הקטר הצהוב של חיים סירוטקין ממשיך לדהור ולדרוס כל קבוצה העומדת בדרכה של בית"ר כפ"ס, הפייבוריטית לעלייה לליגה א'. אחרי שלושה ניצחונות במפעל גביע המדינה אירחה כפר סבא שלשום (שישי) את הפועל פרדסיה במסגרת המחזור הראשון בליגה. הקבוצה הביתית המשיכה להציג את היכולת הטובה מהשבועות האחרונים וגם במסגרת משחקי הליגה המגמה לא השתנתה. כפר סבא המשיכה לשחק את הכדורגל היצירתי וההתקפי שמאפיין אותה מפתיחת העונה וגם הפעם המטירה שישייה על ראשה של יריבתה, בדיוק כמו במשחק הקודם מול הפועל אורנית.
הצהובים היו יכולים לכבוד מספר שערים נוספים ותוצאה גבוהה יותר בהחלט לא הייתה מפתיעה את אותם האנשים שצפו במשחק. משה אסולין ששב הביתה אחרי גלות של עונה אחת בהפועל אזור נראה חד מתמיד וכבש רבעייה בניצחון הגדול, כשדודי בכר הוסיף צמד שערים משלו. מנגד, הפועל פרדסיה שויתרה על מפעל הגביע, צריכה לאסוף את השברים ולבצע שינויים בעמדת סגל השחקנים על מנת שתבוסות דומות לא יחזרו בעתיד. יש לציין כי שחקני פרדסיה לא נהגו בספורטיביות במהלך המשחק ועל כך נענשו ריבית דריבית. הקבוצה האורחת כבשה ראשונה ומאז כיבוש השער שחקניה הרבו ליפול על הקרקע פעמים רבות ולבזבז זמן רב ככל שביכולתם. אך הפלא ופלא, לאחר שכפר סבא עשתה את המהפך שחקני פרדסיה פסקו מליפול, החלו לרוץ ובזבוז הזמן היה בעוכריהם.

משה אסולין (מימין) ודודי בכר. רמה אחת מעל הליגה (צילום: דני מלניצקי)
השופט הצעיר, משה רטוביה, לא עשה מספיק על מנת למנוע את התופעה שצריכה להעלם ממגרשי הכדורגל. אבי מלר, פרשן ושדר ערוץ הספורט, חברו הטוב של אלעד שפוני, שוער המשנה של פרדסיה, הגיע גם הוא לצפות במשחק והתרשם דווקא מהכפר סבאים. מלר התרשם מאוד מהשער השלישי של אסולין ואמר לחלוץ הכפר סבאי כי שחקנים גדולים ממנו מנסים להבקיע שערים במספרות, אך הם לא מצליחים לבצע את הפעולה בצורה מושלמת כפי שהוא ביצע.

