הפועל עפולה-המשבר מאחוריהם?

עפולה חזרה להציג יכולת טובה עפולה חזרה להציג יכולת טובה
רגע לפני המפגש המסקרן מול הפועל ב"ש בגביע ומשחק העונה מול מכבי א.א.פאחם בליגה הפועל עפולה חזרה למסלול הניצחונות כשגברה בבית על אחי עכו 1:2. עדי סופר הרשים בבכורה שלו עם שער ובישול. "זו תחושה נהדרת לחזור לנצח", אמר המאמן שביט בסיום והתייחס לשבוע הקרוב: "עם כל הכבוד למסגרת הגביע-הכל מתגמד לעומת מאבקי הליגה". בעפולה מאוכזבים: היריבה המושבעת לצמרת שוב ניצחה בדקות הסיום

אחרי חודש סוער ללא ניצחון ורווי באכזבות קשות הוכיחו חניכיו של אלדד שביט מעפולה כי לשחק כדורגל הם בהחלט יודעים. משחק טוב של העפולאים אתמול (שישי) באצטדיון העירוני החדש לעיני כ-450 אוהדים (הפעם לשם שינוי די תומכים) הסתיים בניצחון ביתי חשוב 1:2 על אחי עכו מהתחתית ויותר מכך-חזרה למסלול הניצחונות בתזמון הנכון-רגע לפני משחק העונה מול המוליכה מכבי א.א פאחם.
לכאורה, לפי מיקומי הקבוצות בטבלה ופערי התקציב המשמעותיים בין אחי עכו הצנועה לעפולה השופעת כוכבים, זה היה אמור להיות משחק קל לעפולאים. אולם, כפי שעפולה שיחקה ונראתה בעת האחרונה (ארבעה משחקים ללא ניצחון), אפילו המשחק מול אחי עכו הצנועה מהתחתית (מקום 12) קיבל את התווית של 'משחק העונה'.


  המצטיין במשחק חיים סילבס(באדום) מנסה לחטוף את הכדור משאפיק חובישי(צילום יניב ליכט)

 כבש  בהופעת בכורה .עדי סופר(צילום יניב ליכט)

מהלך המשחק: התחיל רגוע ונגמר בדפיקות לב
הרעב לניצחון והרצון להוכיח לכולם את היכולת האמיתית של הקבוצה-עשו ככל הנראה משהו לחניכיו של אלדד שביט שהחל מהדקה הראשונה עלו עם מוטיבציית שיא לכר הדשא ולא נתנו צ'אנס לאורחים מעכו. כבר בדקה השנייה קיבל עדי סופר, בהופעת הבכורה שלו במדי הקבוצה, כדור מרחק 15 מטר אלכסונית משער עכו, בעט אך שוער עכו, מקסים פסטר, הדף מצוין לקרן.


 מתן נחמני בועט לשער שהאר אבולעיגא משקיף(צילום יניב ליכט)

עפולןה לא הורידה את הרגל מהדוושה בדקה הרביעית עלתה גם ליתרון. חיים סילבס, הבולט במגרש הגביה, הגנת עכו הרחיקה עד קו ה-16, שם ניצב אורן פלאש שהחזיר את הכדור פנימה. בתוך הערבוביה שנוצרה מצא את עצמו סופר לבד מול פסטר ומקרוב בעט פנימה, 0:1 לעפולה.
הלחץ של עפולה נמשך. בדקה ה-15 שלח סילבס כדור חכם מעל הגנת עכו לרונן שוורצמן שניצב לבדו מול פסטר אך במהלך מפתיע השאיר לסופר שבעט מעל השוער אך אחד משחקני עכו הציל בראשו מקו השער. בדקה ה-20 עפולה כמעט נעקצה. סילבס בניסיון למסור בעקבו איבד את הכדור, הכדור הגיע לשי דהן שבעט לא חזק ואודי לוי קלט. בדקה ה-25 מהלך נאה של כדורגל של לא פחות משבע מסירות בסיומן מסר כפיר ליבוביץ' לג'וני טננבאום שהגביה ושחקן של עכו חילץ בשנייה האחרונה לפני ששוורצמן הכניס את ראשו כדי לנגוח.


