כהרגלי בקודש התייצבתי ביום שישי בסינטטי בקרית שלום. כרגיל, מכבי ת"א התאמנו בצד (לא מעניין). אני הלכתי לראות את הבינלאומי ת"א - בית"ר עזרא. מצד אחד סיקרן אותי אופיר גל, שחקן שאני עוקב אחריו תקופה, שעבר לבינלאומי מצד שני הבטחתי לאבירן וייס מבית"ר עזרא שאפרסם את תמונתו באתר. וכמובן יש את יניב אבדר, מלך שערי מחוז ת"א בעונה שעברה אך לצערי הוא לא נכח בשל חגיגת הולדת בנו שנערכה ערב קודם לכן.
היה זה משחק מאד מעניין בין הקבוצה הוותיקה ביותר בליגות הנמוכות לאחת הצעירות שבהן. הבינלאומי היא קבוצה מאד מיוחדת. איפה עוד תמצאו שהנשיא, המאמן והיו"ר הם גם שחקנים? למעשה גם בבית"ר עזרא היה אחד כזה, צדוק חממי. הוא פרש ומי שמנהל את העסק הוא נכדו. אגב, מי שעומד על הקווים של הקבוצה הוא גלעד ברדס, שחקן הקבוצה עד לעונה שעברה.
אבירן וייס. הבטחתי שאפרסם את תמונתו (צילום: גיא גולדפרב)
את שתי הקבוצות ראיתי העונה ולכן לא התפלאתי מהשדרוג שעברו שתיהן. הבינלאומי כבר אינה בשר התותחים של הליגה ומעבר לאופיר גל אותו כבר ציינתי משחקים בה גם עדיאל סוויסה (חלוץ מצוין), אשר קדוש, הבלם שהוא גם המאמן, ואריה סלומון, המגן. בבית"ר עזרא שכבר בעונה שעברה השתפרה משמעותית ניתן היה לציין את ברוך בנבניסטי שהיה מאד עצבני והרבה לגעור בחבריו.
גלעד שמואלי מקבל חיבוק מחזי עקיבא אחרי השער. טעות חמורה של שוער הבינלאומי (צילום: גיא גולדפרב)
עשרים הדקות הראשונות הייתה חלשה בסה"כ ושתי הקבוצות כמעט ולא הגיעו למצבים. כבר בדקה ה-22 נפגע אילן דהן ע"י בנבניסטי ונאלץ לנטוש את המגרש עם קרסול נפוח. במקומו נכנס דניאל אמסלם. בדקה ה-26 עלתה בית"ר עזרא ראשונה ליתרון. שוער הבינלאומי שמעון דייויס כבר קלט את הכדור אולם שחרר מסירה לא טובה, גלעד שמואלי חטף וגלגל מקרוב פנימה, 0:1.
שחקני הבינלאומי חוגגים את שער השוויון. הגיבו כמעט מייד (צילום: גיא גולדפרב)
הבינלאומי הוכיחה כי העונה קורצה מחומר אחר ושתי דקות מאוחר יותר הגיבה. אופיר גל הגביה משמאל, שוער עזרא יצא לא טוב ולא הצליח לקלוט ודניאל אמסלם בעט מול שער ריק פנימה. שחקני עזרא נראו כסהרוריים על המגרש, אולי בשל האירוע של אבדר בו השתתפו רובם ושבע דקות מאוחר יותר ספגו את השני. עדיאל סוויסה קיבל את הכדור בתוך הרחבה, בעט פאלש כדור קשתי לפינה של שי חי שאפילו לא זז, 1:2 לבינלאומי ורץ לחגוג מול המצלמה שלי.
לאחר השער ביצע ברדס חילוף כשהוציא את כובש השער, גלעד שמולאי והכניס במקומו את שמעון בן אל אקס צפרירים חולון. זה לא ממש עזר לקבוצה שעד למחצית המשיכה לשחק לא טוב.
עדיאל סוויסה חוגג את השני מול המצלמה. חלוץ מוכשר (צילום: גיא גולדפרב)
בהפסקה התרכז מאמן הבינלאומי, אשר קדוש יותר במוטיבציה מאשר במהלכים טקטים. "אנחנו צריכים לתת מלחמה עד לדקה ה-99", אמר ושכח כי בכדורגל משחקים 90 דקות...
בתחילת המחצית השנייה ביצע שוב ברדס חילוף כשהוציא את בן אל הפצוע והכניס במקומו את אורי יחזקאל, שחקן "בית". "זה אחד שהבאנו אותו מהשכונה", אמר ברדס, "הוא אחד המתמידים. לא מפסיד אף אימון בפארק".
ברוך בנבניסטי. נראה עצבני והרבה לגעור בחבריו (צילום: גיא גולדפרב)
עדיאל סוויסה עוד הספיק להחטיא ממצב נוח במחצית הראשונה לפני שבית"ר עזרא התעוררה והחלה ללחוץ. בדקה ה-70 נפצע שוער הבינלאומי, שמעון דייויס ונאלץ לנטוש את המגרש. במקומו נכנס עמנואל חיון, נשיא הקבוצה. למרות הספסל הקצר הצליחה הבינלאומי לשמור על היתרון אך בדקה ה-90 נכנעה וספגה מרגליו של בנבניסטי. לאחר השער פרצה תגרה במגרש בסיומה ספגו כפרי קדוש מעזרא ואשר קדוש ואריה סלומון מהבינלאומי צהובים. האחרון הוסיף מילים מיותרות לעברו של שחקן עזרא וראה את הצהוב השני ואת האדום.
עד לסיום נותרה התוצאה בעינה ושתי הקבוצות ירגדו מאוכזבות.
תגובות
+ הוסף תגובה