בחור כובש

במשך כל העונה הוא סחב על כתפיו את הפועל עפולה, ולמעשה במו רגליו השאיר את הקבוצה בליגה א', וכעת, לאחר שהשלים את המלאכה, יובל שוואט מתפנה לדבר על הכל. בראיון מיוחד ל"חדש בעמק"ול"דאבל פס" הכישרון הצעיר מספר על האהבה הגדולה לכדורגל, על המשברים בדרך ועל עתידה של הפועל עפולה בעונה הבאה. בנוגע לעתידו האישי, הוא מצהיר: "אני שואף להגיע לליגת העל ואני מאמין שאעשה את זה"

הקשר המצטיין של הפועל עפולה ומלך השערים של ליגה א' צפון, יובל שוואט שחגג השבוע את יום הולדתו ה-20, הוכיח העונה כי בכדורגל לא רק לניסיון יש חלק גדול בהצלחה, אלא שיש דבר שנקרא-כישרון מלידה, וכשאתה ניחן בו ויודע לנתב אותו למקומות הנכונים- אז בהחלט אפשר להגיע רחוק. למרות העונה הקשה והטלטלה שעברה על הפועל עפולה, היא הצליחה בסופו של דבר להישאר בליגה, וזה נזקף בעיקר לזכותו של שחקן אחד וקוראים לו יובל שוואט.
 

יובל שוואט(מימין כורע),כשרון מלידה.(צילום:לירן דורף)


מכדרר מגיל 4


את צעדיו הראשונים בכדורגל, שוואט החל במגרש העירוני בעפולה, כשהוא היה בסך הכל בן-8. "אני בא ממשפחה שמאוד אוהבת כדורגל", אומר שוואט. "כבר בגיל-4 אני זוכר שאבא קנה לי כדורגל במתנה והיה נותן להקפיץ בחצר".

"כבר בגיל צעיר היה ניתן לראות שמדובר בכישרון גדול", אומר מנהל מחלקת הנוער בעפולה כיום, שרון יונה, שאימן את שוואט במשך 5 שנים. "הוא מאוד אהב את המשחק וכבר מגיל קטן הראה יכולות מדהימות עם הכדור. ברור היה לכולם שעם הכוונה ראויה וטיפול נכון, הילד יגיע רחוק.

הכישרון הצעיר, מצידו, לא אכזב, ועם הגיעו לגיל 15, עבר לשחק במדי קבוצת הנערים א' של נצרת עילית, ששיחקה בליגה הבכירה. שם הוא המשיך את היכולת הטובה, ועד מהרה הוא הפך לשחקן מוביל במדי נבחרת הנוער של ישראל. בגיל 17, הוא קיבל לראשונה את ההזדמנות במדי קבוצת הבוגרים של נצרת עילית, ששיחקה אז בליגה הלאומית. שנה לאחר מכן, שוואט עבר לשחק בעיר היהלומים במדי קבוצת הנוער של מכבי נתניה, אותה אימן בני לם. אלא שאז הגיעה הנפילה בקריירה של השחקן, ובניגוד לכל הציפיות, הוא לא הצליח לפלס את דרכו להרכב. "בחרתי להגיע למכבי נתניה כי זו קבוצה שחשבתי שאני יכול להתקדם בה", הסביר השחקן הצעיר. "אך בדיעבד התברר לי שזו לא הייתה ההחלטה הכי נכונה. בגיל 18 מצאתי את עצמי גר לבד בנתניה, זה לא היה פשוט עבורי וכנראה שלא הייתי מוכן נפשית, ולכן עזבתי אחרי חצי שנה".

באמצע העונה שעברה, שוואט שב לשחק בקבוצת הנוער של עפולה- בליגה השנייה, ובאופן די מפתיע גם כאן- בחלק מהמשחקים לא מצא את מקומו בהרכב. "הייתי ממש מתוסכל והרגשתי מאוד רע עם עצמי", מספר שוואט. "ממעמד של שחקן בנבחרת ישראל הגעתי למצב שבו לא היה לי מקום בקבוצת נוער בליגה השנייה. לא היה לי קל לקבל את זה. למזלי הרב, יש לי הורים נפלאים שתמיד תמכו בי", אומר שוואט.

