סיכום עונה - ליגה ב' דרום א'
מאת: אלי שמואלי | 07.05.17 | 09:03
הפועל חולון ומוסא בן חיים עלו בקלות, כפר יונה התבזתה וירדה, כך גם בית"ר ר"ג, כפר קאסם וקרית אונו אכזבו, איתי אוחיון הפציץ וחן לוי בלט מעל כולם
ליגה ב' דרום א' הייתה די צפויה מראש. הפועל חולון העמידה תקציב גדול וסגל איכותי ועם מאמן שהיה קבלן עליות כשחקן, מוסא בן חיים, עשתה את המוטל עליה ועלתה בקלות לליגה א'. חן לוי היה השחקן שבלט העונה בקבוצה. אור יהודה, ללא מגרש ביתי במשך כל העונה, הגיעה עד לגמר האיזורי מול בית"ר כפ"ס, תוך שהיא עוברת בדרך קבוצות כמו עמישב פ"ת ומכבי אשדוד, אבל נציגת ליגה א' כבר הייתה גדולה עליה. שמשון ת"א הפתיעה כשסיימה שנייה וגילתה לנו את קורל אזולאי המוכשר. מכבי כפר יונה, עד לפני שלוש שנים קבוצת ליגה א', ירדה לליגה ג' מהמקום האחרון. גם בית"ר ר"ג, קבוצה ותיקה בליגה שסיימה את העונה במקום ה-13, הפסידה פעמיים בבית בפליאוף ונשרה לליגה ג'. את תואר מלך השערים לקח איתי אוחיון מצעירי טייבה.
22.8 שערים בממוצע למחזור היו העונה, כאשר הממוצע למשחק עמד על 2.8. את הכבוד לסיים כמלך הצהובים קיבל יזהר גרף מקרית אונו שצבר 12 כאלה ולא פחות משבעה שחקנים סיימו את העונה עם שני כרטיסים אדומים.
הקבוצה: הפועל חולון
עם תקציב גבוה ושחקנים שמתאימים לליגות גבוהות יותר, בחולון סיימו עונה מצויינת עם הפסד בודד ו-14 נקודות יתרון בצמרת. חולון גם הייתה הכובשת הפוריה ביותר עם 68 שערים ועם ההגנה החזקה ביותר כשספגה רק 13 שערים. בשנה הבאה ינסו בקבוצה לחזק את הסגל ואולי אף להתמודד בצמרת של ליגה א'.
המאמן: מוסא בן חיים (הפועל חולון)
עשר עליות היו לו כשחקן וכבר בשנה הראשונה המלאה שלו כמאמן, רשם בן חיים עליית ליגה כשהצעיד את הפועל חולון לליגה א'. בשנה הבאה המאמן צפוי להמשיך ומי יודע, אולי יפתיע עם עוד עלייה ללאומית.
השחקן: חן לוי (הפועל חולון)
הוא כבר בן 26 וחצי, אבל חן לוי היה המנוע בחוליית ההתקפה של העולה הטרייה. כבש 15 שערי ליגה ועוד שניים בגביע ואף סיים כמלך שערי הקבוצה העונה.
מלך השערים: איתי אוחיון (צעירי טייבה)
כבר כמה שנים שהחלוץ בן ה-27 וחצי מפציץ בכל קבוצה בה הוא משחק. העונה הוא היה אחד הגורמים העיקריים להשתלבותה של צעירי טייבה בפליאוף העליון, כאשר כבש 24 שערים בליגה ועוד שלושה בגביע.
תגלית העונה: קורל אזולאי (שמשון ת"א)
הוא רק בן 22 ולאחר שנתיים בליגה ג', עלה עם קבוצת נעוריו לליגה ב' והיה אחד השחקנים המרכזיים בהצלחה שלה. כבש 17 שערים העונה ובעל פוטנציאל להצליח גם ברמות הגבוהות.
הפתעת העונה: שמשון ת"א
השמשונים רק עלו מליגה ג' ובשלבים הראשונים של העונה היה נראה שהם יתקעו יתד בליגה ויסיימו במקום טוב באמצע, אבל אז הגיע רצף של עשרה ניצחונות שהקפיץ אותם לצמרת הטבלה ולמקום השני בפליאוף העליון. יש שיגידו שגם אור יהודה הפתיעה העונה, כאשר ללא מגרש ביתי שנמצא בשיפוצים, הגיעה עד לגמר מול נציגת ליגה א'.
המאכזבות: הפועל קרית אונו והפועל כפר קאסם
לגבי קרית אונו אין כל חדש. כבר כמה שנים שהקבוצה לא מצליחה למצות את הפוטנציאל שלה ומסיימת רק במרכז הטבלה. כפר קאסם, לאחר שהגיעה לפליאוף העליון בעונה שעברה, קיוותה להגיע לשם גם השנה אך הסתבכה בתחתית והבטיחה את הישארותה בליגה רק כמה מחזורים לסיום.
תגובות
+ הוסף תגובה