שני הכובשים (בצדדים), השוער שהצטיין ודור העתיד (דוניא גנטוס)
מאת: דוניא גנטוס | 09.12.23 | 18:53
שתי הקבוצות מליגה א' צפון שהיו במומנטום טוב לפני הפסקת הליגות שנכפתה עקב המצב הבטחוני, חזרו לפעילות אתמול (שישי). הפועל בועיינה שאיבדה הרבה שחקנים וכמעט התפרקה בגלל המצב הכלכלי הקשה שנוצר בעקבות המלחמה, המשיכה למרות זאת במומנטום החיובי. מנגד, אחי נצרת רשמה הפסד ראשון העונה ותקווה לחזור לעצמה במשחקים הבאים
לאחר חודשיים של הפסקה עקב המצב הבטחוני במדינה, חזרה אתמול (שישי) ליגה א' לפעילות. המחזור החמישי במחוז הצפוני זימן לנו מפגש בו אירחה הפועל בועיינה את אחי נצרת כאשר שתי הקבוצות היו במומנטום טוב לפני ההפסקה.
הפגיעה הכלכלית שנוצרה עקב המצב על כל התחומים במדינה, לא פסחה על קבוצות הכדורגל ואחת הקבוצות שנפגעו בצורה קשה וכמעט התפרקה היא הפועל בועיינה שנאלצה לוותר על הרבה שחקנים משמעותיים כמו מוחמד מחאמיד, פיראס גנאיים, עודאי שלאעטה, דניאל טסקר והשוער אחמד שיבל ובנוסף גם על המאמן אסף בוסקילה.
שתי הקבוצות שהתחילו את העונה במינוס נקודות הצליחו בארבעת המחזורים הראשונים להשיג תוצאות טובות כאשר הפועל בועיינה השיגה ניצחון ושלוש תוצאות תיקו בארבעת המחזורים הראשונים מה שהביא אותה למחיקת מינוס ארבע הנקודות ולהתמקם במקום ה-12 עם שתי נקודות. מנגד, אחי נצרת שהתחילה את העונה במינוס 12 נקודות ניצחה בארבעת המחזורים הראשונים שלושה משחקים ומשחק נוסף סיימה בתיקו מה שהביא אותה למצב בו היא היתה במינוס שתי נקודות בלבד לאחר ארבעה מחזורים.
שתי הקבוצות כאמור רצו להמשיך את מה שהתחילו לפני ההפסקה והדקות הראשונות במשחק היו שייכות לקבוצתו של המאמן של המארחת, שאדי חמודה, שניהל את המשחק מהיציע עקב ההרחקה מסיום העונה שעברה כשהיה שחקנה של הפועל בועיינה. שש דקות מהפתיחה וכבר
1-0 לבועיינה לאחר התקפה מסודרת הכדור הגיע לקפטן מוחמד סלימאן שמסר כדור מדוייק למוחמד עומרי שהצליח לעבור מספר שחקני הגנה של האורחת וגם את השוער רבינוביץ' ומול שער חשוף גלגל את הכדור לפינה השמאלית ופנימה.
לאחר הפיגור המוקדם התחילו שחקני נצרת לתקוף את שערה של בועיינה בעיקר דרך ספואן חילו ויאסר אבו נסאר במטרה להשוות במהרה אך נתקלו שוב ושוב בהגנה טובה ומסודרת של המארחת ובשוער המצויין פאדי אבו עיסא שתפס את עמדת השוער הראשון בקבוצה לאחר עזיבתו של אחמד שיבל. בתוספת הזמן של המחצית הראשונה דווקא בועיינה כמעט והכפילה את היתרון שלה לאחר כדור חופשי ממרחק 23 מטר שבעט חאלד סולימאן אך שוערה של נצרת הצליח להדוף את הכדור ולהשאיר את קבוצתו בפיגור של שער אחד בלבד לאחר סיום המחצית הראשונה.
עם תחילת המחצית השנייה ביצע מאמנה של אחי נצרת, מהראן לאלה, חילוף כאשר שלח למגרש את ניל ורטהיים במקום מוחמד נח'אש במטרה ברורה להשוות את התוצאה כמה שיותר מוקדם וזה כמעט הצליח לו כאשר תשע דקות בתוך המחצית השנייה כדור שבעט ישי בוזורגי לעבר שערה של בועיינה נהדף בצורה טובה על ידי פאדי אבו עיסא שוערה של המארחת.
לאחר מספר ניסיונות של נצרת קיבלנו המחשה לאמירה שמי שלא מבקיע סופג וזה מה שקרה בדקה ה-70: מוחמד עומרי התנהל עם הכדור בחלק המגרש של נצרת ומצא במסירה את
מוחמד סלימאן בתוך הרחבה. האחרון לא התבלבל מול שוערה של נצרת ובעט חזק ומדוייק פנימה והעלה את קבוצתו ליתרון
2-0.