את העונה הנוכחית, כידוע שוואט החל בקבוצת הבוגרים של עפולה, כשהוא בסך הכל מחפש להיות שחקן לגיטימי בהרכב, אך עד מהרה הפך להיות השחקן הכי משמעותי בסגל. יתרה מזאת, הוא הפך להיות מלך השערים של הקבוצה, ואף של ליגה א' צפון עם 14 כיבושים.

כעת, ברור לכולם שזמנו של הקשר המוכשר הוא די קצוב בהפועל עפולה, וזה רק עניין של זמן עד שקבוצה מליגה בכירה תשים את ידיו על הטאלנט הצעיר.

להיות שחקן מוביל


"בתחילת העונה לא חשבתי שאני אהיה שחקן מוביל בקבוצה", מתוודה ואומר הקשר, "אבל המאמן אדרי תמיד דרבן אותי ותמיד נתן לי להבין שאני יכול להוביל את הקבוצה". לדבריו, ככל שנקפו המחזורים הוא קיבל עוד ביטחון. "בשלב מסוים הבנתי שאני צריך לקחת אחריות ואני שמח שבסופו של דבר עזרתי לקבוצה לשרוד בליגה. זה לא נכון לבוא ולומר שאני השארתי את הקבוצה בליגה, כי כל המערכת שותפה להישג", מצטנע שוואט. בנוגע לעתיד הקבוצה הוא הוסיף: "בעפולה יש את כל התנאים להצליח בעונה הבאה. יש ראש עיר שתומך בכדורגל, אצטדיון חדש ותנאים טובים. אני לא רואה שום סיבה שהקבוצה לא תצליח בשנה הבאה", אמר שוואט.
 

שוואט(באדום),"עזרתי לקבוצה לשרוד בליגה".(צילום:לירן דורף)


מאמן "רך" ומאמן "רע"


בתשובה לשאלה האם צמד המאמנים הקודם, אלברט אדרי ועוזרו ליאור לוי, נכשלו בתפקיד, אמר שוואט: "אני לא יכול להגיד שהם נכשלו בתפקיד. צריך לזכור, שבתקופה שהם אימנו את הקבוצה, המועדון נקלע לסיטואציה לא פשוטה, בה היו חובות גדולים, ההנהלה התחלפה, השחקנים שבתו ותקופה ארוכה לא התאמנו, כך שזה לא יהיה הוגן לבוא ולהאשים רק אותם". שוואט התייחס גם לשוני בין מאמנו לשעבר, אלברט אדרי למאמנו הנוכחי, אילון שווגר וציין: "מדובר בשני מאמנים שונים לגמרי, גם מבחינת האופי וגם מבחינת ניהול משחק. אדרי הוא יותר רגוע ו"רך" ופחות מעיר הערות תוך כדי המשחק. לעומת זאת, שווגר הוא יותר "רע" וחיי את המשחק על הקווים". על רמת האימונים שוואט הוסיף: "אני חושב שמאז ששוגר מאמן את הקבוצה, רמת האימונים עלתה, ובאופן אישי אני יכול לומר כי חל שינוי ניכר ברמת הכושר גופני שלי".
 


