נציגי בנפיקה יחד עם ראש עיריית חדרה
מאת: מיכאל וייסרמן | 21.06.26 | 18:02
המועדון קיים מסיבת עיתונאים במעמד ראש עיריית חדרה, ניר בן חיים, והשיק את העידן החדש בראשותו של מנכ"ל הבורסה לניירות ערך, איתי בן זאב
הפועל חדרה הציגה היום (ראשון) במסיבת עיתונאים חגיגית את העידן החדש של המועדון בראשותו של מנכ"ל הבורסה לניירות ערך, איתי בן זאב.
מסיבת העיתונאים נערכה במתחם האימונים של המועדון וכללה גם את ראש עיריית חדרה, ניר בן חיים, את נציג הבעלים, אסי רחמים, את המאמן עמיר נוסבאום ושני נציגים מטעמה של בנפיקה ליסבון: מיגל רייש, מתאם ההתרחבות הגלובלית, ודויד גומז, המתאם הטכני הבינלאומי.
את מסיבת העיתונאים הנחה אסי קוטין, דובר המועדון עד העונה האחרונה ומי שהוצג על ידי בן זאב כמנכ"ל החדש שלו. למסיבת העיתונאים הגיע גם הקונסול הפורטוגלי בשגרירות בישראל, ליסיניו אמארלי.
בפתיחת מסיבת העיתונאים דיבר ראש העיר ניר בן חיים: "זהו רגע שמסמן התחלה של דרך חדשה, רגע שמחבר בין מסורת מפוארת לבין חזון ועתיד. רגע שמעניק תקווה גדולה להפועל חדרה, לעיר חדרה ובעיקר למאות הילדות והילדים שחולמים לשחק כדורגל".
בן חיים הדגיש את החשיבות של כניסתו של בן זאב לתפקיד הבעלים "בשורה גדולה להפועל חדרה ולעיר כולה", הזכיר את פרויקט טוני רואנדה שעל בסיסו נוצר הקשר מול בנפיקה ליסבון והודה ליונת ליסטנברג הבעלים של טוני רואנדה, שגם היא נכחה במסיבת העיתונאים.
בן חיים לא שכח להודות ליקיר שוורץ, הבעלים הקודם של המועדון ובירך את שני הנציגים הפורטוגלים על שיתוף הפעולה תוך שהוא מבטיח להעמיד לרשותם ולרשות המועדון את התנאים הכי טובים. "אני מאמין בכל ליבי שהחיבור הזה יביא בשנים הקרובות הישגים גדולים - לא רק על כר הדשא, אלא גם בחינוך, בקהילה ובעתידם של ילדינו. זו רק תחילתה של ידידות ארוכת שנים והצלחה משותפת גדולה".
הבעלים החדש, איתי בן זאב, הסביר על החיבור לחדרה ולבנפיקה: "בשנים האחרונות בנפיקה ליסבון עובדת יחד עם טוני רואנדה, וכשדיברתי עם אסי רחמים על הפועל חדרה, אמרתי למה שלא נחבר את כל הדברים יחדיו. אסי הצטרף לפרויקט, פיו וליבו שווים, הוא מנהל הכדורגל מספר 1 בכדורגל הישראלי. הכרתי אותו עוד בהפועל באר שבע, ויחד הבנו שכאן בחדרה אפשר לחבר כאן את כל הפאזל. עכשיו הפרויקט הזה לא ישפיע רק על בני נוער ברואנדה, אלא גם בישראל, בחדרה. הפועל חדרה קיימת 90 שנה ולנו מאוד חשוב הקשר עם הקהילה, ברמת החזון, מה שראש העיר רואה לנגד עיניו, זהה מילה במילה לחזון שלנו".
בן זאב גם התייחס לפרקטיקה של הדברים ואיך הם יעבדו בפועל: "מהחודש הבא, ינחתו פה שני אנשי מקצוע, עם כל המתודולוגיה של בנפיקה, עם איך שהם מגדלים שחקנים. זו תהיה חוויית למידה גם לילדים וגם למאמנים. רק מי שישחק בהפועל חדרה - תהיה לו חשיפה אמיתית למועדון שהוא חבר קבע בליגת האלופות. בחדרה תהיה חשיפה, גם לשחקנים, גם למאמנים. אם בנפיקה תחשוב שיש פה שחקן בגיל 14-15 שהוא טאלנט, ששווה לקחת אותו לפורטוגל - הם ייקחו אותו לפורטוגל. אנחנו רוצים להראות שגם את הכדורגל הישראלי אפשר לנהל בצורה אירופאית".
מיגל רייש, מתאם ההתרחבות הגלובלית של בנפיקה, הציג סרטון על המועדון וסיפר על שיטת העבודה: "אנחנו מנסים לייצר רשת של אקדמיות ברחבי העולם. בשנה שעברה התחלנו לדבר על הצורך בפרויקט הזה והחלטנו שאנחנו רוצים להגיע לישראל, לחבר את התוכנית שבנינו באפריקה גם לישראל. הופתענו מאוד לטובה מהחזון לטווח הארוך של איתי בן זאב. כשאתה רוצה לפתח שחקנים, אתה חייב להסתכל בזווית רחבה ביותר. ואת זה אפשר להשיג רק כשיש אנשים חזקים ונחושים. אנחנו רוצים לבנות את פרויקט הפיתוח הטוב ביותר בישראל, וכאקדמיה הטובה בעולם לא יכולנו לוותר על האתגר הזה. השאלה היא איך אנחנו מצליחים לייצר כל כך הרבה כישרונות בפורטוגל? התשובה היא ברורה - יש דרך ואתה נשאר נאמן לה. האם נעשה את זה בישראל? כמובן שנעשה את זה, כי זה בר השגה. חלק מהילדים האלו יהפכו למקצוענים".
דויד גומז, המתאם הטכני הבינלאומי מטעם בנפיקה, הרחיב על הקשר עם הפועל חדרה: "שאלו אותנו למה בישראל? אז קודם כל, בגלל האנשים. והאנשים שפגשנו חולקים את אותם ערכים של בנפיקה. הדבר השני, בגלל הכישרון. מיגל אומר שאיפה שיש ילדים, יש כישרון. יש בישראל הרבה ילדים, וזה מה שאנחנו צריכים - את היתר אנחנו נעשה. הדבר השלישי, בגלל המתקנים. הם ברמה גבוהה, אז נוכל להתחיל. והדבר האחרון, והוא חשוב מאוד, זה שיש לנו מעל ל-850 ילדים כאן. זה יהיה הפרויקט הכי גדול שלנו מבחינת כמות ילדים מחוץ לפורטוגל. עם זה אנחנו נתחיל לעבוד".
תגובות
+ הוסף תגובה