בית"ר קריית גת עלתה לליגה ב'‎

שחקני קריית גת חוגגים שחקני קריית גת חוגגים
הקבוצה המיתולוגית שחזרה לחיינו אשתקד רשמה הישג כשהעפילה לליגה הרביעית לאחר שהביסה את מכבי דימונה 2:8

עולה חדשה לליגה ב' מגיעה אלינו מליגה ג' מחוז דרום ושמה בית"ר קריית גת. הקבוצה שהוקמה בעונת 2016/17 ושייכת לעיריית קריית גת הצליחה להעפיל לליגה ב' לאחר שאשתקד הפסידה במשחק העלייה לירוחם, אך השנה הקריית גתים הצליחו לעמוד במשימתם ועלו לליגה ב'.

מוליכת ליגה ג' דרום התארחה אצל מכבי דימונה טיבי ברנשטיין החלשה והביסה אותה 2:8.

למה וכמה זה מדהים? מלבד הזכייה באליפות המחוז, הקבוצה למעשה השלימה דאבל קטן לאחר שזכתה בגביע המחוזי של ליגה ג' דרום. את הקבוצה מאמן, דודו ארואס, מי ששיחק בעבר אצל מכבי קריית גת שבר את רגלו במהלך משחק הגביע נגד מ.ס דימונה מליגה א' וכאות הערכה והמסירות שלו למועדון מונה לתפקיד המועדון.

הקבוצה עברה מכת פציעות בלתי פוסקת ובכדי להעצים את ההישג לאורך כל העונה הקבוצה החזיקה בשוער אחד שהוא חייל שמשרת בבסיס באילת, לאורך כל העונה הוא לא הגיע לאימוני הקבוצה ועמד בין הקורות מדי שבוע בימי שישי. כנגד כל הסיכויים הקבוצה מקריית גת שחוותה עונה מדהימה עלתה לליגה ב', ובקבוצה מאמינים בחומר השחקנים שאיתו יעלו לליגה א'.

סלפי הנצחון


מאמן הקבוצה, דודו ארואס,  אמר ל"דאבל פס": "כשהקב"ה נותן לך הזדמנות צריך להגיד תודה ולעשות את המקסימום. אני רוצה להגיד תודה לכל העוסקים במלאכה הזו. השחקנים שבלעדיהם זה לא היה קורה והם נתנו את כל כולם, הם באו באהבה וללא תמורה, משאבים חדשים ומרעננים. אנחנו הלכנו לכל משחק לנצח, אין תיקו ואין הפסד.כל משחק הם הגיעו כמו לגמר גביע. נאלצנו לאלתר הרבה וכמה שזה יותר קשה זה הפך ליותר מתוק, זה עשה את זה ממש מתוק".

על השאיפות של הקבוצה הוסיף המאמן: "זה קבוצה של עיריית קריית גת ובראש ובראשונה המטרה ליצור קבוצה של שחקני בית. כולם בהתנדבות, כדי ליצור קבוצה עם אופי עירוני וביתי. אני יכול להבטיח ש-97 אחוז משחקני הקבוצה ימשיכו, רוצה להכין את הקבוצה לקיץ. לימדו אותי לשאוף גבוה, אנחנו עדיין חוגגים, נכין את הקבוצה כמו שצריך. אין חוויה גדולה כזו, בעונה הראשונה שלי, אני אמשיך לעבוד קשה ואני לומד דרך השחקנים שלי ודרך קולגות כמו ליאור זדה מאמן הפועל קטמון אמר לי אם השחקנים שלך אוהבים אותך, האימונים טובים ומעניינים אתה בדרך הטובה".

על סגל השחקנים אמר: "שלום טמסוט השוער נהדר והרווחנו אותו למספר שנים, ליאור סודמי בא והוסיף המון ניסיון ושערים חשובים, שלמה שמר, מתן מור יוסף הקפטן, עוד מספר שחקנים מצויינים לליגה ג' והשאיפה להמשיך איתם לליגה ב'. השחקנים לא מקבלים כסף והם מגיעים שלושה אימונים בשבוע זה לא מובן מאליו, אשר אלפסי הוא המורה שלי וקיבלתי אחלה מורה, יש לנו מנהל קבוצה שלא יצא לי לראות באף ליגה, הכנה של מאה אחוז. כמובן ראש עיריית קריית גת, אבירם דהרי שמקדם פה את הספורט בצורה מטורפת כדורגל נשים וגברים, כדורסל וזו ההזדמנות להגיד לו תודה רבה שהחזיר אנשים ושחקנים למגרשים, לעניין ולמסגרות".

ליאור סודמי, שעשה את עליית הליגה החמישית שלו כשחקן הוסיף: "עליה חמישית שלי ומרגשת. ניסיתי כמה שיותר לכוון את השחקנים הצעירים ביחד עם מתן מור יוסף הקפטן ומתי שהיו צריכים את הנסיון שלי, הייתי שם בשביל הקבוצה".

חגיגות העליה בסיום המשחק

יו"ר בית"ר קריית גת, אשר אלפסי, אמר לאתר "דאבל פס": "אנחנו קבוצה של אהבת חינם, כולם באו בגלל אהבה לקבוצה ולמועדון. בשנה שעברה סיימנו מקום שני והפסדנו עלייה בירוחם והשנה הגשמנו את החלום. הייתה עונה קשה והקבוצה סבלה מפגיעות, היו משחקים עם 12-13 שחקנים ועשינו עונה גדולה עם תלכיד שחקנים ואנחנו כבר מוכנים לליגה ב'. ניצחנו את כסייפה ב כסייפה ואת ערד בערד. עונה גדולה".

