העין השלישית: סיכום המחזור השישי בליגה הלאומית

שחקני בני יהודה (מדיה בני יהודה) שחקני בני יהודה (מדיה בני יהודה)
בני יהודה לוהטת, הסקציה לא מתרוממת ונוף הגליל מפתיעה אפילו את עצמה. סיכום המחזור בשלוש אנקדוטות

המחזור השישי בליגה הלאומית תם ונשלם ובסיומו העניינים רק הולכים ומסתבכים, גם בצמרת ובעיקר בתחתית. אז מה היה לנו? עירוני טבריה כבר הריחה נצחון אך שער שוויון בדקה ה-99 מרגליו של עילאי עזר העניק לעפולה נקודה יקרה מפז בתחתית.

הפועל רמת גן והפועל עכו נפרדו בתיקו מאופס, משעמם ודל באירועים כשגם אום אל פאחם עם מאמנה החדש ניר ברקוביץ' (ישב ביציע) ממשיכה לאכזב עם תיקו 1:1 מול ראשון לציון.

איהאב אבו אלשייך, זוכרים את השם? פעם ניבאו לו עתיד מזהיר במכבי חיפה ואמש הוא כבש שער קריטי לכפר קאסם מול מכבי יפו והעניק לאיסמעיל עמאר ניצחון בכורה העונה.

לקינוח תגידו מזל טוב למשפחת שום והפועל כפר סבא שהשיגו כמו כפר קאסם, נצחון בכורה העונה על שפרעם הקורסת(הפסד שלישי ברציפות) וכרגע דומה שעדיף לשחקנים בירוק שעידן שום יישאר על הקווים, אולי דווקא הוא יהיה המושיע אך המחזור אופיין בשלוש אנקדוטות אחרות לחלוטין.

תפוח אדמה לוהט

בני יהודה ממשיכה ביכולת הטובה ורשמה ניצחון שלישי ברציפות, 0:3 על הרצליה המרוסקת.

דומה שעומר פרץ מצא את ההרכב הקבוע שלו כשהוא מותיר בספסל את יניב מזרחי, אייזן ושלו דניאל, שלישייה שברוב הקבוצות בלאומית הייתה פותחת בהרכב.

עושה רושם שפרץ הבין מה האיזון הנכון בחלק ההתקפי אך לא פחות חשוב מכך, בחלק ההגנתי שמפגין יציבות ומאז ההפסד הכואב בקרית שמונה, היריבות מתקשות להגיע למצבים מולו ברחבת ה-16.

עם סגל עמוק שכזה ובכושר הנוכחי, בני יהודה אולי סוף סוף מצאה את הדרך בחזרה לליגת העל? ימים יגידו.

מסננת

כשאיציק ברוך הגיע לסקציה היה ברור דבר אחד, הקבוצה תהיה ממושמעת טקטית.

איפשהו בדרך הדברים הלכו הפוך. זה התחיל עם בניית סגל של יותר מדי שחקנים מעבר לשיא ונמשך עם מכת פציעות בלתי מוסברת ששברה לגמרי את האיזון בקבוצה.

התבוסה 5:2 במחזור האחרון לרמת השרון הנפלאה ואי חיזוק החלק האחורי בסוף חלון ההעברות קבעו דבר אחד, הסקציה לא תהיה בתמונת הצמרת, לפחות לא בזמן הקרוב.



צריך לתת מילה טובה לרועי אנקווה שכהרגלו ובניגוד לתרבות הכדורגל כאן, לא ממהר לפטר מאמנים ונותן זמן לדרך ולתהליך ויהיה מעניין לראות איך ברוך מוצא את ההרכב הנכון בחומר שיש לו כרגע כדי לנסות ולהגיע עד ינואר עם איזשהו סיכוי להישאר קרוב לחבורת הצמרת.

גליל עליון

אם הייתם אומרים לגיל ברעם ומוטי איווניר שבתום המחזור השישי הם יהיו עם 13 נקודות הם היו שואלים רק דבר אחד. איפה לחתום?

הניצחון הדרמטי 1:2 על קריית שמונה (ברקמן הבלתי נגמר עם שער דרמטי בפנדל) קבע כי הפנים של נוף הגליל העונה הם בהחלט לעבר הפלייאוף העליון.

אם יש מועדון שהפיק לקחים מאשתקד הוא ללא ספק נוף הגליל. המהפכה שעשתה הקבוצה בקיץ הצליחה ולמרות שבמבט חטוף על הסגל שלה לא תמצאו שמות נוצצים, איווניר הצליח להרכיב תלכיד שעובד ללא הפסקה על המגרש ומביא תוצאות.

המועדון יוצא כעת לשני משחקי מפתח קשים ביותר מול טבריה ואום אל פאחם, אם גם משם הוא יצליח לחלץ נקודות, אין שום סיבה שנוף הגליל לא תהיה בטופ 8 בתום העונה.

 

תגובות

+ הוסף תגובה

סקר דאבל פס

מי תעפיל לליגת על בעונה הבאה?