יחגוג עלייה לליגה א'? סבע
מאת: ענאן עמאשה | 30.11.21 | 08:30
כוכב העבר של מכבי נתניה מספר על החוויות והרגעים הגדולים בקריירה וגם על מסע האימון שמתחיל בהצלחה. "כל פעם מתרגש מחדש כששואלים אותי על נתניה"
אחמד סבע, אחד המאמנים הטובים של ליגה ב', עבר קריירה נהדרת בתור שחקן והוא שואף לעשות זאת גם כמאמן. חלוץ העבר של מכבי נתניה מוביל את כפר מנדא לתוצאות מדהימות הן בליגה והן בגביע וחולם לעלות עם קבוצתו שמציגה יכולת נפלאה מתחילת העונה. "רגע השיא בקריירה זה לסיים כמלך שערי ליגת העל וכמובן לשחק בליגה האירופית נגד קבוצה גדולה כמו גלאטסראיי" אמר המאמן הנוכחי של אחווה כפר מנדא.
סבע נזכר בימים הטובים בנתניה וסיפר: "הייתה חוויה מדהימה ותקופה נהדרת. להיות קפטן מכבי נתניה ולהיות מלך שערי ליגת העל זה פשוט חלום שהתגשם וכל פעם ששואלים אותה על התקופה הזו אני מתרגש מחדש. ברוך השם עשיתי הישגים יפים שכולם זוכרים אותם עד עכשיו ואני גאה בעצמי".
"כשהגעתי לליגת העל ולמכבי נתניה נכנסתי לנעליים של שחקנים גדולים. אמרתי שכל מי שיודע לתת גולים הוא יכבוש בכל ליגה ובכל רמה וברוך השם עמדתי במילה שלי והצלחתי. תמיד עבדתי קשה והוכחתי את עצמי, שמחתי שעשיתי קריירה כזאת. נתנתי הכול לכל קבוצה שהיית בה. הרגע הכי מרגש היה במשחק הפתיחה של האצטדיון החדש בנתניה אז החמצתי פנדל בדקה ה-43 ודקה אחת אחרי זה הצלחתי לכבוש". סיפר סבע בהתרגשות על ההתחלה והרגעים הגדולים במכבי נתניה.
מתי החלטת שאתה עובר לשחק בליגות הנמוכות?
"לא חשבתי על הרגע שבו אני אעבור לשחק בליגות הנמוכות, שיחקתי עונה אחת בכפר כנא והספיקה לי כדי לפרוש כי אני חושב ששחקן צריך לפרוש בשיא שלו".
אתה כיום אחד המאמנים הבולטים בליגות הנמוכות, איך הצלחת להוכיח את היכולות שלך גם בתור מאמן?
"הוכחתי את עצמי בליגה א' ותמיד לקחתי קבוצות לפלייאוף העליון ולמעלה. אני מקווה להמשיך להצליח גם בליגה ב' ולהוביל את כפר מנדא לליגה א'. אני תמיד עובד על עצמי וממשיך ללמוד מאחרים ולהעביר לשחקנים שלי. להיות קרוב לכל השחקנים זה הסוד שלי ובכך אני מצליח להבין כל שחקן ולדעת מה הצרכים שלו בדיוק".
אתה חולם גם בתור מאמן להגיע לליגות הבכירות?
"השאיפה שלי תמיד להתקדם ולהגיע רחוק. בהתחלה גם שיחקתי בליגות הנמוכות ואחר כך הגעתי לליגות הבכירות ואני רוצה לעשות זאת כמאמן, אני עולה את הסולם לאט לאט ומקווה להמשיך להוכיח את עצמי".
למה לדעתך עדיין לא ראינו מאמן מהחברה הערבית בליגת העל? ומה תוכל לספר לנו על מעמדו של המאמן הערבי בכדורגל שלנו?
"חסר לנו שההנהלות מהמגזר יאמינו ויתנו קרדיט למאמן הערבי. יש בליגת העל רק קבוצה אחת מהמגזר הערבי וזה החיסרון. יש המון שחקנים נהדרים מהחברה הערבית שנמצאים בליגת העל ומוכיחים את עצמם וזה עוד יגיע שיהיה מאמן גם בליגה בכירה".
נעבור לקבוצה שלך מכפר מנדא! עד עכשיו עשיתם עבודה נהדרת. איך שומרים על היכולת ועל הניצחונות עד סוף העונה?
"עד עכשיו בכפר מנדא עשינו עבודה מצויינת ומחכה לנו עבודה עוד יותר קשה. כל שחקן שעובד ומיישם את מה שאנחנו רוצים ממנו מקבל הזדמנות. יש לנו המון שחקנים טובים ששיחקו בליגות גבוהות וכולם באים בשביל לעבוד קשה ולעזור לקבוצה".
הפלייאוף אכזרי בעינייך?
"מבחינתי כן, הפלייאוף אכזרי כי אם נחזור אחורה נראה הרבה קבוצות שסיימו את הליגה הסדירה במקום הראשון ובסוף לא עלו. זה המצב ואנחנו צריכים להסתגל אליו ולבוא לפלייאוף בשביל לתת כמה שיותר מעצמנו ולנצח".
יש לכם סגל רחב מאוד ושחקנים ברמה גבוהה, איך מסתדר לך עם בחירת הרכב ומערך?
"אין לי הרכב קבוע וכל מי שמגיע לו לשחק הוא מקבל את הבמה וההזדמנות הראוי לה. אני לא מסתכל על שמות וזה דווקא טוב שיש לי סגל רחב אך אני צריך להיות שלם עם עצמי ועם בחירת ה-11 לכל משחק. מקווה ש'הבעיה' הזו תהיה אצלי בכל קבוצה ושתמיד יהיה לי קשה לבחור את ההרכב למרות הקושי בבחירת ההרכב".
אם כפר מנדא לא תצליח לעלות לליגה א׳ זה ייחשב כישלון מבחינתך?
"אני לא רוצה לדבר על זה. אני אומר לך שאנחנו אחת הקבוצות המועמדות ושמגיע לה לעלות ומגיע לשחקנים שלי שנותנים הכל על המגרש. מה שעשינו בליגה ובגביע זה נדיר ולא כל קבוצה יכולה לעמוד בעומס שעברנו. אני מקווה שלא לשמוע בכלל את המילה כישלון".
מילה שלך לסיום?
"הכי חשוב שאראה את כפר מנדא, השחקנים שלי ואת עצמי בליגה א' בשנה הבאה".
תגובות
+ הוסף תגובה