יוזמה חדשה בליגות הנמוכות צוברת לאחרונה תאוצה. בכוונתם של רבים מקברניטי הקבוצות לפעול להקמתה של מינהלת ייחודית לליגות הנמוכות אשר תפעל מול ההתאחדות לכדורגל ומשטרת ישראל.
העונה הנוכחית נחשבת לבעייתית במיוחד בליגות הנמוכות, לרבות בעיות קשות בכל נושאי האבטחה והשיטור ותלונות קשות של קבוצות על קשר רופף מול ההתאחדות לכדורגל. אגב, בהתאחדות ערים ליוזמה החדשה ועל-פי גורמים בכירים בהתאחדות, במידה והתארגנות זו תהיה קבילה, ייצוגית ועל דעת הקבוצות, תיווצר האפשרות לשיתוף פעולה.
המינהלת צפויה גם לטפל בכל נושא ההקצבות המגיעות על-פי חוק לקבוצות השונות. מי שמוזכר כמועמד לעמוד בראש המינהלת הוא אלמוג ספיר המשמש כיו"ר בית"ר כפר סבא. כמעשה אבי לוזון, שנשאר האיש החזק במכבי פתח תקווה גם מבלי להחזיק בזכויות החתימה, ספיר ימשיך להיות האיש החזק בבית"ר כפר סבא אך בפועל ימנה דמויות חדשות לזכויות החתימה ויתרכז בייצוג ראוי וממלכתי של כל קבוצות הליגות הנמוכות.
בשנים האחרונות הפך ספיר למקורב מאוד לגורמים שונים בהתאחדות לכדורגל ואיגוד השופטים. כך לדוגמה, אולמי השמחות "קדמת עדן" שבבעלותו פורסת לא אחת חסות על כנסים שונים בכדורגל הישראלי ככלל ואיגוד השופטים בפרט.

"קדמת עדן". על תלבושות של קבוצות רבות.(צילום דני מליצקי)
לאורך העונה פונות לספיר אגודות רבות לשמש כאיש קשר שלהם עם איגוד השופטים, ההתאחדות, מרכזי בית"ר, הפועל ומכבי וגופים נוספים.
על מעמדו של ספיר בקרב הקבוצות השונות ניתן ללמוד מכך שקבוצות רבות בליגות הנמוכות זכו ממנו לתרומה נדיבה של סט תלבושות למשחקים.
משנה תוקף לדברים נרשם כשקבוצתו בית"ר כפר סבא התמודדה רק לאחרונה מול שיכון ותיקים רמת גן. שתי הקבוצות התייצבו למשחק עם סט תלבושות של "קדמת עדן". לצופים זה נראה הזוי. קברניטי קבוצות שונות, לעומת זאת, מפרגנים.
גילוי נאות – במסגרת דמויות מפתח בליגות הנמוכות שהוזכרו כמועמדים לאייש את המינהלת החדשה הוזכר גם שמו של גיא גולדפרב עורך אתר "דאבל פס" הנחשב בעשור האחרון לאיש התקשורת הבכיר והמוביל בליגות הנמוכות. אלמוג ספיר מסר בתגובה: "כל הדיבורים האלו מחמיאים לי. אם זה יקרה, הקבוצות רק ירוויחו מכך".
תגובות
+ הוסף תגובה