 גוני טננבאום (באדום)מתקל את חלוץ עכו(צילום יניב ליכט)

בדקה ה-29 ביססה עפולה את יתרונה. יובל שווט התנהל עם הכדור ליד רחבת ה-16, החליף מסירה כפולה עם סילבס ובעט לפינה הימנית של השוער האורח, 0:2 לעפולה.
המשחק נרגע מעט אם כי בדקה ה-40 נרשמה הזדמנות נוספת לעפולה. סילבס שלח את שוורצמן שפרגן לסופר בכדור רוחב אך פסטר הימר על המסירה והצליח לקלוט.
פתיחת המחצית השנייה הייתה זהה לפתיחת המשחק. בדקה ה-48 הבחין סילבס בפלאש חותך את הגנת עכו, שלח לו צ'יפ אך פלאש התבלבל והכדור הורחק. בהמשך הוחלף שווט בשל פציעה בבוטרוס עתאמה כשנתנאל גולדמן הוסט לקישור.
  הקהל של עפולה הגיע ותמך בקבוצה(צילום יניב ליכט)

בדקה ה-52 חזרה עכו משום מקום למשחק. דאוד אגא קיבל את הכדור על קצה הרחבה כשהוא לא מסכן את השער, ניסה להגביה ועתאמה שעלה על מנת לחסום את הכדור נגע בו בידו. השופט היה החלטי והורה על הנקודה הלבנה. שי דהן בעט לפינה השמאלית של השוער וצימק ל-2:1.
מאותו הרגע השתנתה המגמה במשחק. עשר דקות מאוחר יותר יכל היה כארם שיבל להשוות. כדור קרן שהוגבה לרחבה עפולה יצר ערבוביה מתוכה בעט שיבל שטוח כדור שחמק סנטימטרים מהקורה.
עכו ניסתה לתקוף וניצלה את העובדה שעפולה נסוגה לאחור, הייתה מסוכנת יותר אך לא הצליחה לייצר מצבים ממשיים ליד שערו של אודי לוי. ההזדמנות הגדולה הייתה דווקא של עפולה. בדקה ה-70 עבר מתן נחמני שני שחקנים של עכו, אך מול פסטר בעט לרשת החיצונית.
על סף הסיום עבר כפיר ליבוביץ' את פסטר שיצא משערו, שלח לשלזינגר שמסר רוחב לשוורצמן וזה ממטרים ספורים מול שער ריק בעט החוצה. מייד לאחר מכן שרק השופט לסיום ושחרר אנחת רווחה גדולה מהעפולאים הלחוצים.

 

 שי דהן כובש השער לעכו מנסה לעבור את בלם עפולה עמי אזולאי(צילום יניב ליכט)

קובי שריקי הפצוע בא לצפות בחבריו.(צילום יניב ליכט)

"התוצאה לא משקפת"
המאמן אלדד שביט, שצפה מהספסל בקבוצתו שולטת במשחק משריקת הפתיחה ומשיגה ניצחון ביתי לאחר תקופה ארוכה, נשם בסיום לרווחה. "אני שמח קודם כל שניצחנו. זו הרגשה נהדרת לנצח אחרי תקופה ארוכה", אמר המאמן והתייחס למשחק עצמו: "התוצאה לא משקפת. היינו צריכים לנצח בהפרש גבוה יותר. במחצית השנייה אחרי שספגנו את השער המקרי בפנדל, נכנסנו ללחץ. במקביל המשכנו להחמיץ ממצבים קורצים. כנראה שהתקופה הקשה שחווינו לאחרונה הדהדה בראשם של השחקנים. בסופו של דבר ניצחנו וזה הכי חשוב".

שביט, שלא היה מרוצה מהיכולת הירודה של חניכיו במשחקים האחרונים ובמיוחד מהחלק האחורי, הסביר מדוע הוא בחר לפתוח עם הקשר האחורי נתנאל גדולמן בעמדת הבלם הקדמי, כאשר בוטרוס עתמה ישב בספסל והבלם השני-ליאור נפתלי בכלל ביציע: "ליאור נפתלי בתקופה קצת פחות טובה ואני צריך בספסל רק מחליף אחד בעמדת הבלם והחלטתי שזה יהיה בוטרוס. אני דיברתי עם ליאור והוא קיבל את זה בהבנה. זה לא סוד שלא הייתי מרוצה ממשחק ההגנה בתקופה אחרונה. יש תקופות כאלה. אני מחפש פיתרון ונראה מה יהיה לקראת המשחקים הבאים".

