ההתאחדות לכדורגל
מאת: מערכת דאבל פס | 26.04.25 | 05:59
המאבק הצמוד על העלייה - בג'לג'וליה קיבלו הזדמנות אחרונה לקיים את המשחק ביום שני, בזמן שהמשחק בין ראש העין לכפר יונה יתקיים ביום ראשון. מנהל כפר יונה מחה על ההחלטה: ״התאחדות שכונה״
ועדת הליגה והגביע קיבלה החלטה שנויה במחלוקת בנוגע למשחק המכריע בין בני ג'לג'וליה למכבי השרון נתניה ויקטור עטיה במחזור ה-30 בליגה ג' שרון. הוועדה קבעה כי המשחק המכריע יידחה ליום שני בדחייה אחרונה, בעוד שמשחקה של עירוני ראש העין מול מכבי עירוני כפר יונה יתקיים כמתוכנן ביום ראשון.
בנימוקי ההחלטה ציינה הוועדה: "עקרון הספורטיביות במקרה זה וההכרעה על הדשא גובר על עקרון השעה האחידה. המצב הוא לא אופטימלי וג'לג'וליה אחראית בלעדית לכך שהמשחק לא מתקיים ביום ראשון בשעה האחידה כפי שנקבע."
"אכן, שקלה הוועדה לבטל את המשחק ולהעביר את ההכרעה במשחק לבית הדין. יחד עם זאת, למען הספורטיביות ומתוך רצון אחרון שההכרעה תהיה בכר הדשא, הוועדה מאשרת דחייה אחרונה ומוחלטת של המשחק המדובר ליום שני."
הוועדה ציינה כי "היה לג'לג'וליה יותר משבוע לדאוג לקיום המשחק, הוצעו להם הצעות ועזרה, ובכל זאת היא לא עמדה במשימה" וקבעה כי אם המשחק לא יתקיים ביום שני, העניין יועבר להכרעת בית הדין. כמו כן, הומלץ להעמיד לדין את ג'לג'וליה בכל מקרה, גם אם המשחק יתקיים.
אמיר אברהם, מנהל מכבי עירוני כפר יונה, תקף את ההחלטה בחריפות: "אנחנו נשחק יום ראשון, ננצח את המשחק, ואז לג'לג'וליה לא יהיה מה לשחק יום שני, כי הם ידעו שליגה הם לא יעלו. ההתאחדות לכדורגל בישראל שכונה. ההחלטה ההזויה תגרום לכך שלמגרש במושבה ביום ראשון יגיעו הקהלים של כל ארבע הקבוצות. שום הערכת מצב לא נעשתה למשחק של כפר יונה מול משטרת פ"ת. צפוי פה פוגרום וסכנה ממשית לחיי אדם. יגיעו יותר מ-1,500 צופים. לא מצליחים לארגן משחק של שני קהלים. רוצים שיגיעו ארבעה ביחד, מחכים שיקרה פה אסון?"
מכבי השרון נתניה ויקטור עטיה מובילה כרגע את טבלת ליגה ג' שרון עם 70 נקודות, מכבי עירוני כפר יונה במקום השני עם 68 נקודות, ובני ג'לג'וליה במקום השלישי גם עם 68 נקודות. משחק הצמרת בין נתניה לג'לג'וליה הוא קריטי במאבק על העלייה, ולכן הדחייה מעוררת כעס בכפר יונה.
עוד לפני הסוגיה הנוכחית, התעוררה סערה סביב המשחק עצמו. לאחרונה פורסם בדאבל פס כי המשחק הוזז מהמגרש בכפר קאסם לאצטדיון בטירה, ונדרשו אמצעי אבטחה מוגברים: 60 שוטרים, כלבי שיטור, פרשים, רחפן, תצפיתן ועוד עשרות סדרנים.
בג'לג'וליה טענו כי "יש פה יד מכוונת שהשפיעה על ההתאחדות ועל המשטרה", בעוד יו"ר השרון נתניה, אילן עטיה, הכחיש מעורבות מצד קבוצתו והבהיר: "לא אנחנו אלה שקבענו שהמשחק יעבור לטירה אלא זו דרישת המשטרה."
תגובות
+ הוסף תגובה