"העונה התחלתי ליהנות מכדורגל"


14 השערים שכבש שוואט העונה- היוו משקל מכריע במבצע ההישארות של הקבוצה הצעירה, חלקם שערי ניצחון שהוסיפו למאזן הקבוצה לא מעט נקודות. מיותר לציין שללא שער ניצחון של שוואט במשחק האחרון מול כפר כנא- ובמקום ראיון סיכום שוואט היה צריך להתרכז במשחקי הישרדות מול קבוצה מליגה ב'. "גם בחלומות הכי ורודים שלי לא חלמתי שאני אסיים את העונה כמלך השערים של הליגה", מתוודה ואומר הכישרון הצעיר שכבש כאמור 14 שערים בליגה. "בשנה שעברה עברתי עונה לא פשוטה, שבמהלכה בקושי שיחקתי, אך למזלי הרב, העונה חזרתי לעצמי והתחלתי לכבוש וליהנות מכדורגל בחזרה". שוואט הצעיר התייחס גם לעובדה שהוא סיים בטבלת מלכות השערים של הליגה, בשעה שהוא מקדים לא פחות מארבעה חלוצים בכירים, אשר שיחקו בעבר בליגות הבכירות: רפי כהן, אסי טובי, רג'יד ברנסי ויניב אברג'ל. "אלו שחקנים שגדלתי עליהם במהלך השנים. בתור ילד ראיתי אותם רק בטלוויזיה, ועכשיו אני משחק מולם ויותר מזה אני כובש יותר מהם", מתמוגג הקשר הצעיר ואומר: "זו הרגשה נהדרת עבורי. קצת קשה לעכל את זה, אבל אני מבין שזה חלק מתהליך ההתקדמות שלי בכדורגל", ציין שוואט.


"עד עכשיו אבא שלי מצטער על התקרית עם שווגר"


שוואט התייחס גם לתקרית החמורה שאירעה, בין אביו, פרדי לבין המאמן אילון שווגר, בתום המחזור ה-21, כשהקבוצה סיימה בתיקו מאכזב מול טמרה. "עד היום אבא שלי מביע חרטה על מה שהוא אמר לשווגר", אמר שוואט. "אומנם אבא שלי דיבר מתוך כעס שאחרי המשחק, אבל למרות הכול הוא לא היה צריך להתנהג כפי שהוא התנהג, ובסופו של דבר אני זה שנפגעתי מכל הסיפור", אמר שוואט. 
 

איילון שווגר,חילופי דברים קשים עם אביו של שוואט.(צילום:לירן דורף)


מטרות בעתיד: "אני רוצה להגיע לליגת העל"


שוואט, ששיחק עד לפני שנתיים בנבחרת הנוער לצד שחקנים כדוגמת: דור מלול, טל בן חיים ולירוי צעירי, שמשחקים בליגת העל, מאוד רוצה לחזור לצמרת הכדורגל בישראל ומצהיר: "אני רוצה להגיע לליגת העל, ואני מאמין שאני אעשה את זה. כרגע אני לא יודע עד כמה אני מוכן לליגה הזו, אבל אני בהחלט עובד קשה ומכוון להגיע לשם, כי זו המטרה שלי מאז שאני זוכר את עצמי משחק כדורגל". בנוסף, הקשר הצעיר גם לא מתעלם מהחסרונות שלו והוא יודע שעל מנת להגיע לליגה הבכירה, הוא יצטרך לעבוד קשה ולהתחזק בעוד פרמטרים. "אני יודע שבשביל להגיע לליגת העל לא תמיד מספיק הכישרון. יש עוד דברים שאני צריך להתחזק בהם ובראשם הכושר הגופני שלי. אני חושב שאני לא מספיק נייד על המגרש. לכן במהלך הפגרה אני מתכוון לעבוד קשה על מנת לחזק את זה". בכל אופן מבטיח הקשר הצעיר: "לא משנה איפה אני אשחק בעתיד, בכל מקרה אני מתכוון לסיים את הקריירה שלי בעפולה", סיכם שוואט.

 

שוואט,חושב על ליגת העל.(צילום:אורי דוד)

מה שוואט חושב על...


איש המשק, משה ברזאני? "בן אדם אדיר. אין הרבה אנשים כמוהו".

מאמנו לשעבר, אלברט אדרי? "מאמן חביב, שקל להתחבר אליו".

מנהל מחלקת הנוער, שרון יונה? "איש עם דרך, הוא זה שטיפח אותי מגיל קטן".

