שחקני שדרות (אורי גבאי)
מאת: אביחי דלאל | 06.03.25 | 19:15
הקפטן של הפועל אשדוד פרסם פוסט הבהרה בו הוא מסייג את האשמותיו נגד שחקן ומאמן שדרות, שחקן שדרות כרמל יונה ששוחח עם יעקב: "בקבוצה שלנו שחקנים אתיופים רבים"
האירוע הגזעני שהתרחש במשחק בין מ.כ שדרות להפועל אשדוד בליגה ב' דרום ב' ממשיך להתפתח, כשהפעם, יממה לאחר המשחק, נראה שהצדדים מנסים להגיע להבנות ולהרגיע את הרוחות.
>>> הצטרפו לערוץ הוואטסאפ של דאבל פס <<<
יוני יעקב, קפטן הפועל אשדוד, שאתמול פרסם
פוסט חריף בו האשים את מאמן שדרות שרון חיטמן ואת השחקן כרמל יונה בהתנהגות לא הולמת לאחר אירוע גזעני, פרסם היום פוסט הבהרה והתפייסות. "אני פונה אליכם בעקבות אירוע שהתרחש לאחרונה, שבו חברי לקבוצה נפגע בצורה חמורה מצד האוהד הקבוצה שנבעה מגזענות," כתב יעקב בפנייה למועדון שדרות. "חשוב לי להבהיר כי הדברים שנאמרו או נעשו, גרמו לנו לתחושת פגיעות עמוקה וכאב. אני לא מאמין שגזענות או אפליה הם חלק מהמגרש, ובטח שלא צריכים להיות חלק מקשר ספורטיבי ובכלל."
יעקב ממשיך ומבהיר כי "נוצר אי הבנה ביני לבין כרמל. ולגבי המאמן חיטמן לאחר בירורים מעמיקים זה לא הגיע ממנו, ולא היה לו קשר לפרשה."
האירוע שהוביל למחלוקת
אתמול במשחק בין הקבוצות, בדקה ה-78 כשהתוצאה עמדה על 0:0, שחקן הפועל אשדוד יוני סיסאי ניגש להוציא אאוט וספג קריאות גזעניות מאוהד ביציע, כולל "כושי סמבו" לטענת יעקב.
לפי גרסת בעלי אשדוד, שרלי אטיאס, האוהד אף ירק על סיסאי, שבתגובה ירק לכיוון היציע וקיבל כרטיס אדום. בעקבות זאת, שחקני אשדוד בהובלת יעקב ירדו מהמגרש במחאה. המשחק הופסק זמנית, אך חודש כשהשופט איים בהפסד טכני.
המשחק הסתיים בניצחון 1:0 לשדרות, כשהשער הובקע בדקות התוספת. הפועל אשדוד טענה כי הורחקו להם עוד שני שחקנים "ללא סיבה", בעוד ששחקני ומאמן שדרות לא נענשו.
"הצעקות שלי לא היו קשורות לגזענות" - כרמל יונה מגיב
כרמל יונה, שחקן שדרות שהואשם בהתנהגות לא ספורטיבית, הגיב בתגובה לפוסט של יעקב: "אני רוצה להבהיר: הצעקות שלי בסוף המשחק לא היו קשורות להערה הגזענית של אוהד. הן היו כתגובה לאירוע אחר שהתרחש מול עיני."
יונה הדגיש כי בקבוצתו יש שחקנים מהקהילה האתיופית: "בקבוצה שלנו יש שני שחקנים אהובים, תומר וולדה וישראל דמקה, וגם לא מעט אוהדים מהקהילה האתיופית. אנא, אל תנסו להוציא אותנו מהקשר. אנחנו לא מה שאומרים עלינו."
בתגובה נוספת כתב יונה: "יש לי את הדרכים שלי לגנות גזענות, העדתי מה ראיתי בפני ההנהלה ולא שקלתי מילים. אין מקום לגזענות ואין מקום לאלימות."
שדרות גינתה והרחיקה את האוהד המעורב
מועדון מ.כ שדרות הגיב אתמול באופן מהיר והחלטי לאירוע. בהודעה רשמית נמסר: "כמועדון אנחנו מגנים בתוקף את המקרה ומביעים התנצלות מעומק הלב. כמובן שאין לזה שום מקום במגרש הכדורגל ולכן אותו אוהד הורחק מייד וכבר מופעלים נגדו הליכים לצו הרחקה מול משטרת ישראל."
המועדון הוסיף כי "אין לא לשחקן ולא למאמן אחריות על הנאמר מפיו של אותו אוהד ובוודאי שהם מגנים בתוקף וביטאו זאת היטב בתום המשחק שהיה רווי באמוציות."
לצד זאת, טענו בשדרות כי "יש לציין גם אמירה גזענית שנאמרה כלפי שחקן שלנו וגם את זה יש לגנות", ככל הנראה בהתייחס לטענות שהועלו בתגובות לפוסטים של יעקב לגבי אמירות גזעניות כלפי השחקן איאד אלאעסם.
יוני יעקב סיכם את הפוסט החדש שלו במסר של תקווה: "אני פונה אליכם מתוך רצון להסביר את תחושותי ולהביע את הכאב שהרגשנו. אני מקווה שנוכל לשוחח על כך ולהבהיר את הדברים, כדי למנוע מצבים כאלה בעתיד ולבנות קשר של כבוד הדדי."
"אני מקווה שנוכל להתקדם מכאן עם יותר סובלנות וכבוד הדדי," הוסיף הקפטן.
נראה שהאירוע המצער מהמגרש הפך לפתח לדיאלוג חשוב על גזענות בספורט הישראלי, כאשר שני הצדדים מבינים את חומרת העניין ומחויבים למניעת הישנות מקרים דומים בעתיד.
תגובות
+ הוסף תגובה