טירת כרמל ובני ג'ת ראש בראש על הכרטיס לליגה א'

מי תחגוג בסיום? מי תחגוג בסיום?
ליגה ב' צפון ב' תגיע היום (שבת) לרגע השיא שלה: המוליכה תתארח אצל סגניתה כשהפער ביניהן עומד על 3 נקודות בלבד

עונה שלמה התנקזה לרגע הזה. דרמה גדולה מחכה לנו היום על כר הדשא במסגרת משחק העונה בליגה ב' צפון ב'. מצד אחד, מ.ס טירת כרמל, שמחזיקה את הפסגה. מהצד השני, סגניתה, איחוד בני ג'ת, שמגיעה עם רעב אדיר לצמצם פערים במיוחד במגרשה הביתי.

המצב בטבלה
נכון לרגע זה, טירת כרמל מוליכה את הטבלה עם 51 נקודות. בני ג'ת דולקת אחריה עם 48 נקודות, אך עם נתון קריטי אחד: משחק חסר.

ניצחון של טירת כרמל יגדיל את הפער ל-6 נקודות ויעניק לה מרווח נשימה משמעותי, גם אם ג'ת תנצח במשחק ההשלמה שלה. ניצחון של בני ג'ת ישווה את מספר הנקודות של שתי הקבוצות (51), אך יציב את ג'ת בעמדת זינוק עדיפה בהרבה בגלל המשחק החסר. במצב כזה, גורלה של ג'ת יהיה בידיה. במצב של תיקו, המצב ישאר אותו דבר, אך ישרת בעיקר את ג'ת שתדע שדרך המשחק החסר היא עדיין יכולה לסגור את הפער.

ישמרו על הפסגה? שחקני טירת כרמל (אבי רביבו)
שחקני ג'ת (באדיבות המועדון)
ביתי הוא מבצרי?
גם הסטטיסטיקה היבשה מלמדת על גודל המעמד ועל עוצמת היריבות. איחוד בני ג'ת הוכיחה העונה שמגרשה הביתי הוא מבצר כמעט בלתי חדיר, כשהיא רושמת שם מאזן מרשים של שמונה ניצחונות, תיקו אחד והפסד בודד בלבד. מנגד, מ.ס. טירת כרמל מגיעה עם תואר לא רשמי, אך מאיים במיוחד - "הבלתי מנוצחת בחוץ". המוליכה לא הפסידה העונה באף משחק מחוץ לביתה, כשהיא דורסת עם עשרה ניצחונות ושתי תוצאות תיקו במגרשים זרים. כשקבוצת בית דורסנית פוגשת את קבוצת החוץ הטובה בליגה - משהו ברצפים הללו חייב להישבר היום.

שחקני המפתח
מעבר לטקטיקה ולמספרים, המשחק היום יוכרע על הכתפיים של השחקנים הגדולים ביותר של שתי הקבוצות. במ.ס. טירת כרמל העיניים יהיו נשואות אל ירדן כהן. הקשר, שכבש העונה כבר 12 שערים ומוליך את טבלת כובשי הקבוצה, הוא "בעל הבית" בחלק הקדמי. כהן מביא איתו ניסיון אדיר מהליגה הלאומית ואף מליגת העל (מכבי נתניה), והוא האיש שאמון על הוצאה לפועל של התקפות הקבוצה. הניסיון שלו במעמדים כאלה עשוי להיות שובר השוויון.

ירדן כהן (אבי רביבו)
מנגד, באיחוד בני ג'ת בונים על המוציא לפועל המוכח שלהם, מוחמד נאטור. השחקן, שנמצא בשנתו השנייה במועדון, הפך לסמל של העלייה של ג'ת לאחר שכבש אשתקד 25 שערים והוביל את הקבוצה מליגה ג' לליגה ב'. העונה הוא ממשיך לספק את הסחורה עם 10 שערים. הגנת טירת כרמל תצטרך לעבוד שעות נוספות כדי לעצור אותו.

מוחמד נאטור (באדיבות המועדון)


 

תגובות

+ הוסף תגובה

סקר דאבל פס

מי תעפיל לליגת על בעונה הבאה?