שחקני מכבי אשדוד (מוטי קדוש, מכבי אשדוד)
מאת: גיא גפן | 27.04.17 | 09:36
ליגות ב' מגיעות לנקודת רתיחה עם צמד משחקים מכריעים ומרתקים, שבסיומן תיקבע זהות אלופות ליגה ב'. הפרס למנצחות - מפגש על כל הקופה על הזכות לעלות לליגה א'
כבר הערב (חמישי) בעילוט ייערך משחק הגמר של ליגה ב' צפון בין הפועל בני זלפה לאיחוד מג'דל כרום. שתי הקבוצות סיימו כסגניות במחוזות שלהן. החבורה של אחמד סבע נתפסת בעיני רבים כסוג של פייבוריטית. מג'דל כרום פירקה בדרך לגמר את הפועל כאוכב 1:5, ובחצי גמר דילגה על פני בני כאבול.
סבע עצמו צינן מעט את ההתלהבות: "אני לא רוצה לדבר עלינו כפייבוריטים, זה משחק אחד שיכול ללכת לכל כיוון. אנחנו נגיע ללא שני שחקנים משמעותיים שלנו - חסן מנאע ורוסלן קוזניצוב. הכי קשה במשחקים מהסוג הזה זו ההתחלה". המאמן המוערך סיפר על התכונה הרבה בעיר: "מדובר ב-16,000 תושבים שנושמים כדורגל. תמיד היו לנו 4-5 שחקנים ששיחקו בליגת העל. מעריך שיגיעו למשחק בין 1,500 ל-2,000 צופים ממג'דל".
מנגד, תתייצב בני זלפה, שלה זו עונה שנייה בלבד בליגה ב'. הקבוצה הצנועה הדיחה בחצי הגמר העליון את אחי איכסל רק אחרי דו קרב פנדלים, ובגמר של צפון ב' ניצחה את בני כפר קרע. לאחר שסיימה רביעית בעונה החולפת ואף הגיעה לפלייאוף, השנה הם רוצים להגיע אפילו יותר רחוק, כשגם עלייה היא לא מילה גסה.

נביל אמארה, מאמן הקבוצה, לא התבייש לכוון גבוה: "יש התרגשות, ההרגשה טובה. אנחנו לא מפחדים ממג'דל כרום, יש לנו קבוצה טובה, מאמין שנגיע מוכנים, הגענו למעמד הזה בזכות". אמארה, שגם משמש כחבר מועצה בכפר הקטן שבצפון הארץ, ידע לספר כי הקבוצה שלנו נתקלת בקשיים יומיומיים, מאחר והיא נאלצת להתאמן על מגרש סינתטי, אולם הבטיח כי נעשים מאמצים לשפר את התשתיות בעתיד.
משחק גמר נוסף של ליגה ב' יפגיש את אלופות המחוזות הדרומיות. אצטדיון ר"ג נבחר לארח מחר (שישי, 14:30) את המפגש בין מ.כ. אור יהודה לבין מכבי אשדוד. עבור שתי הקבוצות מדובר בהישג של ממש.
אור יהודה סיימה את העונה הסדירה במקום השלישי בדרום א', הרבה אחרי האלופה, צפרירים חולון, ושמשון ת"א המפתיעה. בדרך לגמר המחוז הדרומי גברו חניכיו של יעקב טל על עמישב פ"ת וצעירי טייבה. כוכב הקבוצה ומלך השערים שלה עם 16 כיבושים, יאיר כהן צדק: " אנחנו מחכים למשחק בקוצר רוח, תהיה חוויה. נבוא מוכנים, יעקב טל והצוות יכינו אותנו כראוי".
הפתיע אותך שהגעתם כ"כ רחוק?
"במהלך העונה לא האמנו שנגיע למצב הזה, עם הזמן דברים התחברו לנו, ונהייתה פה קבוצה אחרת".
באור יהודה בונים רבות על הניסיון של כהן צדק, שכבר עלה ליגה אשתקד עם בני יפו, ובעבר עשה זאת גם עם הפועל ר"ג.
אלעד אברמסון, שהגיע במהלך העונה מבית"ר נורדיה, והספיק לכבוש 13 שערים עבור הקבוצה, הוא תוספת כח משמעותית.
מנגד, תתייצב החבורה העיקשת של שרון מרציאנו. קבוצת האוהדים של אשדוד, בסך הכל בעונתה השנייה לקיומה ואחרי שהעפילה אשתקד מליגה ג', רוצה לעשות עוד צעד לעבר המטרה. בדרך לגמר גברו הצהובים-כחולים על בית"ר גבעת זאב, ובחצי הגמר הגדילו לעשות כשהדיחו את אחת הפייבוריטיות לעלייה, מכבי קריית מלאכי.
מאמן הקבוצה, שכבר הספיק לעמוד על הקווים העונה בשיכון המזרח מליגה א', נשמע מוכן: "יש עוד דרך ארוכה לפנינו, אבל היא בהחלט ברת מימוש. התקופה שלי בשיכון המזרח מאחוריי, וזה לא היה פרק טוב, מחקתי אותו. משהו שם לא איפשר לי להראות את היכולות המקצועיות שלי. הגעתי לאשדוד למקום שהוא מבחינתי בטופ, אפילו שמדובר בליגה ב'.
מרציאנו תיאר תכונה רבה מסביב לקבוצה: "מרגישים את העניין הרב בנו. אם זה בעלי המניות, ואם זה הקהל הרבה שעוטף אותנו. יש לאור יהודה שחקנים טובים, שאת חלקם אפילו אימנתי, אבל אני לא רואה אפשרות של הפסד. להערכתי, יגיעו כ-2,500 צופים מאשדוד לר"ג. אני תקווה שהם לא ייבלעו באצטדיון הענק, ונוכל להרגיש את העידוד שלהם".
באשדוד יאלצו להתמודד עם חסרונם של מספר שחקנים משמעותיים. אייל בן עמי פצוע, וייעדר ככל הנראה, בזמן שעוז עוזר ודניאל סגא יחסרו עקב כרטיסים צהובים.
תגובות
+ הוסף תגובה