בין מבחנים למבחנים
מאת: מערכת אתר דאבל פס | 11.05.19 | 19:02
שנה אחרי שסיפרנו לכם על הפרויקט הראשון בישראל שמלווה מאמנים ושחקנים לתואר אקדמי BA בחינוך וספורט, יצאנו לבדוק מה המצב בשטח. האם באמת אפשר לשלב בין אימונים, משחקים ולימודים? מסתבר שהתשובה היא כן. הופתענו לגלות שקרוב ל100 אנשי כדורגל כבר לומדים בקריה האקדמית אונו ובדרך להבטיח לעצמם עתיד מבטיח יותר אחרי הפרישה
לאור הביקוש נפתחו שלוחות גם בצפון - בקמפוס נמל חיפה ובאזור ירושלים. בין הסטודנטים - דן גלזר, ברוך דגו, איציק עזוז, חיים סילבס, אדהם האדיה, גיא חדידה, מוחמד גאדיר , מחמוד קנדיל ועוד ועוד.
גיא כהן, שמתמודד במדי באקה אל גרביה על העלייה לליגה הלאומית התייחס לשילוב בין קריירה ללימודים: ״כמו שיש הורים, בת זוג, סוכנים וחברים שעוזרים בתחום הכדורגל כך חשובה גם הסביבה התומכת בלימודים, וזה הדבר שאנחנו מקבלים במכללה כדי שנוכל לשלב בין שני הדברים בצורה מיטבית. עזרה ותמיכה.״
בנוסף לגיא כהן, יש עוד שחקנים ומאמנים שמעורבים במאבקי העלייה / ירידה, והם לא יסיימו את המבחנים שלהם בתום הליגה והפלייאוף אך מיד אח"כ הם יכנסו לתקופת מבחנים לא פחות מאתגרת - במכללה בנושאי חינוך וספורט. ביניהם: אלדד שביט, עלאא אבו סלאח, רוי מליקה, אוהד קדוסי, תום מדהלה ,אורי אשל ואחרים.
אלדד שביט שלומד בקמפוס בחיפה מספר על התואר שעוסק בחינוך, ניהול ומדעי הספורט: ״אנחנו לומדים על דברים שהם גם האהבה שלנו וגם העבודה היומיומית שלנו כמאמנים ושחקנים. בסופו של דבר בנאדם עם רקע אקדמאי הוא בנאדם שלם יותר ויש לו הרבה יותר אופציות להתקדם מעבר לתחום הכדורגל״.
עמרי אפק שהקים את הפרויקט מסביר: ״יצרנו את כל המעטפת בעיקר לתקופות ההכרעה העמוסות האלה כדי שנוכל לתמוך בכל סטודנט. מטרת העזרה בלימודים היא כפולה, שיצליח גם בכדורגל וגם בלדאוג לעתיד שלו. אנחנו שמחים שהפרויקט מצליח וזה אומר במקביל גם יותר אחריות מבחינתנו״.
להרשמה לחצו כאן
תגובות
+ הוסף תגובה