ליגת האלופות עד 2030: ההצהרה של הבעלים המיליארדר של מ.כ ירושלים
לורנט לוי (אייל עמר, מ.כ ירושלים)
מאת: ענאן עמאשה | 21.04.24 | 09:08
מ.כ ירושלים, שעלתה לפני שלושה שבועות לליגה א' דרום, חגגה את העלייה והבעלים לורנט לוי סיפק הצהרה מפתיעה בנוגע לעתיד המועדון
מ.כ ירושלים, שעלתה לפני שלושה שבועות מליגה ב' דרום ב' לליגה א' דרום, חגגה ביום שישי האחרון, במשחק האחרון שלה העונה, את עליית הליגה באופן רשמי. בטקס שנערך לפני המשחק הצהיר הבעלים, המיליארדר הצרפתי לורנט לוי, כי עד שנת 2030 הקבוצה תעפיל לליגת האלופות.
את צלחת אליפות ליגה ב' דרום ב' העניקו ביום שישי האחרון יו"ר ההתאחדות שינו זוארץ וחבר הנהלת ההתאחדות אבי קאופמן בפני קהל של מאות אוהדי מועדון כדורגל ירושלים, חלקם אוהדי בית"ר והפועל ירושלים שמוצאים נחמה בקבוצה הירושלמית הקטנה והצנועה. בין האורחים שהגיעו: ראש עיריית ירושלים משה ליאון, איתן מזרחי, סתיו אלימלך, איתי שכטר, אבירם ברוכיאן ועו"ד יואל גולדברג. ובאותו הטקס, הצהיר הבעלים את ההצהרה הדרמטית. לדבריו, הקבוצה תעלה שתי ליגות ואף תזכה באליפות ב-6 השנים הקרובות.
לוי הוא הבעלים של אופטיקל סנטר, נותנת החסות הראשית של מ.כ ירושלים. על פי הדירוג של אתר "פורבס ישראל", בשנת 2022 הונו של לוי הוערך ב-3.26 מיליארד דולר. בפרסומים נוספים על לוי דווח כי הוא מעוניין להקים מחדש את בית המקדש ובחנוכה האחרון הוקמה אבן הפינה של מרכז שהוא בונה לקידום הרעיון, כך לפי פרסום בעיתון "מקור ראשון" מחודש ינואר האחרון, באותו הפרסום דווח כי לוי פועל לייבא פרה אדומה כשרה.
לוי עצמו הביע עניין בכדורגל לא מעט פעמים. באתר ice דווח בינואר 2022, בזמן שהבעלים של בית"ר ירושלים לשעבר משה חוגג העמיד את הקבוצה למכירה, לוי היה מעוניין לרכוש אותה. בעבר הוא גם היה מעוניין ברכישת א.ס אדומים אשדוד אך סורב. לבסוף הקים את מ.כ ירושלים והקים במרכז העיר חנות מרצ'נדייז, שמוכרת את מוצרי הקבוצה, אף שהיא לא פופולרית כל כך. כעת הקבוצה מעוניינת לעלות לליגות הבכירות.
הקבוצה עטופה באנשי מקצוע מוכרים מעולם הכדורגל, את הקבוצה מאמן אסי ברוכיאן, ששיחק בעבר בהפועל ירושלים. עוזר המאמן והיועץ המנטלי של הקבוצה הוא בלוגר הכדורגל המוכר יוסי עדני. בסגל הקבוצה נכללים שמות שעברו בליגות בכירות יותר כמו מתן ארביב, עידן חג'ג', ענר שכטר, אופק עברי ועוד.
מזכיר לכם לפני 7 שנים הפועל כפר סבא וסתיו שחם עלו לליגת העל מליגה א .שאלו את סתיו שחם עד מתי תעצור < ענה לבוני גינזבורג שאגיע עם הפועל כפר סבא לברנבאו .בוני ענה לו זה לא יקרה. זה אותו הדבר .ממשוז בצרפתית .
הר חומה מכיל 350 איש , היה לפחות 400-500 אפילו לנורדיה לא באים כאלה כמויות.
יתרה מכך , היו בקהל אוהדים לשעבר של הפועל ירושלים ואוהדי בית"ר בהווה שאוהבים את 2 הקבוצות ומתחברים לקונספט.
לא לחינם הגיעו ראש עיריית ירושלים ויו"ר ההתאחדות להכיר אותם
ליצן מי שאין לו חלום ושאיפות,
ליצן מי שאין לו סיבה לקום בבוקר.
לא רק שיגיע לליגת אלופות ...יגיע בדרך שלו ...ויש לו דרך מעניינת ,לפי השקפה שלי יותר מכל מועדון אחר שקיים כאן בארץ.
מאחל לו שיגשים את החלום בדרך שלו????
קחו את הסיטי באנגליה למשל.עד לפני עשור וחצי זו הייתה סתם קבוצה בתחתית עד מרכז הטבלה.מאז נרכשה ע״י מיליארדר היא הפכה לאחת הקבוצות הטובות בעולם,ולוקחת אליפויות בקצב מדהים.גם צ׳לסי לפני אברמוב הייתה סתם קבוצה.
הצרפתי הזה משנה את ירושלים עם הכסף שלו . כל עסק שפתוח בשבת הוא קונה וסוגר אותו . קנה רחובות שלמים בירושלים נחלת שבעה ורחוב הלל שלו .הקים בנינים עצומים ולא קשורים בכלל לירושלים היפה של ילדותי .
אסי ברוכיאן מעולם לא שיחק בהפועל ירושלים, תבדקו את המקורות שלכם.
דבר שני, תפסיקו לקנא ותלמדו לפרגן!! אשכרה קבוצה שעלתה ליגה עם עבודה קשה שמשתלמת!
אנשים קנאים!
הרי השבת היא קודש קודשים בשבילך ואני מסכים איתך במידה ותעלה לליגה לאומית או ליגת העל תצטרך לשחק בשבת ואתה הרי הצהרתה שלא תעשה זאת עכשיו השבת כבר לא מענינת
קרית שמונה בני רינה הפועל חדרה הפועל ירושלים בני סכנין כל השמות האלה מלמדים שהכל אפשרי.
הימרתי בעבר על בני רינה חדרה והפועל ירושלים.
וכן אני מהמר עכשיו גם על מ.כ. ירושלים בניגוד להימורים קודמים הפעם הימור קל הגיוני וגם נכון מקצועית
תגובות
+ הוסף תגובה