ניר טואף, אלמוג ספיר וקובי דומר שמחים בסיום. המטרה: חזרה לליגה א' (צילום: דני מלניצקי)
המשחק נפתח בגישושים כאשר שתי הקבוצות התקשו לפתח את סגנון המשחק שלהן. האורחים הפתיעו את ה-150 אוהדי כפר סבא שהגיעו לצפות במשחק הבכורה של הקבוצה בליגה ב' אחרי 3 שנים שהקבוצה שיחקה ליגה השלישית בישראל. בדקה ה-15 מסירת עומק הגיעה אל אריק דוד שבעט לקורה, הכדור חזר אל שימי אדרי שבעט לרשת, 0:1 לפרדסיה. בית"ר הצליחה להתאושש מההלם ובדקה ה-24 רשמה הזדמנות ראשונה לכיבוש. תומר עיואן הכניס כדור עומק למושיקו אסולין, שוער פרדסיה, אושרי כחלון הקדים את החלוץ הכפר סבאי ובעזרת רגלו הצליח להרחיק עד לקובי דומר שבעט, אך כחלון הדף לקרן. כעבור דקה שוב דומר בחן את השוער הפעם מבעיטה חזקה מקצה הרחבה, אבל כחלון שוב היה במקום והדף החוצה. המקומיים הגבירו את הלחץ והיו קרובים מאוד לכיבוש בדקה ה-27 כשיניב קייקוב הרים משמאל אל גיא פסטרנק שנגח בחוזקה, הכדור פגש את הקורה וחזר אל דודי בכר שממטרים ספורים לא הצליח לדחוק אותו מעבר לקו השער. בדקה ה-33 היה זה תורו של אסולין לנסות את מזלו מבעיטה מחוץ לרחבת ה-16, אבל השוער מפרדסיה הדף וקלט מייד. בדקה ה-42 בית"ר התקרבה למטרה כשקייקוב הכניס מסירת עומק נהדרת לאסולין שהקדים את השוער וגלגל כדור שעשה את דרכו לרשת, אבל הבלם האורח, אמיר היבל הציל מהקו. השער שכל הזמן היה באוויר הגיע דקה לסיום המחצית הראשונה כשבכר מסר כדור רוחב אל אסולין שבעט חד ושטוח לפינה השמאלית הקרובה, שוויון 1:1.

אוהד פרדסיה, אבי מלר. התרשם דווקא מכפ"ס (צילום: דני מלניצקי)
פתיחת המחצית השנייה הייתה המשך ישיר לסיום המחצית הראשונה. פרדסיה, שעוד שימשה יריבה ראויה בחצי הראשון, התעייפה וככל שחלפו הדקות העליונות של הכפר סבאים באה לידי ביטוי. בדקה ה-55 עיואן הרים כדור מימין אל הרחבה והבלם, אלעד שיק התרומם מעל כולם ולנגח לקורה. בדקה ה-56 דומר ניסה להרים משמאל כדור שקיבל תאוצה ופגע את משקוף השער. כעבור שתי דקות הפעם היה זה תורו של עיואן לנסות ולכבוש, כשהוא מצא את עצמו לבד מול שוער פרדסיה, כחלון, שיצא לרגליו ומנע שער בטוח. בדקה ה-62 עיואן הפעם משמאל הרים לרחבה כדור שנהדף מהגנת פרדסיה אל אסולין שבעט לגופו של השוער, ועל הריבאונד גיא פסטרנק הצליח להחמיץ כאשר בעט מעל המשקוף. בדקה ה-66 נכבש השער המיוחל של המקומיים כשאסולין מ-35 מטרים ראה את שוער פרדסיה לא ממוקם טוב בשערו ובעט חד ומדויק לפינה הקרובה לרשת, 1:2 לכפ"ס. פרדסיה לא הספיקה להתאושש וספגה את
השלישי כעבור 5 דקות, פסטרנק הרים מימין אל אסולין שבמספרת אדירה, שלא רואים כל יום במגרשי הכדורגל, הכניע את כחלון, 1:3. בדקה ה-75 הצהובים המשיכו לדרוס כשהפעם אסולין על תקן המבשל הוריד קטנה לדודי בכר שבעט לפינה הימנית, 1:4 לכפר סבא. בדקה ה-85 שיתוף הפעולה בין השניים הניב שער נוסף, בכר בכדור עומק מצא את אסולין שמול השוער בעט לפינה השמאלית לרשת,
זה כבר 1:5. בדקה ה-88 המחליף, יוני וידר, הרים כדור קרן מימין שעבר את כל הגנת פרדסיה והגיע אל בכר שכבש והשלים צמד, 1:6. בדקה ה-90 הפועל פרדסיה הצליחה לצמק את התוצאה כשרועי ממן הרים כדור לראשו של יאן סולימאנוב שלא נשמר וזה הכניע בנגיחה את חיים קאופמן, שוער כפ"ס, 2:6 בסיום.
תגובות
+ הוסף תגובה