"הלחץ על באר-שבע"
המשחק הקרוב מול הפועל ב"ש (ג') במסגרת סיבוב ט' של הגביע לא ממש מטריד את המאמן שביט, אלא בעיקר ההתמודדות בליגה במחזור הבא מול מכבי אום אל פאחם. "ברור שמפעל הגביע הוא חשוב, אבל עם כל הכבוד הכל מתגמד לעומת מאבקי הליגה. לגבי המשחק מול מכבי אום אל פאחם כולם יודעים את גודל המעמד", אמר המאמן שביט והסביר בחיוך, "אחרי תקופה ארוכה מאוד אנחנו מגיעים למשחק מול באר שבע על תקן האנדרדוג. אנחנו נבוא וננסה להפתיע את באר-שבע ונקווה לחולל הפתעה נעימה".

 

 

תמונות נוספות בגלריה 



תגובות

+ הוסף תגובה
1
אלדד שביט הביא בלם, שם אותו בספסל
(שמישהו יסביר לי: 18:33 29-01-2011)
ובמקומו שם קשר כמו גולדמן בתור בלם, איך יכול להיות דבר כזה? ליאור נפתלי לא מתלבש!!! הרס את הקבוצה המאמן הזה, מזל שעכו לא הישוו, בושה שנראינו ככה אחרי ה2-1, לא יספיק בשבוע הבא בפאחם, הם יקרעו אותנו
2
עפולה תתכוננו באר-שבע ואום אל פאחם כנסו
(מאיר{בחסות מטיילי-טבריה}: 18:34 29-01-2011)
יבואו ויתנו לכם בראש.בקושי ניצחתם את עכו אם חשבתם על עליה אתם טועים ומטעים את האוהדים עפולה השנה לא תעלה נקודה.
3
רק תנצחו את אום אל פאחם
(עפולאי: 19:01 29-01-2011)
4
עפולה קבוצה של פרייארים
(עידן: 19:01 29-01-2011)
זה היה אמור להסתיים 7:0 לעפולה
5
תרשמו הפתעה מרעישה מול ב"ש
(הסינדרלה: 19:02 29-01-2011)
סילבס הולך לתת גול בבעיטה חופשית ועושים בונקר עד הסוף
6
יופי של מלחמה תמשיכו ככה
(רונן גמליאל: 19:36 29-01-2011)
עם קצת מזל היה ניגמר 7:1
7
למאיר מטבריה
(למאיר ממטיילי טבריה: 19:39 29-01-2011)
עכשיו אתה יכול לקחת את האישה ולטייל כמה שרק תרצה קח לך כמה מנדרינות ולך לטייל חחחחחחחח יסתום
8
איזה מזל יש לפאחם
(ליגה מכורה: 19:03 29-01-2011)
אולה כבר ארבע משחקים שהם מנצחים בתוספת הזמן. יש לבדוק מכירת משחקים?????
9
סחתיין לחונצ'ה על תצוגת העידוד
(הפועל חונצ'ה עפולה: 19:04 29-01-2011)
10
כל הכבוד לשחקנים ולמאמן
(עפולאי: 19:14 29-01-2011)
במיוחד מחצית ראשונה היתה ענקית
11
תתעסק עם הקבוצה שלך יה קנאי.
(למאיר בחסות מטיילי ר.מנשה: 19:15 29-01-2011)
בלי שגיא חייט לא הצלחתם לנצח אז מה אתה מרשה לעצמך להתעסק עם שחקנים שהם שם דבר בישראל ואם יש לך איזו טראומה משחקני עבר בעפולה תבקש יפה מאבי אלקבץ והוא יממן לך טיפול נפשי.
12
יאללה עפולה הגדולים
(ירין: 19:16 29-01-2011)
13
טבריה ועפולה אחים רק שלנו יש ראש עיר שתומך בכדורגל והוא מבין שהצפון צריך נציגות יהודית בליגה הלאומית. אז קודם כל נכבד אחד את השני ותחנכו את מאיר המסית.
14
החיוך חזר לפנים שלנו:)
15
וזה ההבדל בין העתיד של עפולה וטבריה בכדורגל.
16
אהבתי את החלוץ החדש עדי סופר
(מאיר מעפולה: 19:28 29-01-2011)
עושה רושם של שחקן טוב שיעזור לנו מאד בהמשך. בהצלחה
17
