כפר סבא חוגגת השארות (לירן דורף)
מאת: לירן דורף | 05.05.17 | 19:36
במשחק שהתנהל ברובו בשליטה מוחלטת של אור יהודה, גברה בית"ר כפר סבא 1:2 על יריבתה וזכתה לעונה נוספת בליגה א' דרום. שי דוד וירין הלל כבשו לבית"ר, יונתן יקיר צימק אך לא מעבר לכך
לגלריית התמונות המלאה לחצו כאן!
לא מעט ממביני הליגות הנמוכות הריחו עוד בטרם שריקת הפתיחה, הפתעה בדו קרב בין הפייבוריטית בית"ר כפר סבא מליגה א' דרום למ.כ אור יהודה הצנועה שהגיעה דרך הפלייאוף של ליגה ב דרום א'. אז הפתעה לא התרחשה באצטדיון רמת גן ואמנם הצהובים שרדו בליגה א' עונה נוספת אך המחמאות כולן מגיעות לאור יהודה ומאמנה יעקב טל שלא רק עמדו שווים מול שווים אלא היו עדיפים ברוב שלבי המשחק אבל לצערם חסרו מחץ בחלק ההתקפי שהיה יכול לשנות את התמונה הסופית.
לפני ההתרחשויות בשדה, חובה לתת מילה טובה לראשת העיר של אור יהודה ליאת שוחט שלא רק דואגת לשפץ את האצטדיון העירוני אלא מימנה אוטובוסים והביאה לא פחות מ-600 אוהדים למגרש, מרביתם ילדים שספק אם חזו אי פעם במשחק של הקבוצה הבוגרת, שאפו!

והיה גם משחק, לא משובח באיכותו אך עתיר אירועים ודרמות. דודי סטולפר מאמן החירום של כפר סבא הפתיע ועלה בהרכב מעט תמוה ללא אלנתן סלמי, הבלם לב כהן והמגן צ'יצ'יאן כשירין בן דוד הצעיר קיבל את הקרדיט בין הקורות והשאיר את אריאל טליאס על הספסל.

יעקב טל לא שינה כמעט דבר ועלה בהרכבו הכמעט קבוע עם כהן צדק כפליימייקר ואברמסון כחלוץ חוד בודד, אך מאוד מסוכן, בעיקר בכדורי הגובה.

כפר סבא ניסתה לאותת כבר בפתיחה כשבדקה השנייה דוס סנטוס דהר קדימה ומ-14 מטרים שיחרר כדור שטוח שחמק ליד הקורה.

כפר סבא המשיכה להיות היוזמת ובדקה העשירית גם עלתה ליתרון כשניב פורת הגביה מאגף ימין היישר לראשו של שי דוד הבלתי מכוסה שמחמישה מטרים נגח בקלילות פנימה,
0:1 לקבוצה מהשרון.

מכאן והלאה התאזן המשחק. אור יהודה הבינה שהשד לא כל כך נורא והחלה לתקוף. בדקה ה-27 כדור חופשי של כהן צדק מצא את ראשו של דניאל טלן שמחמישה מטרים בלתי מכוסה, נגח מעל המשקוף.
אור יהודה המשיכה להיות הדומיננטית ובדקה ה-32 מצב מצוין לזכותה כשאברמסון חדר לרחבה והוציא פס רוחב לאחור היישר לעברו של שחף נעימי שמ-14 מטרים חופשי לגמרי, בעט למרכז השער וראה את בן דוד הודף היטב.
דווקא במומנטום שלה ספגה אור יהודה את השער השני כשבדקה ה-35 דוס סנטוס הכניס כדור עומק חכם לירין הלל שהתקדם ומול אוחיון לא התקשה לבעוט פנימה,
0:2 לכפר סבא.

אור יהודה לא נשברה ועלתה למחצית השנייה חדורת אמונה ועם חילוף מצויין כשמגעיד החליף את אחוואל מה שנתן לקבוצתו של יעקב טל את השליטה במרכז השדה. בדקה ה-48 חזרה אור יהודה לתמונה כשיונתן יקיר קיבל כדור עומק ובתעתיק דומה לשערו של הלל, לא התקשה להכניע את בן דוד,
1:2 ושער ראשון העונה ליקיר הצעיר.
כפר סבא נעלמה לחלוטין מכר הדשא ונתנה לאור יהודה להתקיף את שערה בחמת זעם. בדקה ה-59 כמעט שוויון כששחף נעימי קיבל כדור מאגף ימין ובוולה אדיר מהאוויר מרחק 14 מטרים מהשער, הפגיז לעבר החיבורים אך בן דוד בהצלת המשחק התעופף והדף לקרן.
הרגע הקומי של המשחק הגיע בדקה ה-78 כשדוד שני נפצע ובהיעדר אנשי מד"א (רק אלונקאי אחד) נאלץ להיסחב ע"י שחקנים משתי הקבוצות כשעל הדרך אותו איש מד"א קורס מהעומס ונופל עם השחקן במרכז השדה.

חניכיו של יעקב טל המשיכו לתקוף גלים גלים את שערה של כפר סבא אך חסרה רגל מסיימת ובדקה ה-83 הייתה חייבת כפר סבא לסגור עניין כשחתוכה המחליף חדר לרחבה והוציא פס רוחב להלל שנותר לבדו מול שער ריק אך במקום "להתאבד" על הכדור, חיכה לו יתר על המידה וראה את שערי בגליץ' אדיר הציל גול בטוח והרחיק לקרן שלא נוצלה.
הכדורים המשיכו לשרוק בתוך רחבת ה-16 של כפר סבא אך בן דוד ביום טוב וגם קצת מזל, השאירו את היתרון אצל הכפר סבא שבתום שש דקות תוספת זמן יכלו לנשום לרווחה ובעיקר להתחיל להפיק לקחים לקראת העונה הבאה.
המחמאות כאמור נותרות אצל אור יהודה שבשנה הבאה עם אצטדיון חדיש ותמיכה כספית מהעירייה תיאבק כנראה שוב על כרטיס העלייה לליגה א'.
תגובות
+ הוסף תגובה