שופטים באדום

על הנייר המפגש בין מכבי עמישב לשיכון ותיקים במסגרת ליגה ב' דרום א היה אמור להיות משוחרר וללא לחץ,בפועל ראינו "תצוגת" שיפוט חלשה מצד אברהם לוי שהרחיק באופן לא מוצדק שני שחקני שיכון ותיקים ולמעשה חרץ את גורל המשחק.

שערוריית שיפוט כזו לא נראתה הרבה זמן כשמתחילת המשחק השופט שרק לטובת עמישב שריקות ברורות ושגויות .
מתחילת המשחק עמישב לחצו ולחצו כשעד לדקה 12 לא הייתה הזדמנות של ממש , רק בדקה זו לירון קסר מקבל כדור יפה בצידה השמאלי של הרחבה עוצר נפלא ומשם מעיף את הכדור לעננים .
הלחץ של עמישב גבר ובדקה ה-16 כדור רוחב שמגיע לרמי דודזאדה שמ5 מטרים מתבלבל ובועט לחוץ .
בדקה 19 כדור קרן לזכות עמישב מגיע לראש של יוסי אליהו שנוגח כדור יפה שפוגע בקרקע ונכנס פנימה ולא משאיר לשוער הותיקים שום סיכוי .0:1 לעמישב.
לאחר דקות של משחק ללא סיכונים מיוחדים , הגיע תורה של השיכון ליזום ובהתקפה נפלאה שהחלה ממסירות בין יוסי לאייל שבסופה הראשון מכניס כדור גובה אדיר לאייל דבי שמוצא את לירן דראל ברחבה פנוי ,דראל עוצר ובועט יפה לפינה 1-1 דקה 30 .

 

לירן דראל,צמד שלא עזר לזכות שיכון ותיקים.(צילום:לירן דורף)


שיכון ותיקים קיבלה תאבון ובדקה 32 הלחץ נמשך כאשר כדור קרן יפה עולה לרחבה ומוצא את גיא שחר שנוגח טוב , אבל השוער קולט את הכדור .
דקה 40 כדור חופשי לזכות שיכון ותיקים מגן השיכון גיל ליברובסקי  בועט יפה לפינה של השוער שמעון אבו, השוער משמיט את הכדור ודראל שמגיע ראשון לכדור נתפס ע"י אבו אך השופט שהיה מטרים ספורים מהמקום בחר להתעלם .
דקה 44 התקפה יפה של עמישב כאשר שוער הותיקים גולדשטיין יוצא לכדור ולירון קסר חלוץ עמישב דוחף אותו ומפילו ארצה , השופט מטרים ספורים מהמקום בוחר להתעלם בשנית וקסר מנסה את מזלו לשער פעמיים אך ליברובסקי מציל מהקו שוב ושוב ובמחצית  1:1.
במחצית השניה נכנס שחקנה המוכר של עמישב אודי כבודי לשורות הקבוצה וכבר בדקה ה60 הוא מסכן את שער הותיקים שבועט טיל אדיר , אך גולדשטיין לא מתרגש ומרחיק את הכדור .
דקה 68 יוסי חזן מוסר לאייל דבי כדור יפה מהחצי שמשאיר אותו מול שחקן של עמישב אייל דבי לא מתאמץ ועובר אותו בקלות ונשאר בפינה השמאלית של הרחבה מול השוער , בועט מצויין ואבו מציל בקצות האצבעות לקרן , כדור קרן מורם על הארץ וחותך את כל הגנת עמישב ומגיע לרגל של גיא שחר שבועט יפה אך השוער קולט שוב בקצות האצבעות ומוליך את שיכון ותיקים לקרן שניה ברציפות .
הקרן השניה  בדקה ה74 הגיעה ישר לראשו של לירן דראל שנוגח אל בין חיבורי הקורות ולא משאיר לשוער עמישב שום סיכוי .2:1 מפתיע לותיקים.
מכאן השופט אברהם לוי החליט ששיכון ותיקים לא יוצאים משכונת עמישב עם נקודות וכאן מתחיל הסקנדל הגדול שבדקה 76 מרחיק את אייל דבי באדום לאחר הכשלה שלא הייתה ולא נבראה , שיכון ותיקים נותרת ב-10 שחקנים , השופט לא הסתפק בכך והתחיל לשרוק על כל צעד שעשתה השיכון , בדקה ה80 אורן גבאי מקבל כדור יפה עוצר באויר בועט וולה חזק לפינה של שער 2-2 .

 

 

רמי דודזאדה,שער בנצחון עמישב(צילום:לירן דורף)


בדקה 83 השופט החליט שגולדשטיין שוער ותיקים לא צריך לשחק יותר ופעם ראשונה בכדורגל הישראלי שולף צהוב שני לשוער על בזבוז זמן , מה שמשאיר את שיכון ותיקים ב-9 שחקנים בלבד .
בדקה 88 עמישב תוקפים וגיא שחר מנסה להרחיק כדור שמגיע אליו,השופט טוען לעבירה שלא הייתה דבר שמביא לכדור חופשי לעמישב אורן גבאי בועט את הכדור ישר לפינה של שוער הותיקים שאפילו לא הספיק להתחמם 2-3 לעמישב .
בדקה ה94 נגמר הסיפור כאשר כדור רוחב של עמישב מגיע לראש של רמי דודזאדה שנוגח פנימה .
אי אפשר לסיים כתבה כזו בלי להתייחס לקהל הוולגרי של עמישב , שלא יודע לארח במשחק די משוחרר וקילל ללא הרף וללא צורך את שחקני השיכון.