איך שליאור נפתלי שיחק נגד טבריה אין לא מקום אפילו ביציע.
18
לכל אוהדי עפולה כנסו
(עפולה עולה: 20:02 29-01-2011)
תהנו מהניצחון כי בשבוע שאום אל פאחם מנצחים בדקה אחרונה, טבריה וגילנוע עושים תיקו. כל מה שנותר לנו להנות מה3 נקודות. נמאס כבר מהביקורתיות הזאת. אנחנו עדיין לא ריאל מדריד.
19
כל הכבוד
(מוטי: 20:14 29-01-2011)
20
גולדמן באמת שיחק מצוין
(עפולאי: 20:28 29-01-2011)
בכלל,המחצית הראשונה הייתה ממש טובה בעזרת השם , שנמשיך ככה.
21
ל 7 ו 11 כנסו
(א. ל. הסעות: 20:37 29-01-2011)
יזבלים אתם והמוסד זקנים שלכם
23
עפולה עולה ללאומית?לא. הם יעלו לגבעה
(מאיר{בחסות מטיילי-טבריה}: 20:40 29-01-2011)
דבר אחד בטוח ותבדקו אותי בסוף העונה לא משנה מה יהיה טבריה עם עשירית מהתקציב של עפולה יסיימו לפניהם.בכל-מקרה אני שמח שבמחזור האחרון עפולה יבואו לטבריה שם יחכה להם גיהנום עוד בצומת-גולני הנקודות ישארו שם.
24
למי ששכח רמות מנשה ניצחה בעפולה
(מאיר{בחסות מטיילי-טבריה}: 20:42 29-01-2011)
והשבוע באר-שבע יתנו לכם בראש.והקינוח יהיה אום אל פאחם ישפילו אותכם אתם גם תפסידו את המשחק וגם תקבלו מכות מהאוהדים שלהם.על זה נאמר שתי ציפורים במכה אחת.
25
מול שער ריק במקום לבעוט רצה ששוורצמן יחזור לענייניםם כמה חבלל
26
מחצית שניה עוד שלוש נקודות בכיס כל הכבוד עפולה החיוך חזר
28
עדי סופר,ברוך הבא
(אוהד עפולה: 21:53 29-01-2011)
29
עדי סופר,ברוך הבא
(אוהד עפולה: 21:54 29-01-2011)
30
אברהמי וגולדמן
(ותודה רבה: 22:09 29-01-2011)
לאברהמי וגולדמן השחקנים הכי טובים של עפולה העונה
31
יאללה עפולה....
(יניב: 22:20 29-01-2011)
משחק מצויין של כל מי שהיה שותף. אלדד שיחקת אותה הפעם , רק תמשיך ככה ושנה הבאה עולים ליגה בעזרת השם. גולדמן+טננבאום+סופר נתנו משחק גדול,פשוט שטפו את המגרש התפקה אחרי התקפה
33
שתי תקויים מסריחים , ואיך אומרים ? (מאיר{בחסות מטיילי-טבריה} יש... אל תתיאששש חחחחחחח מאיר יש הסעות עוד שבועיים לגלבוע ?
34
אין טעם להיתיחס אליו הוא אדם חולני ומעורער בנפשו , ולאחרונה הוא השתחרר מאשפוז בשער מנשה....
35
יאלה בלאגן
(אילן המכונה בנדה : 23:09 29-01-2011)
עפולה סתם קבוצה עם הרבה שחקניים שעולם לאם און ולא מספקים את הסחורה עפולה לא תעלה ליגה אולי לגבעת המורה יש שם עליה של 90 מעלות
36
נה נה נה נה נה נה נה אה אה אה עעפולה
(שיר האוהדים: 23:19 29-01-2011)
עאללה עפולה רוצים עוד משחקים כאלה
38
טבריה???עוד קבוצה שמחפשת את עצמה
(אוהדי טבריה כנסו דחוף...: 23:22 29-01-2011)
תזרקו את כפרי אזולאי, רן גוזלן ושלום עקיבא והמצב שלכם יהיה הרבה יותר טוב. בינינו מי צריך סרטנים בקבוצה?????????
39
אלדד שביט לא מאמן
(אחד שמבין כדורגל: 23:23 29-01-2011)
