סירוטקין וסלאמה חוגגים עלייה (לירן דורף)
מאת: לירן דורף | 04.04.22 | 22:52
זה יכל ללכת לכל כיוון אבל בשורה התחתונה הנסיון עשה את שלו והפועל קלנסווה עלתה לליגה א' על חשבונה על מכבי עמישב שתנסה לעשות את כל הדרך מהמבחנים. מאחורי הקלעים של משחק העלייה
זה היה מפגש קלאסי של דוד מול גוליית. מצד אחד עמישב הצנועה עם תקציב נמוך של 300 אלף מול הגלאקטיקוס של קלנסווה בתקציב שמוערך בכמעט 3 מליון שקלים או במילים אחרות של לא מעט יושבי ראש בליגה, "קבוצת הצ'ק הפתוח" ואכן חיים סירוטקין קיבל את כל מה שביקש העונה מבחינת הסגל.
מספיק לעבור על השמות שעארף סלאמה הבעלים הנחית בקלנסווה, מאבי איבגי בשער עד לגיא דיין, פיראס עוואד, עידו גונן, מור שקד, סער קלדרון ומוטי אוחיון אבל מעל כולם, בלטו אתמול נבו מזרחי שלא שרף כל כך הרבה קילומטרים ב-90 דקות מאז התקופה ששיחק במ.ס אשדוד בליגת העל ועוז יפרח הבלתי נגמר שעשה סיבוב בהפועל באר שבע עם גגיחה לרוסיה וגביע המדינה בהפועל רמת גן עד שהגיע לקלנסווה ולמרות שלקח לו זמן למצוא שפה משותפת עם סירוטקין הוא לבסוף הפך להיות העוגן של הקבוצה.
בעמישב התגאו לפני המפגש שהצליחו להשיג מענקי עלייה בסך 30 אלף שקלים לכל הקבוצה ביחד כשמנגד מענק העלייה בקלנסוואה עמד על כ-30 אלף שקלים פלוס מינוס לכל שחקן בנפרד, יחי ההבדל הקטן. בכלל דומה היה שעמישב הגיעה הרבה יותר רגועה למפגש הזה. ללא לחצים ועם הרגשה שאת שלה היא בכל מקרה עשתה העונה. מי יודע? אולי דווקא במשחקי הפלייאוף המתישים היא תעשה את הבלתי יאומן ותחזור לאחר מספר שנים לא מעטות לליגה א'.
שלוש פעמים נפגשו הקבוצות בליגה וקלנסווה לא הצליחה באף אחד מהם לנצח את עמישב שנחשבה עד אתמול לכבשה השחורה שלה, כזו שתמרר לה את החיים כל דקה על כר הדשא וכך גם היה בפועל אך לבסוף היו אלו השחקנים המנוסים של האורחת שהכריעו את ההתמודדות.
כ-700 צופים מילאו כל פינה אפשרית בספורטק והוכיחו שלמרות חששות המשטרה ששלחה כוחות מתוגברים, אפשר לחיות בדו קיום ובכבוד הדדי כשגם אורן חסון יושב ראש ההתאחדות כיבד את המעמד.

והיה גם משחק בו אוהד בוזגלו מלווה בהפקת הבוזגלוס (עונה 34555 אבל מי סופר?) פגש את חיים סירוטקין שהגיע אחרי פתיחת פלייאוף זוועתית שכמעט גם גרמה לפיטוריו אבל אותו סלאמה שמר על איפוק, נתן בו אמון ולמרות הרכב לא נכון שעלה לו גם בפיגור מוקדם, הוא הצליח להתעשת ולהפוך את התוצאה.

בוזגלו לא היה ממש מוכן לשיטת שלושת הבלמים של סירוטקין אותה החל לשחק רק בפלייאוף אבל התאים את עצמו במהירות לעניינים ובהזדמנות הראשונה שלה בדקה ה-17 עמישב כבשה כשג'ראפי קיבל כדור ברחבה ומ-11 מטרים מעט אלכסונית בעט כדור שטוח שהכניע את איבגי, 0:1 לעמישב שבשלב הזה עולה לליגה א'.

לקח לסירוטקין כמה דקות טובות כדי להתאושש והוא הגיב עם חילוף נכון ששינה לגמרי את המשחק כשמוטי אוחיון, זה שנחשב פעם להבטחה ענקית ואף חתם דאז בסוכנות של אבי נמני, נכנס למגרש במקום מור שקד שלקח קשה מאוד את החלפתו ואף נותר על כר הדשא כמסרב לקבל את רוע הגזירה עד שהוצא החוצה על ידי חבריו לקבוצה. החילוף עורר לגמרי את קלנסוואה שהחלה להפעיל מכבש על שערה של עמישב כשאוחיון ובבאשווילי חוגגים באגף שמאל ללא מענה מצד בוזגלו.
בדקה ה-35 הגיע השוויון כשקרן של אוחיון מצאה את ראשו של עוואד שנגח בצורה קשתית למסגרת, מכלוף נכנע אך הכדור ננעץ במשקוף, ירד בחזרה לתיבת החמש ושם נבו מזרחי מזווית לא קלה, דחק פנימה כשמכלוף הצליח להדוף ברגלו אך הקוון שחר רחמיאן סימן בצורה נחרצת לכך שהכדור עבר במלוא היקפו מה שאכן קרה. 1:1.

על המחצית השנייה לא נרבה במילים. שיחקו בה במקסימום 20 דקות נטו של כדורגל כשקלנסווה מבזבזת זמן בצורה בלתי פוסקת רק כדי לסחוט את הנקודה המיוחלת. זה כמעט עלה לה בשער בדקה ה-55 כשבן שלו הוציא כדור רוחב לעדן שעשע שמעשרה מטרים, חופשי לגמרי, בעט מעל השער.
מכאן והלאה אזלו הכוחות לשחקני עמישב ולבוזגלו פשוט לא היו שפנים לשלוף מן הספסל כשמנגד מוטי אוחיון בסלאלום נהדר כמעט כבש אך פגש את הקורה. השופט ארז פפיר הוסיף באופן תמוה רק 5 דקות ובמתפרצת אחת כשכל עמישב בחלק ההתקפי סגרה האורחת עניין כשמוטי אוחיון קיבל כדור רוחב ומשלושה מטרים בעט פנימה, 2:1 לקלנסווה וחגיגות שנמשכו עד השעות הקטנות של הלילה.
קלנסווה תחגוג בימים הקרובים אך תאלץ לעשות לא מעט התאמות לליגה א' בעוד עמישב תנסה לחדש כוחות ולנסות לעלות ממשחקי הפלייאוף.
תגובות
+ הוסף תגובה