קנו את המקום

נחף הוא כפר של כדורגל. הפועל המקומית הגיעה הכי גבוה לליגה א'. מאז הקבוצות המקומיות קמות ונופלות לסירוגין. לאחר שנתיים של דשדוש בליגה ג' החליטו במכבי בני נחף לרכוש את הזכויות של קבוצת ליגה ב'. מכבי כפר סמיע הייתה פנויה לאחר האיחוד. לפני 10 ימים נסגר סופית ההסכם, מכבי בני נחף הוקפאה לשנה ותשחק בעונה הבאה בליגה ב' בתקווה לתקוע יתד. ע"פ ההסכם, ירידה לליגה ג' תעלה לה ב-70 אלף ש"ח.

בנחף חולים על כדורגל, אממה למרות מתקן לתפארת שבעבר שירת גם את בני סכנין (עוד לפני דוחא) וקבוצות נוספות מהליגה הארצית, הקבוצות המקומיות מעולם לא הצליחו להתרומם. הפועל הגיעה לצמרת ליגה א'. ב-10 השנים האחרונות הכדורגל בכפר מדשדש איי שם בליגה ג'.
מכבי בני נחף שהוקמה מחדש לפני כשנתיים סימנה לעצמה מטרה להעפיל ליגה אך בכל פעם שהייתה מגיעה לבאר, לא הצליחה לשתות ממנה. לפני שתי עונות היה זה בפיצוץ המשחק עם מג'דל כרום שהביא לסגירת המגרש הביתי. "מישהו זרק זיקוק", אמר היו"ר עלי חאג', "המשטרה עשתה מזה עניין כאילו הייתה התפרעות". בית הדין של ההתאחדות קבע 0:0 ללא נקודות ומאז לא הצליחה הקבוצה להתאושש. גם בעונה שעברה היא נשרה מהמאבק בשלב מוקדם.

                                                                                                            השוער/מאמן, מוחמד פאטום. רוצים רק לשרוד
לראשי הקבוצה נמאס ולפני כחודש נקרתה בפניהם הזדמנות מעניינת להעפיל לליגה ב' מבלי לשחק ולו משחק אחד. האיחוד בכפר סמיע השאיר את מכבי המקומית "פנויה" והמו"מ על איחוד/רכישת הזכויות החל לפני כחודש.
לאחר מו"מ ארוך ומייגע הושג הסיכום ומכבי בני נחף תשחק בעונה הבאה בליגה ב' תחת שמה של מכבי כפר סמיע מכיוון שלא היה זמן להוסיף את השם נחף.
בקבוצה מודעים כי ליגה ב' היא סיפור שונה לגמרי וכי סגל השחקנים המקומי עשוי שלא להספיק. אגב, אם היא תרד לליגה ג' היא תיאלץ לשלם לכפר סמיע 70,000 ש"ח. בעוד שאםהיא תעלה לליגה א' היא תקבל מכפר סמיע סכום דומה.
אימוני הקבוצה החלו בסך הכל לפני כשבוע, לאחר צום הרמדאן והעיד אל פיטר. במשחק האימון הראשון והיחיד של הקבוצה עד כה היא סיימה בתיקו 1:1 עם בני עראבה (קאסם עאתמה).
כרגע עדיין אין מאמן ומי שעומד על הקווים הוא השוער הוותיק, מוחמד פאטום שישחק העונה כשוער שני. האימונים מתנהלים בצורה אינטנסיבית וזאת במטרה להחזיר את השחקנים לכושר. המגרש הביתי צפוי להיות נחף לאחר שאושר ונפתח מחדש. בקבוצה יחפשו שחקנים לחזק את הקבוצה.

"המטרה היא לתקוע יתד בליגה", אמר עלי חאג', "ליגה ב' אמנם קשה הרבה יותר אך עם שחקני הבית המוכשרים שלנו בתוספת עוד 3-4 לחיזוק נוכל לשרוד ואולי אף לסייםן במקום טוב באמצע".
 



תגובות

+ הוסף תגובה

סקר דאבל פס

מי תעפיל לליגת על בעונה הבאה?