יומיים לפני משחק העונה בליגה א' צפון, הרוחות רגועות, לפחות כלפי חוץ. ההצהרות הרשמיות של שני המאמנים, אבי סבג ואלדד שביט דיי דומות: "מבחינתנו זה עוד משחק ליגה", אך עמוק בפנים יודעים שניהם כי הרבה מוטל על הכף, אולי אפילו גורלה של עונה שלמה.
את אלדד שביט תפסנו בדיוק בנסיעה לקבר האר"י הקדוש בצפת.
זה קשור למשחק?
"ממש לא. אני מקפיד לעשות זאת פעם בחודש עם חברים. לא משהו יוצא דופן".
הכנות, תחושות לקראת המשחק?
"רגיל לחלוטין. מבחינתנו עוד משחק ליגה קשה. מי שחושב שמכבי א.א. פאחם היא הקבוצה הכי קשה בליגה טועה. אחי עכו בשישי האחרון הייתה קשה לא פחות".

עוד משחק ליגה קשה. אלדד שביט (צילום: יניב ליכט)
משחק הגביע אתמול מול ב"ש השפיע?
"ברור. זה לא קל לשחק 90 דקות מול קבוצה מליגת העל. החבר'ה עייפים ולכן היום ומחר נסתפק באימוני שחרור. חוץ מזה אחרי כל החגיגה צריך להוריד את כולם לקרקע".
תחזית?
"עזוב אותי מתחזיות. דבר איתי ביום ראשון".
את עמיתו מהצד השני של המתרס, אבי סבג, תפסנו בבית.
איך אתם מתכוננים למשחק העונה?
"כמו לכל משחק ליגה רגיל, אין הכנות מיוחדות. יש לי שחקנים מנוסים שיודעים את חשיבות המשחק"
מה אתה יודע על היריבה, עפולה?
"אין סודות. קבוצה טובה ומנוסה וכל מה שצריך לדעת עליהם השחקנים שלנו כבר יודעים".
המשחק ביום שישי יכול להכריע את העונה?
ממש לא. יש עוד סיבוב ארוך וקשה ועל המשחק מקבלים שלוש נקודות ולא 6. בליגה של שלוש נקודות הכל אפשרי. אותי לימדו שעד שזה לא ניגמר - זה לא נגמר. גם עם אתה מוביל את הטבלה וגם עם אתה רודף אחרי המובילה".

מכבד את העבודה של שביט בעפולה. אבי סבג בדרבי
באיזו כושר אתם באים למשחק?
"אנחנו נמצאים בכושר מצויין. יש המון מוטיבציה ורצון עז להשאיר את שלושת הנקודות באום אל פחם"
הקהל מלחיץ אתכם?
"ממש לא. הקהל הוא השחקן 12 שלנו. הוא תומך ודוחף אותנו. אני פונה לכולם ומבקש לעזור לנו לנצח. הדחיפה שלהם חשובה מתמיד".
מה אתה חושב על אלדד שביט?
"אני מאד מכבד את העבודה שהוא עושה בעפולה".
הימור על התוצאה?
"נצחון בעזרת השם למכבי אום אל פחם".
תגובות
+ הוסף תגובה