מכוון גבוה: המסע של תומר חזן

רק בן 24 וכבר הספיק להעתיק את מגוריו בגיל 10 לבדו מאילת הרחוקה, חתם במכבי חיפה, התכונן למעבר לארה"ב, נפצע והושבת ועדיין מאמין שיכול לחזור לרמות הגבוהות

קריירה של שחקן כדורגל רצופה עליות ומורדות. כיד להצליח בתחום אותו כל כך אוהבים צריך כישרון וגם קצת מזל. לא מעט שחקנים מוכשרים שסומנו כפוטנציאל בגילאים מוקדמים, מוצאים את עצמם בקבוצות בוגרים בליגות הנמוכות כשהפריצה בתחום עדיין נמצאת בגדר חלום.

תומר חזן (24) הוא כדורגלן מסוג אחר. הקשר/חלוץ שכבר הספיק לטעום את הרמות הגבוהות, בעיקר במחלקות הנוער, הוא בדיוק זה שסומן כפוטנציאל. כבר בגיל 10 עבר מאילת הדרומית לאזור הצפון לאחר שחתם במכבי חיפה, הספיק לשחק במדים הירוקים עד שנפצע ואז הכל השתבש, אך לטענתו - הכל לטובה.

הקריירה של חזן בתור כדורגלן עדיין רחוקה מלהסתיים. מי שמכיר אותו ואת סיפור חייו מקרוב מבין שהשחקן עבר לא מעט יחסית לגילו הצעיר. אחרי לא מעט מעברי קבוצות ופציעות הצליח העונה להיות בולט בטירת הכרמל מליגה ב' צפון ב' ולכבוש במדיה 17 שערים שהחזירו לו את האהבה למשחק שהוא כל כך אוהב.

"עונה מדהימה", אמר חזן והוסיף: "מבחינה אישית הצלחתי להחזיר קודם כל את החיוך לפנים מהכדורגל אחרי תקופות לא פשוטות, וזה בא לידי ביטוי במספרים. מבחינה קבוצתית לא השלמנו את המשימה שלנו להגיע לפלייאוף העליון, אבל הייתה קבוצה חזקה עם שחקנים צעירים ורעבים וראינו את החוזק שלנו ממשחק למשחק. בלי החברים והצוות שום דבר מזה לא היה קורה".

איך בסופו של דבר מצאת את עצמך בליגה ב'?
"עונה קודמת הייתי אמור לעבור לשחק בקולג'ים בארצות הברית. כבר הכל היה מוכן והייתי אמור לעבור לפלורידה, אך ברגע האחרון זה לא יצא לפועל ומצאתי את עצמי בלי קבוצה כי חיכיתי לעבור. הדרך הכי נכונה עבורי להחזיר את השם ואת היכולות זה היה להגיע לטירת הכרמל. אני חושב שעשיתי החלטה נכונה בסופו של דבר כי החזרתי לעצמי את כל החדווה למשחק המדהים הזה".

היית כבר ברמות הגבוהות בגילאי הנוער, מרגיש פספוס?
"אני חושב שכל דבר קורה לטובה ודברים מסתדרים לנו בחיים, לפעמים לא הכי לטובתנו ולא לפי התוכניות שלנו, אבל מה שלמדתי מכל מה שעברתי שאסור לוותר לרגע, תמיד לחלום, תמיד לעבוד קשה ובסופו של דבר זה יגיע ובענק".

עדיין חושב שיכול להגיע לליגות גבוהות יותר?
"אני בטוח שאני יכול להגיע. אני מאמין בעצמי ב-100 אחוז, כבר הייתי שם והראתי שאני כן יכול להיות ולהוביל קבוצה, אני חושב שרק צריך לתת הזמדנות לשחקנים שבאים מהליגות האלה ולהעריך אותם כי אלה באמת ליגות לא פשוטות וחוויתי את זה העונה".

מה זה כדורגל עבורך?
"כדורגל זה המקום בריחה שלי, זה המקום שאני נרגע מאז גיל קטן. אני חושב שלפי סיפור החיים שלי והמעבר מאילת לחיפה עם כל המשפחה המדהימה שלי רק בגלל הכדורגל - זה אומר הכל".

תוכניות לעתיד?
"בעזרת השם להגיע כמה שיותר גבוהה ולעלות בליגות. אני שואף גבוהה ומאמין שגם יכול לחזור למקום שהייתי בו. רק עם אמונה עצמית אוכל להגיע לשם. חשוב לי להגיד לכל מי שקורא את הכתבה הזאת שתמיד תמשיכו להאמין בעצמכם וביכולות שלכם, אל תתנו לאף אחד להוריד אתכם ותמיד תשאפו קדימה. אל תסתכלו על מה שהיה תסתכלו על איפה אתם היום ואיפה אפשר לשפר. אני מודה לטירת הכרמל על ההזדמנות שנתנו לי, פתחו לי דלת ואני אסיר תודה על כך".

 

תגובות

+ הוסף תגובה
1
ת6מר חזן אחלה שחקן
(מאמן: 18:08 04-05-2024)
פוטנציאל גדול ואחלה אופי הלוואי שיצליח

סקר דאבל פס

מי תעפיל לליגת על בעונה הבאה?