מנסה להרים את המחאה. ביטון
מאת: מיכאל וייסרמן | 09.07.23 | 20:56
בית הדין העליון של ההתאחדות לכדורגל דחה את העתירה נגד הרפורמה. ראש עיריית דימונה הביע כעס גדול ופנה לראשי הקבוצות. השחקנים מתכוונים לפנות לבית המשפט המחוזי
ראש עיריית דימונה, בני ביטון, קרא היום (ראשון) לקברניטי קבוצות הכדורגל בליגות א' לא לפתוח את עונת 2023/2024, לאחר שבית הדין העליון של ההתאחדות דחה את עתירתן של שלוש קבוצות - מ.ס דימונה, עירוני מודיעין ומ.ס קריית ים - נגד הרפורמה של ההתאחדות לכדורגל ולפיה יוגבל תקציבן של הקבוצות בליגות אלה (גם בליגה ב') ל-1מיליון שקלים ברוטו לעונה. כזכור, ההחלטה על הרפורמה קוממה קבוצות רבות, בעיקר כאלה שתקציבן כבר נקבע בהתאם ליעדים ולמטרות שהן הציבו לעצמן, ביניהן דימונה.
בעקבות החלטת ההתאחדות, ולאחר דין ודברים, התקיימה פגישה בין יו"ר ההתאחדות שינו זוארץ לראש עיריית דימונה, בני ביטון, יממה אחת לפני שבית דין קמא של ההתאחדות דן בעתירה לדחות את הרפורמה לעונת 2024/2025. אלא שזוארץ ביקש להמתין עד להחלטת בית הדין אז, ומשזו ניתנה והוא נסוג, הגישו שלוש הקבוצות באמצעות עו"ד רועי רוזן את העתירה חבית הדין העליון בראשות השופט אמנון סטרשנוב. עתירה זו, כאמור לעיל, נדחתה.
לדברי ביטון, היה ברור לו כי העתירה תידחה בשל העוינות שחשה ההתאחדות כלפי הקבוצות הנמוכות, אולם הוא חש כי עליו להגיש אותה כדי שבית המשפט המחוזי, שאליו תוגש כבר מחר עתירה נוספת, לא יטען כי העותרים לא פעלו על פי סדר כרונולוגי מתחייב. עוד הוסיף ביטון, כי ידוע לו שההתאחדות לכדורגל הזמינה לימים הקרובים נציגי קבוצות כדי לשכנעם להסכים להעלאת רף התקציב למיליון וחצי שקלים. "לאלה", אומר ביטון, "אני אומר אל תתפתו, אל תשתכנעו ואל תכנעו, כי את השכר שלכם משלמות הקבוצות, לא ההתאחדות לכדורגל".
ביטון מצר על כך, כי הרפורמה תגרום לכך שאם קבוצות בכל זאת יפתחו את הליגה אזי הן תאלצנה לשלם בשחור, דבר שיביא להרס. כך או אחרת, העותרים הינחו את עו"ד רוזן להכין את העתירה לבית המשפט המחוזי בתל אביב ולהגישה בהקדם האפשרי.
תגובות
+ הוסף תגובה