בשיאו. חייק במדי השקמה (אמל גנאים)
מאת: מיכאל וייסרמן | 14.05.24 | 07:06
בזנטים של אוהלים באור יהודה, גביע המדינה עם הכח רמת גן, ברכה משוער עבר בכיר וגם המחשבה על השיא הבא. איציק חייק בראיון כן ליום העצמאות
אחדות, אחווה ובעיקר ציונות אלו ביטויים שעולים בימים אלה במדינת ישראל. אירועי השבת השחורה והמלחמה הכניסו את מדינת ישראל לפרופורציות ובכל זאת גם בכדורגל הישראלי ובעיקר בליגות הנמוכות ישנם עוד אותם אנשים שעונים על ההגדרות ובראשם השוער איציק חייק. חייק, 78, שבר פעמיים את שיא הגינס כשוער המבוגר ביותר כאשר בעונה האחרונה עלה כשוער מכבי השקמה רמת גן בגיל 78.
בראיון מיוחד ליום העצמאות מסרב חייק לחשוב על פרישה וחושב על השיא הבא.
נתחיל מהסוף. מה אתה זוכר מיום העצמאות הראשון שלך בישראל?
"עליתי ישראל בגיל 6. הגענו בהתחלה לחיפה ואז עברנו לצריף בפרדס חנה בסוף הגענו לגור באור יהודה. במשך שלוש שנים גרנו באוהל ואז במשך עשור גרנו בצריף".
כבר אז התחילה האהבה בינך לבין הכדורגל?
"בהחלט. אני זוכר שהיינו לוקחים בזנטים ויתדות מאוהלים ובונים מזה שער או שמים אבנים. אחי הבכור, שאול, שיחק בעבר בהפועל פתח תקווה בתקופה של נחום סטלמך אז היה מגיע איתי והוא רצה להיות חלוץ ואני שוער ואז הוא היה מאמן אותי הרבה. לאורך השנים הגעתי להכח רמת גן עמה הצלחנו לזכות בגביע כאשר הייתי בגיל 24 אבל לאחר מכן עזבתי".
למה לא המשכת בקריירה מקצוענית?
"ראשית הזמן עשה את שלו. העדפתי לפנות לעולם העסקים אבל נשארתי בכדורגל והתחברתי לליגות הנמוכות. היה לי קשה להתחייב ל-5 אימונים בשבוע ומשחק. רציתי לעשות עוד דברים שאני אוהב וזה היה מתאים רק בליגות הנמוכות וגם הלחץ היה נמוך יותר".
ובכל זכית להיכרות רצינית דווקא ב-2019 שזכית בתואר של שיא גינס?
"התחלתי להתעניין לגבי השיא של השוער המבוגר וגיליתי שזה עמד על גיל 73 על ידי שוער מאורוגוואי וידעתי שאני הולך לשבור את השיא. אגב אותו שוער מאורוגוואי היה מהראשונים שבירכו איתי על השיא".
וגם השנה לא היה קשה לשחק במכבי השקמה רמת חן?
"האמת כל השחקנים גם שלנו וגם של יריבות יכולים להיות נכדים שלי ובכל זאת לעולם לא ביקשתי שירחמו עלי או יוותרו לי. גם השופטים מנסים לעזור לי וכבר בהגרלה שואלים אותי לגבי השער שאני מעדיף כנגד השמש. לא מזמן היה משחק וחלוץ בן 18 עלה איתי לכדור גובה וקיבל כרטיס אדום כי השופט חשב שהוא פגע לי בחזה".
קיבלת ברכה מיוחדת משוער בכיר?
"הרבה שחקנים דיברו איתי אבל הברכה המיוחדת לדעתי הייתה של בוני גינזבורג שאף נפגשתי איתו ושוחחנו ארוכות וגם הוא פרגן לי".
יש מחשבות על פרישה?
"האמת אמרתי שאשחק כל עוד הגוף יאפשר לי כי אהבת הספורט ואהבת המשחק נשארה לי".
לסיום מה אתה מאחל למדינה לרגל יום העצמאות?
"אני מאחל למדינה שתחזור לעצמה כפי שהייתה ושכל החטופים יחזרו הביתה. אנחנו מוקפים באויבים שחלקם גם רצו למנוע את הפרס שלי בגינס אבל לא הצליחו. עם ישראל חי ויעבור את התקופה הקשה הזאת. הייתי צריך לצאת לסיור ארוך בחו"ל אבל בחרתי להישאר בימים האלה בישראל".
תגובות
+ הוסף תגובה