חיוך כובש. בשיר (דאפר מחאמיד)
מאת: דאפר מחאמיד | 10.09.23 | 18:37
הפועל רעננה סימנה מטרה אחת ברורה העונה: לעלות חזרה לליגה הלאומית, אבל נתקלה בעולה החדשה לליגה א', שהראתה לה שהדרך לעלייה רצופה מכשולים רבים
הגרלת משחקי ליגה א' במחוז הצפוני זימנה לצעירי אום אל פאחם, שלמרות שרק עלתה היא מאמינה ביכולתה לדבר חזק בצמרת, את המפגש הקשה ביותר שהיתה יכולה לקבל, מול המועמדת הבכירה לעלות לליגה הלאומית בסיום העונה, הפועל רעננה.
מנגד, ברעננה רצו לפתוח את הליגה בצורה הטובה ביותר עם ניצחון ושלוש נקודות חשובות להמשך אבל ידעו שתעמוד מולם קבוצה שנבנתה טוב לליגה ולא הולכת להוות יריב קל לפיצוח.
פתיחת המשחק, שנערך בבאקה אלגרבייה, הייתה שייכת באופן מוחלט לצעירי א.א. פאחם. הקבוצה מואדי עארה הניעה את הכדור בצורה טובה וכשאיבדה אותו שחקניה לחצו בצורה טובה את שחקני רעננה ומנעו מהם לפתח את המשחק שלהם.
ההזדמנות הממשית הראשונה הגיעה בדקה ה-14 כשעמית סרוסי שוערה של רעננה יצא מחוץ לרחבה וביצע עבירה על חלוץ א.א. פאחם ואת הבעיטה החופשית בעט שרון לוי סמוך לקורה והכדור חמק החוצה.
עברו שתי והנה מגיע השער היחיד במשחק:
בהג'את בשיר נשלח לתוך הרחבה של רעננה ומצא את עצמו לבד מול סרוסי. בשיר לא התבלבל, עבר את השוער וגלגל פנימה. 0-1 מוצדק למארחת.
בדקה ה-27 עוד הזדמנות לא.א. פאחם אבל הכדור שבעט מומחמד מחאמיד מ-16 עובר ליד הקורה והחוצה. עברו שתי דקות והנה התקפה ראשונה מסוכנת של הפועל רעננה כאשר עבאדי פרחאת השתלט על הכדור אלכסונית משערה של א.א. פאחם ושחרר בעיטה טובה אך לרוע מזלו הכדור פגע משקוף ויצא לחוץ. מחצית ראשונה במעמד צד אחד מסתיימת ביתרון מנימלי לאורחת.
פתיחת המחצית השניה הייתה הפוכה מהראשונה כאשר זאת הייתה רעננה ששלטה בנעשה על המגרש. בדקה החמישים כדור קרן של רעננה מגיע לבלם רעננה אורי אשל אבל הכדור שהוא שחרר חולף סנטימטרים ספורים מעל המשקוף של א.א. פאחם.
בדקה ה-63 הגיעה ההזדמנות הראשונה במחצית השניה לזכות המארחת בהתקפת מעבר כאשר נור אלדין שלאעטה מגיע לאחד על אחד מול שוערה של רעננה שבגופו מציל את קבוצתו מספיגת שער שני.
בדקה ה-76 עוד כדור קרן לרעננה, הכדור מגיע לרכש החדש חיים מקונן שבעט במספרת לפינה אבל שוערה של א.א. פאחם חאלד עזאם מציל שער בטוח.
אסי אלימלך, מאמנה של רעננה, לא ויתר על המשחק ובדקה השמונים הכניס את כל הכלים ההתקפיים העומדים לרשותו במטרה ברורה להשיג את השוייון, אבל זה לא ממש עזר לו. המארחת ידעה להסתגר טוב בהגנה ושמרה על שער נקי עד לסיום. ניצחון חשוב מאוד עבור הקבוצה של נידאל שלאעטה.
למרות התוצאה, מאמנה של רעננה,
אסי אלימלך, נשמע אופטימי: "עלינו למשחק עם שני שחקנים שלא היינו בטוחים שהם כשירים במאת האחוזים. המחצית הראשונה היתה חלשה מאוד מבחינתנו, אבל בשניה היינו הרבה יותר טובים והגענו להזדמנויות אבל החמצנו. כל הזמן אני מזכיר לשחקנים שאם אנחנו סופגים ראשונים הקבוצות שיבואו מולנו יסגרו את המשחק וזה מה שקרה. נקח את הדברים הטובים מהמשחק ונלמד לשפר את הסיומת".
לשאלה האם הסגל הנוכחי יכול להספיק לצמרת הגבוהה, ענה המאמן: "הסגל שלנו מצויין ויש בתוכו גם שחקנים טובים שיכולים לעלות מהספסל ולעזור לקבוצה. צריך שדברים יתחברו ולאחר ניצחון או שניים אנחנו נרוץ קדימה. הליגה הזאת קשה כי הקבוצה שלי מגיעה לכל משחק לשחק כדורגל חיובי וטוב ובליגה הזאת מאוד קשה לשחק בצורה הזאת אבל אני אופטימי ואנחנו צריכים להקריב יותר ולנצל יותר מצבים, אחרת נהיה בבעיה".
נידאל שלאעטה, מאמנה של המנצחת סיכם את המשחק מנקודת מבטו: "מחצית ראשונה מצויינת שלנו ומחצית שנייה מאוד טקטית. היה משחק בין שתי קבוצות מצויינות והיה חשוב לנו לפתוח עם ניצחון שנותן הרבה ביטחון להמשך".
שלאעטה דיבר גם על הסגל הקצר שעומד לרשותו: "ההנהלה עושה כל שביכולתה להעמיד סגל טוב. נאלצנו היון לעלות עם שחקן פצוע וזה היווה סיכון גדול. אני מאמין שבימים הקרובים יצורפו שחקנים נוספים לקבוצה".
תגובות
+ הוסף תגובה