עוד הוסיף אלפסי על הקשיים שנוצרו במהלך העונה: "נאלצתי לאמן בתחילת העונה ללא תמורה מאהבת חינם ולאחר שאחד משחקני הקבוצה (דודו ארואס) שבר את הרגל והכריז שהוא פורש ממשחק פעיל נתתי לו כהוקרה לאמן את הקבוצה. היה לי חודש שבו חמישה שחקנים לא היו, ארבעה נפצעו ושחקן שהלך וחזר, שוער אחד בלבד".

על ההכנות לעונה הבאה אמר: "כמאמן עשיתי 7 עליות ליגה, גם בבית"ר קריית גת בעבר עליתי מג' לב' ויש פה חומר שחקנים שמספיק לצמרת ליגה ב'. אנחנו נחזק במקצת ונוכל להפתיע ואולי לעלות לליגה א'. יש קבוצות שהשקיעו הרבה כסף ואני לא מאמין ששנה הבאה יהיה להם את הכסף. דימונה השקיעה 2 וחצי מיליון והם רגל בליגה ב' כך שכסף לא קונה. יש פה קבוצה חבל על הזמן חוץ משני שחקנים שהגיעו מהמחלוקות הבאנו את השאר מהקטרגל ועיצבנו אותם, שחקנים אלמוניים וכנגד כל הציפיות עם הגב לקיר עשינו את זה ובגדול. דודו ארואס קיבל ממני הבטחה ללמוד ממני קצת את היסודות של האימון, הוא עשה עבודה נפלאה והוא ימשיך גם בעונה הבאה, בה בהתנדבות הגיע ממכבי קריית גת שם היה שחקן הרכב והוא נתן את הנשמה ועשה עבודה טובה והובטח לו להיות מאמן גם שנה הבאה".

עוד הוסיף היושב ראש: "השחקן המצטיין שלי? הקבוצה כולה. עונה שלמה היה לי רק שוער אחד שמשרת באילת, יש לי שוער אחד בלבד לאורך כל העונה והוא חייל שמגיע רק בימי שישי למשחק ובמהלך השבוע התאמנו ללא שוערים, עלינו כנג כל הסיכויים ובליגה הקשה הזו היריבה מכסייפה פשוט דרסה את הליגה".

על האפשרות שבשנה הבאה יש סיכוי קלוש לדרבי ענה אלפסי: "לא רוצים דרבי, אנחנו שתי קבוצות של העירייה ואנחנו נשמח בהצלחת שתי הקבוצות. בעבר הייתה יריבות ממש גדולה ניצחתי אותם 3 פעמים בעבר כשהם עוד היו אימפריה, אנחנו לא מסתכלים עליהם. אנחנו קבוצות של ראש העיר שרוצות אחת בהצלחה של השנייה".

עם סיום המשחק, הקבוצה הדרימה לעיר החטאים אילת ושם חגגה את הזכייה באליפות יחד עם זאת ביום רביעי הקבוצה תערוך חגיגות עלייה רשמיות עם בנוכחות ראש העיר ואוהדי הקבוצה.

 

תגובות

+ הוסף תגובה
1
קבוצות של העירייה?
(ישראל : 14:54 25-03-2018)
2 קבוצות שהעירייה מחזיקה? לא קצת מיותר? אין בעיות אחרות שצריכות פתרון בקריית גת שהעירייה מחזיקה שתי קבוצות?
2
חחחח
(....: 16:17 25-03-2018)
עלק שוער 1 היה לכם 2 שוערים עד שהשוער הראשון החליט לעזוב תקבוצה ואז נתתם תהזדמנות לשוער השני למרות שהשוער הראשון לא היה סא לאימונים הוא פתח!
3
חחח
(אשדודי: 18:21 25-03-2018)
באשדוד יש 5 חחחחחחח
4
אה?
(Nati: 16:57 26-03-2018)
איך ראש העיר מקדם את הקבוצה והשחקנים לא מקבלים משכורות בזמן? הוא מקדם רק את האינטרסים שלו.
5
קרית גת
(משה: 20:46 26-03-2018)
באיזה סרט אתם חיים שנה הבאה ראש העיר מפרק אחת הקבוצות וככל הנראה זה אתם אז ערד תתכוננו לעלות
6
ליגה ב
(יוגב: 15:33 27-03-2018)
לראשי קריית גת אם אתה חושבים שהסגל הזה יספיק לכם לליגה ב אתם טועים טעות חמורה חסר לכם כמה שחקנים בעמדות מפתח
7
עליה של שחקנים
(נוני: 14:31 02-04-2018)
בייתר קרית גת עלתה ליגה ללא שכר שחקנים והתבססה על שחקני הבית שלה שייצגו את העיר בצורה הכי מכובדת ואהבת חינם וזה מה שהניע את הקבוצה צניעות חברות אחדות וכו" אין ספק שמגיע לשחקנים מענק עליה וזאת על ההשקעה שלהם ודבקות במטרה היה לי העונג לשרת אותם וגאווה.
8
אבירם דהרי
(old school: 02:16 06-04-2018)
אתה צריך להתבייש

סקר דאבל פס

מי תעפיל לליגת על בעונה הבאה?