שחקן ענק. קובי חסן (ערוץ הספורט)
מאת: קובי פורטל | 18.03.17 | 12:47
"קבלן העליות" הודיע על פרישה ממשחק פעיל בגיל 38 בעקבות בעיות רפואיות. בראיון ראשון דיבר על הקריירה ("היה חשוב לי לא לדרוך על אף אחד"), על מאמנים ("הכי אהבתי להתאמן אצל יובל נעים") ומי השחקן הכי גדול ששיחק איתו?
קובי חסן, הקשר האגדי בן ה-38, הודיע השבוע על פרישה ממשחק פעיל. חסן שקיבל את הכינוי "קבלן העליות", הספיק לעלות ליגה פעמיים עם מכבי נתניה והפועל רמת גן ופעם אחת עם רעננה ורמת השרון. לאחר שקיבל את המלצת רופאיו, החליט הקשר להודיע על פרישה בעקבות 3 פריצות דיסק.
בראיון ראשון ובלעדי ל-"5 באוויר", תכנית הרדיו של ערוץ הספורט", דיבר חסן על ההחלטה לפרוש, הקריירה האישית, האהבה שקיבל מחוץ למגרש, המאמנים והשחקנים ששיתף איתם פעולה וגם על העתיד.
"זה קשה לחשוב שזה ראיון פרישה", כך פתח את דבריו חסן והוסיף: "מאז ההודעה שהוצאתי, זה יושב אצלי שבועיים, עד שאתה לא מוציא את ההודעה אתה לא מבין עד כמה זה עצוב שזה נגמר. יש לי 3 פריצות דיסק, זה יושב על עמוד השדרה".
חסן התייחס לתגובות שיקבל מאז שהודיע על הפרישה: "יש תגובות מרגשות מאוד, לא נעים לי להגיד את זה. שחקנים, מאמנים, אוהדים, יושבי ראש, זה נחמד לשמוע ועושה קצת טוב אחרי כל מה שעברתי. אתה לא ידוע עד כמה אוהבים אותך, עכשיו אתה מבין שעשית את הדרך שלך נקייה וישרה. היה חשוב לי לא לדרוך על אף אחד ולא להתחצף. להיות נקי וטהור וכשיום הפרישה יגיע אז יישאר פצע פתוח למישהו ולא אקבל ממנו ברכה".
השחקן המשיך: "אני לא יודע אם יש שחקנים היום בארץ שיודעים בכלל מה המטרה שלהם, לשמה הם משחקים. תוך כדי תנועה אצלי. לא יודע באיזה עלייה הצבתי לעצמי מטרה, שזו מטרה שעמדתי בה. ברור שרציתי להיות בליגת העל ולקחת אליפויות. אם שחקנים יהיו ריאליים עם עצמם ויציבו לעצמם מטרה הגיונית. יכול להיות שיכולתי לשחק בליגת העל אבל עם השנים נגררתי לשם. אין תחליף למטרה. להיות שחקן בקבוצה שאין לה מטרות או יומרות וכל החיים תהיה בין מקומות 5-10 זה קצת עצוב. לא רציתי להיות שם אף פעם".

לאורך הקריירה חסן היה שותף במספר עונות היסטוריות: "בעכו הייתה לי עונה מצויינת, עם חיים לוי. מלך שערים, שחקן העונה, סיימנו במקום ה-3. היה משחק מול נתניה בקופסא וכבשתי צמד. ברעננה ובר"ג היו גם כמה עונות נחמדות, בנתניה היו פה ושם רגעי קסם".
על השאלה מי הוא השחקן הגדול ביותר ששיחק איתו אמר: "השחקן הכי גדול ששיחקתי איתו? טל בנין, איציק זוהר, משה גלאם, שמות לא מהדור הזה אבל הם שחקנים ענקיים. גם עופר טלקר". חסן הודה: "הכי אהבתי להתאמן אצל יובל נעים, היו עוד רבים ממש טובים אבל יובל זה הטופ. היו כמה שנים שעיצבו את מי שאני באמת".
"המשחק הכי גדול בקריירה זה המשחק מול מכבי חיפה במכתש, רבע גמר הגביע. הקבוצה הכי טובה ששיחקתי בה הייתה נתניה", אמר הקשר.
חסן סיכם: "יש הרגשה קטנה של פספוס שלא שיחקתי יותר במכבי נתניה אבל אני אשם פה ולא אף אחד אחר. תמיד רציתי לשחק אז קמתי והלכתי ואז חזרתי ושוב הלכתי. הייתי ממשיך לשחק עוד כמה שנים אם לא הפציעה, לא ראיתי כיוון לפרוש. אשאר בענף, אני אוהב כדורגל. בינתיים אני נח. אחכה להצעות. אני בתהליכים להוציא תעודת מאמן אבל התעכבתי ועכשיו זה יתעכב עוד קצת".
תגובות
+ הוסף תגובה