תגובות

+ הוסף תגובה
1
שיפוט עויין
(מקומי: 11:25 18-04-2009)
למרות שאני בצד המנצח אני חייב לציין שהשופט אברהם לוי הרס משחק הוגן ומותח וקל לשיפוט עם החלטות גרועות לשני הצדדים ובעיקר נגד ותיקים
2
השיפוט או הכנסת האורחים הירודה מצד המקומיים... (אנשים מסכנים יש בעמישב כנראה...) בטייבה עשו לנו יותר כבוד מאוהדים של עמישב... זה אומר הרבה , לא ?
3
שופט מכור
(אוהד עמישב: 12:45 18-04-2009)
אי אפשר להתעלם מהשיפוט שהיה , ויצמן יער אולי צריכים להגיע למשחקים של הליגות הנמוכות כי מה שיהיה אתמול היה שערוריה.
4
מה היה שם ?
(קורא: 12:53 18-04-2009)
לפי הכתבה ולפי התגובות היה שם שיפוט באמת גרוע , אז למה המשקיף לא התערב במחצית ? בעיות שיפוט יש בכל הליגות , צריכים להוקיא שופטים כאלה ולא לתת ל הם לשפוט בכלל .
5
ל 2
(אדום מטייבה: 14:15 18-04-2009)
יש להם אוהדים בכלל ? נגדנו באורוה הביאו 25 ומולם היינו 2000 חחח
6
שופט מכור
(השיכון: 15:48 18-04-2009)
עמישב קנו את השופט נקווה שזה לא יעזור להם מסריחים
7
בושה
(אלון הראל: 17:06 18-04-2009)
בושה שמשחק מוכרע על ידי שופט בצורה כה ברורה ובושה שההתאחדות נותנת לדברים האלה יד במשך שנים ומתעלמת מהליגות האלה אבל מה הפלא במדינת הקומבינה שלנו
8
חקירת שבכ על השופט
(דני: 19:02 18-04-2009)
בהיתאחדות חיבים דחוף לבטל תעודת השופט אשמח לקבל נתון מתי הורחק שוער בצהוב שני על בזבוז זמן מה עוד שלא השוער בעט את הבעיטת 5 דחוף לקרוא לשופט ולמבקר עים נציגי 21 הקבוצות ולחקור מה גרם לזה יש לקיים משחק חוזר ולהודיע שהבחור הזה לאילבש מדי שופט יותר
9
שהשופט הזה כבר שופט מ1994...והוא לא התקדם ליגה כנראה בגלל האיכות שיפוט הירודה שלו... ל-5 יש לנו קרוב ל50 אוהדים , לא כולם יכולים תמיד להגיע...יש עבודה...
10
זה לא יפסק לעולם
(אוהד עמישב: 13:49 19-04-2009)
אני הייתי במשחק ושיפוט כזה לטובת המקומיים של ראיתי בחיים ומה עוד שאני אוהד עמישב , מס' 44 המצויין של שיכון ותיקים הורחק סתם ,הוא בכלל לא נגע בשחקן שלנו - לא מבין על מה הייתה ההצגה של השחקן שלנו אבל כשזה תלוי בידי השפוטים אז היה קל להוציא אדום , חבל.
11
אפס
(בוקי: 15:59 19-04-2009)
השופט לא אשם דביל מי שנותן ליצור כזה לשפוט שופט הכי גרוע בעולם נקווה שהמבקר ישלח אותו לעזזל
12
אחלה כתיבה דבי
(שונטל: 18:20 19-04-2009)
לא יודעת מה אתכם אבל אני נהנתי לקרוא:)
13
כתב ספורט
(שעשועית: 21:26 19-04-2009)
דבי אתה צריך להיות כתב ספורט! מומלץ! :)
14
באמת כתבה יפה
(משה: 11:03 20-04-2009)
אמיר דבי כל הכבוד על הכתבה , מקווה שתתקדם עם זה .
15
תודה לכולם על התגובות!!
(אמיר: 22:35 21-04-2009)
16
סור
(kuzubhv: 12:12 22-04-2009)
אני רוצה לכתוב דבר חשוב מאוד ואמיתי על עמישב יש להם את משה סורמלו והבעיה איתו שכולם עושים לו יותר מידי חשבון ובמיוחד השופטים מפחדים ממנו משום מה גם בתור שחקן הוא היה שחקן ברמה גבוה במכבי פ"ת והפועל ר"ג אבל מה שאני בא להגיד שגם בתור שחקן הוא היה רוצח
17
kghg
(jhj: 12:14 22-04-2009)
על המגרש והשופטים היו מפחדים ממנו ואני מכיר אותו באופן אישי ולא סתם רושם תדברים האלה

סקר דאבל פס

מי תעפיל לליגת על בעונה הבאה?