עוזר המאמן לשעבר, ליאור לוי? "מאמן צעיר ששואף להגיע רחוק, ואני בטוח שהוא יצליח".

מנהל הקבוצה לשעבר, זוהר כהן? "לא הספקתי להכיר אותו מקרוב".

מאמנו הנוכחי, אילון שווגר? "מקצוען ברמות הגבוהות".

ראש העיר, אבי אלקבץ? "איש מדהים, שעושה הכל למען הכדורגל בעיר".

חבר הנהלה לשעבר, יניב בן מנשה? "בן אדם אמין. אני מאוד מעריך אותו".

הקפטן עמי אזולאי? "קפטן אמיתי, שתמיד ניתן להתייעץ איתו". 

שאלון בשליפה


מה היית אם לא כדורגלן? "אף פעם לא חשבתי על זה"

מאכל מועדף? "הקוסקוס של אמא"

איזה תלמיד היית? "לא מבריק במיוחד"

אמונות תפלות? "עולה אחרון לכר הדשא ותמיד עם רגל ימין".

הרגע הכי שמח בקריירה הקצרה? "אין ספק השער מול כפר כנא, במחזור האחרון בדקה ה-92".

הרגע הכי עצוב? "כשהתגייסתי לצבא ושלושה חודשים לא נגעתי בכדור".

תחביב? "פלייסטיישן. אני אחד החזקים בתחום".

כדורגל זה בילוי או עבודה? "ברור שעבודה, אבל אני נהנה ממנה".

קבוצה אהודה? "בית"ר ירושלים. אני גם בטוח שייקחו את הגביע".

שחקן ישראלי מוערך? "אבי נימני ועידן טל".

 

יובל שוואט,איפה נראה אותו בעונה הבאה?.(צילום:לירן דורף)



תגובות

+ הוסף תגובה
1
אחד הכשרונות
(צפוני: 11:55 22-05-2009)
שוואט אחד הכשרונות הגדולים שצמחו בשנים האחרונות בצפון אבל יש לו עוד שנה להשתפשף לדעתי בעפולה.
2
יובל
(מקורב: 18:57 22-05-2009)
יובל תהיה צנוע ואל תנפח חזה! עוד לא קרעת זוג נעליים תעבוד קשה עוד שנה שנתיים בעפולה ותתקדם הלאה יש לך עוד מספיק זמן.
3
גם הכתב הוא כישרון גדול!!!
(עמוס קלס: 12:15 23-05-2009)
לדעתי הכתב המהולל אורי דוד שביצע את הכתבה מזכיר קצת את שוואט. יש לו כישרון מטורף וגם הוא יכול להגיע לרמות הכי גבוהות... אורי חולה עליך!!
4
שוואט שיחת אותה
(אבי: 14:07 23-05-2009)
5
אחי חבל לך על הזמן. גם בשנה הבאה עפולה תהיה קבוצת תחתית.
6
עבור עמוס קלס
(אורי: 14:11 23-05-2009)
תודה רבה, על התמונה של דודו דהן. בקרוב אצלך אח יקר......
7
מלבד יובל יש בעפולה עוד כישרונות
(מושיקו כהן: 14:21 23-05-2009)
בעפולה יש עוד מספר כישרונות צעירים: מתן נחמני, נתנאל גולדמן ורון חייט.
8
עכשיו רוצים כתבה עם שווגר
(ניר יצחק: 14:22 23-05-2009)
9
תגובה ל- 2
(מלך: 09:59 25-05-2009)
אל תגיד שיובל מנפח חזה יא אפס תתחיל לפרגן מה קרה כואב לך הלב שמישהו מצליח ??? הוא השאיר לבד את עפולה בליגה אם לא הוא עפולה משחקת שנה הבאה בליגה ב ...
10
אעידן עמוס
(עפולאי: 19:03 31-05-2009)
יובל תישאר בעפולה אעידן חוזר שנה הבאה ויהיה לך למי לבשל.

סקר דאבל פס

מי תעפיל לליגת על בעונה הבאה?