הפועל ת"א סיימה בתיקו מול ר"ג, הפער בפסגה גדל. צפו

שחקני הפועל תל אביב שחקני הפועל תל אביב
למרות איבוד נקודות קבוצתו של קובי רפואה ניצלה בזכות הפסד מביך של כפ"ס מול רמה"ש, פ"ת ניצחה את נשר, 0:0 בין נצרת עילית לקטמון

הפועל ת"א אמנם איבדה נקודות בפעם הראשונה מאז שקובי רפואה מונה למאמנה, אבל כשיתר הקבוצות במרוץ העלייה מאבדות נקודות גם הן, אפשר לחיות עם זה. 1:1 מול הפועל רמת גן במשחק שקול ומסקרן אף הגדיל את הפער מכפ"ס לשתי נקודות, אחרי שהירוקים הפסידו לרמת השרון.

המחצית הראשונה הייתה שקולה ומסקרנת. הפועל ר"ג פתחה טוב יותר והעזה בדקות הראשונות, לא עבר הרבה זמן לפני שהיא גם באה על שכרה. בדקה ה-9 ניר שרון הגיע ראשון להגבהה מצוינת מצד ימין ונגח לפינה של אריק ינקו, 0:1 מהיר ומפתיע של האורדונים.

אבל חניכיו של קובי רפואה ממש לא נבהלו. כבר כעבור 11 דקות, שחר הירש עבר יפה ומכ-20 מטר שלח בעיטה לא חזקה, אבל הצליח להטעות את פשכצקי, שאיחר להגיב וספג את השוויון, 1:1 ופתיחה מרתקת באצטדיון ר"ג.

המשחק נרגע מעט, אבל שתי הקבוצות היו קרובות לכבוש את השני. בדקה ה-31 לירן רוטמן פרץ יפה בצד ימין ומצא את שרון, שמהאוויר בעט גבוה ופספס צ'אנס להשלים צמד. מהעבר השני, עידן כהן ניסה להגביה ויצא לו כדור חזק שלא היה רחוק מלהכניע את פשכצקי, אך למזלו של השוער הבעיטה חלפה מעל המשקוף והצדדים ירדו ב-1:1 אחרי 45 דקות.

הפועל ת"א הייתה יכולה להשלים מהפך בדקה ה-48, כשעידו אקסברד השתלט יפה על מסירה מפדרו גלבאן, אבל מ-15 מטרים בעט לעברו של פשכצקי שהציל.

האורחים היו קרובים פעמיים בתוך דקה להכריע את המפגש, אבל ר"ג הצליחה להיחלץ. בדקה ה-72, שחר הירש השתלט על כדור אחרי יציאה רעה של פשכצקי, אבל את הבעיטה שלו הצליח עדי תמיר גלש והציל שער בטוח לקרן. אוסטווינד הגביה ומצא את אדי גוטליב, שנגח לפינה הרחוקה והפעם פשכצקי כיפר עם הצלה יפה.

גם ר"ג, עם שגיב כהן המחליף, הייתה יכולה להכריע, אבל סבלה מעייפות וחוסר דיוק בדקות האחרונות. 1:1 בסיום, תוצאה די הוגנת בסה"כ במשחק שהיה יכול לנפק יותר שערים. הפועל אולי מאוכזבת מההחמצות, אבל בהתחשב בחזרה מהפיגור והמעידות של יתר קבוצות הצמרת, זה ממש לא נורא. קובי רפואה לא יצטער יותר מדי על איבודי נקודות מהסוג הזה.



הפועל רמה"ש - הפועל כפ"ס 1:4
אם אחרי הניצחון על מרמורק בשני האחרון נרשמה רגיעה בין הבעלים, יצחק שום, למאמן, מסאי דגו, כעת שוב הכסא של המאמן מתנדנד. אמנם הוא נשאר במקום השני בעקבות התוצאות של היריבות, אבל הפער מצטמק לנקודה. קיים גאנם המוכשר הבקיע צמד למנצחת (23, 76), שנכנסת לשישייה הראשונה, אור חסידים (9) ופאדי זיידאן (51) הוסיפו. איתי אלקסלסי הורחק עבור הירוקים.

בני לוד - הפועל עפולה 1:1
הגיבור הטראגי של המשחק הוא פיליפ אבו מאנה מהמארחת, שכבש בדקה ה-27, אך הורחק בתוספת הזמן של המחצית הראשונה וראה את יובל שוואט משווה דקה לאחר מכן. לוד במרחק ארבע נקודות בלבד מהקו האדום.

בית"ר ת"א/רמלה - מכבי הרצליה 3:1
ניצחון שני העונה לקבוצה של אריאל שיימן במשחק סוער. 25 דקות בלבד בתוך המשחק נותרה המארחת ב-10 שחקנים בעקבות הרחקתו של דניאל סולומון והאורחים ניצלו זאת כדי לעלות ליתרון פעמיים משערים של רז שטיין (62 ו-81), כשדור ג'אן כבש באמצע. בתוספת הזמן ספג שהר חסון אדום אחרי שהיכה שחקן יריב וריף מסיקה כבש את השלישי בפנדל, כשמולו תומאס פרסלי.

נצרת עילית - הפועל קטמון 0:0
אחרי ארבעה ניצחונות רצופים, הקבוצה מירושלים קיבלה את נצרת עילית על מגש של כסף והמארחת גם עזרה לה כשנותרה ב-10 שחקנים בעקבות הרחקתו של אחמד קאסום (53), אבל זו לא ניצלה את ההזדמנות. עם זאת, בעקבות ההפסד של כפ"ס, היא מצמצמת את הפער מהמקום השני לשתי נקודות בלבד.

הפועל פ"ת - עירוני נשר 0:2
המלאבסים ניצלו את העובדה שמולם ניצבה, אולי, הקבוצה החלשה ביותר בליגה, כדי להשיג ניצחון חמישי העונה. עמירן שקלים כבש ראשון (39), אור ברוך הוסיף בפנדל במחצית השניה (57) ונשר ירדה למקום האחרון בטבלה בעקבות הניצחון של הרצליה.

הפועל ראשל"צ - אחי נצרת 0:0
בעקבות ההפסד של כפ"ס, השתיים היו יכולות להיצמד אליה במקום השני, המוביל לליגת העל, אבל לא הצליחו לכבוש ונותרו במקום הרביעי (אחי נצרת) והחמישי ראשל"צ. משחק שלישי ברציפות ללא ניצחון לניר ברקוביץ', האורחים עם ניצחון אחד בחמישה משחקים.

צפו בתקצירים:

 

תגובות

+ הוסף תגובה

סקר דאבל פס

מי תעפיל לליגת על בעונה הבאה?