קיבל את כל מה שהוא רצה. גם אם עפולה תעלה בסוף העונה זה לא יהפוך אותו למאמן גדול. עם התקציב שהוא קיבל כל מאמן בעפולה ואבי מלכה היה עולה ליגה
40
אוהדי עפולה המעטים שיש חובה להכנס......
(מאיר{בחסות מטיילי-טבריה}: 23:26 29-01-2011)
השבת אתם תפסידו באום אל פאחם וגם תקבלו מכות אמן.וכשתגיעו לטבריה יחכה לכם שם גיהנום הטבריינים לא שוכחים ולא סולחים איך ניסיתם להוריד אותנו ליגה לפני שני עונות וגם שנה שעברה.לכן יום התשלום הגיע ובגדול.
41
כל שחקן חשוב בקבוצה!
(אוהד אמיתי: 23:27 29-01-2011)
העונה ארוכה ולכל שחקן יש עליות ומורדות וראינו כיצד הקבוצה מתקשה כשעמי לא בכושר טוב. כעת בוטרוס ונפתלי בתקופה פחות טובה וגולדמן מצויין. אז חברה מספיק עם הטענות. יש לעודד את כל השחקנים כולל אלה שלא שיחקו כי הם בורג חשוב במכונה. והלוואי שהיו לנו הרבה חו
42
עפולה מחזיקים לכם איצבעות בכפרנו
(ראמי מקרע: 23:42 29-01-2011)
43
איך איך הנוער של עפולה קרע את טבריה 1-8
((מאיר{בחסות מטיילי-טבריה}:: 23:47 29-01-2011)
הרסו לי את השבוע הרסו לי את הבריאותתת, מה הפדיחות האלהה , ריבון עולם איזו נוער זוועה יש לטבריה בושהה לקבל בעפולה 8 חתיחות לתוך הרשתתתתת הצילווווו אותייייי אני מתתתתתתת
44
צא מטומטם !
45
עפולה סבלנות הכל ילך
(אוהד עלמוני: 03:22 30-01-2011)
עפולה סבלנות ואנחנו עולים ליגה יש לנו קבוצה מצוינת עם סגל מצוין שיעלה אתנו ליגה רק חבל שהקהל מקלל ולוחץ לא ראיתה כזה קהל מדעיל בכל הארץ גועל נפש אתם הורסים את הקבוצה
46
לכל המתחזים בשמי ולאוהדי עפולה כנסו....
(מאיר{בחסות מטיילי-טבריה}: 11:08 30-01-2011)
אתם השבת הולכים לקבל מאום אל פאחם בראש.גם תפסידו וגם תקבלו מכות רצח אתם קבוצה של אפסים לא יעזור לראש העיר שלכם כל הכסף שהוא השקיע על חשבונכם הולך להיזרק לפח.
47
המהפכה במצריים מגיעה לאום אל פאחם....
(מאיר{בחסות מטיילי-טבריה}: 11:12 30-01-2011)
אני מציע לכם שחקני עפולה והקהל המעט שיש לכם אל תבואו לאום אל פאחם במיוחד שאין שם כוח שיטור עדיף לכם להפסיד הפסד טכני מאשר לבוא לקבל בראש וגם לקבל מכות רצח.והקינוח יהיה שתבואו לטבריה במחזור האחרון שחקני טבריה ישברו לכם את הרגליים
48
איפה ההוא שרשם כאן בשבוע שעבר
(כנראה אח של אלדד: 12:36 30-01-2011)
נראה מי יותר חזק הבלם או המאמן? אז הנה, קיבלת את התשובה, הבלם חזר לשחק, עם סרט הקפטן ביד והוכיח לך ולמאמן מי יותר חזק כאן. כמה שהוא רצה בלם במקום ולא הלך לו. מזל שלו שעמי לא רוצה שנעשה לו בלאגן. עמי המלך! עמי המלך! עמי המלך!
49
איזה בלם
(איזה בלם?: 18:52 30-01-2011)
50
עפולה בתנופה.......
(חזי הרצוק: 19:17 30-01-2011)
כל הכבוד, שחקתם טוב וליבנו לבכם המשיכו להציג כדור רגל משובח ופעלו לפי הנחיית המאמן וכך תגיעו למקום שאתם ראויים לו.,מס.1 בטבלה. איתכם תמיד חזי והחברים מהמחלבה.

סקר דאבל פס

מי תעפיל לליגת על בעונה הבאה?