המאמן האורח ניסה למצוא דרך לחזור למשחק דרך חילופים שביצע לאחר ספיגת השער השני כשהכניס למשחק את עלאא בכר, מחמוד אבו אחמד ומוחמד שדידה כאשר שלושתם הצטרפו לאבראהים אבו אחמד שנכנס קודם לכן. בדקה ה-82 הצליחה נצרת לצמק את התוצאה לאחר ש
ספואן חילו בעט כדור מדוייק מתוך הרחבה לרשת של פאדי אבו עיסא.
נצרת ניסתה להשוות עד לסיום אבל במקום לכבוש היא נשארה בעשרה שחקנים בתוך תוספת הזמן כאשר המחליף ניל ורטהיים ביצע עבירה קשה על שחקנה של בועיינה והשופט שלף לו כרטיס אדום. שריקת הסיום השאירה את נצרת ללא נקודות ואת בועיינה ללא הפסד העונה ועם הרבה ביטחון לקראת הדרבי נגד מכבי נוג'ידאת במחזור הבא.
מהראן לאלה,
מאמנה של אחי נצרת בירך את המארחת על הניצחון וסיכם: "הכנתי את הקבוצה בצורה טובה אבל התחלנו את המשחק בצורה נאיבית וספגנו שערים מטעויות שלנו. הימרנו על התקפה, הגענו למצבים שלא ניצלנו והם שיחקו על התקפות מעבר. קיבלנו סטירה וטוב שזה הגיע עכשיו כך שאפשר לתקן. יש לנו עכשיו שבוע פגרה אנחנו נעבוד על הטעויות שלנו ונתקן אותם. הלך לנו טוב במשחקי האימון ונראה שזה ניפח את השחקנים, אני אדאג להוריד אותם לקרקע לקראת המשחק הבא".
המאמן גם התיחס לתקופה הקשה והמצב במדינה: "כל המדינה בתקופה קשה מאוד לא רק בכדורגל. כואב הלב על כל מה שקרה וקורה. ליבנו עם החטופים ואני מקווה שכמה שיותר מהר הם יחזרו. מקווה שמדינת ישראל שאנחנו אזרחים שלה תחזור לשגרה אבל לא יודע כמה זמן זה יקח. אני רוצה שגם מי שיושב בבית וגם שהקהל שיחזור ייהנו מהכדורגל".
המאמן המנצח,
שאדי חמודה, סיכם: "ידעתי לקראת מה אנחנו הולכים והכנתי את הקבוצה למשחק מול נצרת שהיא קבוצה מאומנת ומשחקת התקפי והצלחנו למנוע ממנה להגיע להרבה הזדמנויות. היינו יכולים להבקיע יותר אבל אני מרוצה מהקבוצה. לאחר הפסקה ארוכה כזאת ובעיקר שהתחלנו את ההכנות לחזרת הליגה מאוחר מדיי ואנחנו לא בכושר מלא אני מאוד מרוצה מאיך שהקבוצה נראתה".
לגבי עזיבת השחקנים והמאמן הוסיף חמודה: "אני ואסף התחלנו ביחד וחזרתי לקבוצה בתיאום איתו. ואנחנו עדיין בקשר טוב וגם דיברנו לפני המשחק מול נצרת. אסף עזב בגלל סיבות כספיות ואני תמיד זמין בשביל הקבוצה כשהיא צריכה אותי. לגבי השחקנים שעזבו אני רוצה לאחל להם בהצלחה אבל זה המצב ומי שנמצא בקבוצה ישחק. אני מאמין בצעירים ובשחקני בית שלנו. היום שלושה שחקנים מחליפים הגיעו מקבוצת הנוער שלנו שמשחקת בליגה הארצית. המטרה ברורה והיא לשתף הרבה צעירים".
על הדרבי נגד מכבי נוג'ידאת במחזור הבא אמר המאמן: "דרבי זה דרבי וכמובן שנרצה לנצח. אנחנו ונוג'ידאת בקשר טוב אבל כדורגל לחוד וחברים לחוד וכמובן שנרצה לבוא ולנצח".
השוער
פאדי אבו עיסא שקיבל את אפודת השוער הראשון והצטיין סיכם גם הוא: "משחק מצויין שלנו, הגענו למצבים והצלחנו לנצל אותם. קיבלתי היום הזדמנות מהמאמן שנתן בי את האמון ולקחתי אותה בשתי ידיים ואני שמח שהיה לי משחק טוב ואני רוצה להמשיך להוכיח שאני ראוי להרכב".
צפו בשחקני בועיינה חוגגים בסיום (צילמה: דוניא גנטוס)
תגובות
+ הוסף תגובה