה, "רמת ישראל חיה, נושמת ובועטת"

כשחיים סלמה ז"ל הקים את הפועל רמת ישראל ב-1988 הוא לא שיער להיכן המיזם שלו יתגלגל. הקבוצה אמנם דשדשה במשך מרבית שנות קיומה בליגה ג' אך יצרה סביבה משהו מאד ייחודי. "הסמל של הפועל רמת ישראל הוא צב, וצב סוחב על עצמו את הבית. ככה אנחנו, הבית של הרבה אנשים", אומר נוח שהחל את דרכו לפני 18 שנה כשחקן וב-10 השנים משמש כבעלים.
כשחלה סלמה העביר את הקבוצה לאבי טלבי שהמשיך את דרכו ובעונת 2003/4 עשתה את ההישג הכי גדול שלה. העפלה לליגה ב' עם מאזן מדהים של 25 ניצחונות מתוך 25 משחקים והעפלה לסיבוב ח' בגביע בו הפסידה בדרמה גדולה ובפנדלים לשקמה שפגשה בסיבוב הבא את מכבי ת"א. מי שאימן באותה השנה את הקבוצה היה בני שמואל שכמו נוח נדבק בחיידק ומאז הוא שם, מתרוצץ על הקווים ותורם את חלקו מחוצה להם.
7 שנים שיחקה רמת ישראל בליגה ג' ותמיד היה לה במה להתגאות. בספורטיביות שלה, ברוח הלחימה של השחקנים ובגאוות היחידה. תשאלו את בית"ר כפ"ס שתיקו שם עלה לה בעלייה לליגה א', את הפועל חדרה שאיבדה שם נקודות ואת הפועל אזור.
הדרך הזו הקנתה לאנשי הקבוצה הרבה אוהדים בקרב יתר קבוצות הליגה. אפילו בטייבה שבעונת העלייה שלה "עזרה" לרמת ישראל לשרוד בליגה.
הרבה אנשים לא יודעין כי מאחרי הקלעים הקבוצה משמשת מקור מפלט לצעירים קשי יום. "אנחנו מספקים חום ואהבה לאלה החסרים אותן. יש לנו בקבוצה כאלה שאין להם מושג בכדורגל והם נשארים כי אם הם לא יהיו אצלנו, הם יהיו במקום אחר", אומר נוח.

 

בני שמואל. ויתר על שרביט האימון (צילום: בועז רביד) 


שבע הנשמות של רמת ישראל נגמרו בעונה שעברה אך לא הנשמות של שחקניה הוותיקים. "אחרי הירידה היו לנו הרהורים לגבי המשך דרכה של הקבוצה", אמר שמואל, "אך בלחץ השחקנים הוותיקים ההרהורים הללו נמוגו חיש והחלטנו לצאת לדרך גם בליגה ג'".
שמואל החליט לוותר על שרביט האימון ובעונה הקרובה ישמש סוג של מנהל אדמיניסטרטיבי. אחד שלא יהסס למלא קלקרים או לדאוג לתחבושות במקביל לאחריותו על כרטיסי השחקן. מי שמאמן את הקבוצה הוא שי כהן, ולמרבה הפלא גם כל שחקני העונה שעברה נשארו כולל אלעד אוחנון, עודד שרעבי, יניב יוסף, גיא צמח, ליאור שהרבני,אלעד טלבי (בנו של אבי) וכמובן, אריאל אנקורי הוותיק שגם תומך בקבוצה כלכלית. אפילו נמרוד קוסטיקה שיחגוג בקרוב 40 חזר למגרשים וצפוי לשחק בקבוצה. מני לוי (אחיו של אייל מאמן בית דגן) ממרומי 43 שנותיו ימשיך לתרום דקות משחק ובנוסף לשמש האפסנאי של הקבוצה. "אני עובד גם על להשאיר את ליאור מיכאלוב", מודה שמואל.

 

אריאל אנקורי. משחק ותומך כלכלית (צילום: גיא גולדפרב)


ההווי של הקבוצה מתבטא בארוחות המשותפות שהשחקנים עושים במגרש. זו לא ארוחה, זהו משתה. שמואל: "זה מה שמחזיק אותם יחד. ארוחה כזו על האש שווה להם יותר מהבטחה לקבל משכורת של 2,000 ₪ בחודש. הם מחכים לזה".
"יש באז יוצא דופן סביבנו". מסכם נוח. "שים לב כמה אנשים נרתמו בעונה שעברה לעזור: יוני פרס (בנו של נשיא המדינה), אבישי גל מנכ"ל איסתא, אילן יצחקי, יוחאי תירוש (בעלה של חברת הכנסת רונית תירוש), אלישר חברה לעמילות מכס, רותי קובי ממרכז הפועל ועוד רבים וטובים. כל אחד "זרק" משהו והקבוצה המשיכה להתקיים. רמת ישראל חיה, נושמת ובועטת תודות להרבה אנשים טובים וע"פ האווירה היום אני מרגיש שתהיה לנו עונה גדולה, אולי לא עלייה אבל משהו שייבנה להרבה שנים קדימה".
 



 

תגובות

+ הוסף תגובה
1
ליגה למקומות עבודה
(רמי: 23:29 30-08-2010)
2
כול הכבוד
(מיקו: 09:36 31-08-2010)
יפה מאוד טוב לדעת שיש עדין נשמה בכדורגל ולא הכל כסף אנשי רמת ישראל תמשיכו במה שאתם עושים מאחל לכם בהצלחה וזה לא משנה באיזה ליגה
3
כמה יפה
(יודע דבר: 09:41 31-08-2010)
ככה צריך להיות מועדון של שחקנים שבאים בכייף להיות ביחד
4
עולים .!
(יניב :): 10:10 31-08-2010)
שנה הבא בליגה ב" ..זה המקום שלנו ..
5
בואו לרמת ישראל
(בניון: 15:25 31-08-2010)
אני קורא לכול השחקנים של רמת ישראל לעשות מאמץ לחזור לשחק לעשות עונה נעימה וטובה בקיצור לבוא
6
אתם משאירים בכח, חבורה של כלומניקים
7
לא דובים ולא יער
(אחד שמבין: 00:19 10-09-2010)
מי שנכנס לא יכול ללכת !!!- יותר נכון. כל שחקן שרוצה ללכת נדרש לשלם בעבורו סכומי כסף כאילו היה שחקן בליגת העל . מה ששמצחיק זה שזה חוקי וההתאחדות לכדורגל לא עושה עם זה שום דבר!! - פשוט בושה!

סקר דאבל פס

מי תעפיל לליגת על בעונה הבאה?