נצחון לקרית אונו בדרבי של בקעת אונו

הפועל קרית אונו חוזרת לעצמה ולאחר ההפסד המפתיע לשיכון ותיקים חוזרת לנצח,הפעם בדרבי הקטן מול מ.כ אור יהודה שפשוט ממשיכה לצלול ללא מעצורים עם הפסד שישי משבעת המשחקים האחרונים.

המחזור ה- 14 של מחוז דרום א' בליגה ב' זימן לנו היום (שישי) מפגש מסקרן- הדרבי של בקעת אונו בין הפועל קרית אונו (מקום 3 ) לבין הדולקת אחריה- השכנה מאור יהודה.

אור יהודה, אשר פתחה את העונה מצויין והראתה סימנים של קבוצה שנאבקת על העליה, איבדה גובה בצניחה חופשית וצברה רק נקודה אחת בחמשת המחזורים האחרונים.

מנגד, המארחת מקרית אונו התייצבה במטרה להוכיח שיש לה עדין מה לומר במאבקי העליה.

קרית אונו למדה בשבוע שעבר על בשרה את משמעות הפתגם : " לא מחליפים סוסים באמצע העליה". הכוונה, כמובן, ל-טרייד שביצעה לפני מספר שבועות, במסגרתו עבר מלך שערי הליגה, אוהד רון, לעירוני רמלה, כאשר החלוץ לירון קאסר (מלך שערי הליגה בעונה שעברה...) עשה את הדרך ההפוכה.

מסתבר שדווקא השידוך של קרית אונו עם שחקן הבית שלה היה הרבה פחות מוצלח מזה מזה שהיה לה עם אוהד רון ולאחר 3 משחקים בלבד דומה שקאסר נמצא בדרכו החוצה מהמועדון.

קאסר לא פתח, מן הסתם, בהרכב קרית אונו ויודעי דבר העידו שהוא נצפה ביציעי האצטדיון בקרית אונו ...

 

לירון קסר(בכחול),סיים את דרכו בקבוצה.(צילום:לירן דורף)

 

מאמן קרית אונו, אופיר קופל, בצע "מיני מהפיכה" בהרכב הקריה, כאשר הציב בחולית הקישור את יניב שמיע הותיק (שחוזר מפציעה ארוכה) ואת ניקי פצ'לינצב הצעיר , שניהם בהופעת בכורה בהרכב הפותח, על חשבון ציון בזר ו-דן לוי הותיקים. נראה שבזר (הקפטן) ו-לוי שילמו את המחיר בעקבות ההפסד המפתיע בשבוע שעבר נגד שיכון ותיקים ר"ג.

פתיחת המשחק לא בישרה טובות לאורחים מאור יהודה, וכבר בדקה החמישית נפגע חלוץ הקבוצה אייל ישראל בראשו בתיקול לא מכוון עם צח זוהר מהקריה. לאחר מספר דקות של טיפולים נאלץ ישראל להתפנות לטיפול רפואי והוחלף.

במחצית הראשונה נראה משחק שקול שהתנהל ללא אירועים מיוחדים ליד השוערים. שני השוערים המצויינים - ראובן מקרית אונו ו-פלמנבאום מאור יהודה שלטו ברחבות וכך ירדו שחקני שתי הקבוצות למחצית בתוצאה מאופסת.

בפתיחת המחצית השניה ביצע קופל חילוף משמעותי כאשר הכניס את החלוץ רן דמרי, ששב מהרחקה, במקומו של פצ'לינצב. חילוף זה גם הביא לשינוי בתפקוד מספר שחקנים, במסגרתו הוזז אודי כבודי לתפקיד הקשר המרכזי. שינויים אלה הביאו לתוצאות מיידיות וקרית אונו החלה לייצר לחץ על שער האורחים מאור יהודה. באחת ההתקפות הבודדות של אורי יהודה הצליח ראובן שוער הקירה להדוף בזינוק מצויין כדור שננגח ע" עמי יעל לאחר בעיטה חופשית.

בדקה ה- 60 קיבל כבודי כדור מצויין מחנן אסור, לבד מול השוער פלמנבאום. בעיטתו של כבודי נהדפה ע"י שוער אורי יהודה והכדור החוזר הורחק מן הקו ע"י הגנת אור יהודה.

5 דקות מאוחר יותר הגיע הרגע הגדול של המשחק: רן דמרי בעט בעיטת מספרת מדהימה א-לה אלירן עטר, אולם בעיטתו של דמרי נהדפה ע"י פלמנבאום בזינוק מצויין לתשואות 300 הצופים שהגיעו לאצטדיון בקרית אונו.

בדקה ה- 67 הניב הלחץ של המקומיים פירות: צח זוהר הצעיר קיבל כדור ברחבה שנהדף מהגנת אור יהודה וירה מן האויר לפינה הרחוקה - שער מצויין ו- 1 : 0 לקריה.

לאחר השער נסוגו מעט שחקני הקריה ונתנו לאורחים מאור יהודה, ובעיקר לאביעד זרביב ו-גילי ג'נח, להשתלט על מרכז השדה. יחד אם זאת, האורחים לא הצליחו לייצר איום ממשי על שער הקריה וכל הנסיונות להתקרב לעבר השער נהדפו על ידי הגנת הקריה בראשות ליאור ערוסי ו-עומרי כהן. מנגד, הצליחו שחקני קרית אונו לייצר מספר התקפות מתפרצות כשבאחת מהן נקבעה תוצאת המשחק:

בדקה ה- 86 קיבל אוהד כהן כדור מאודי כבודי, המצטיין בקרית אונו, כ- 16 מטר מן השער. כהן בעט עם כל הלב ישר אל החיבורים , 2 : 0 לקריה ושער בכורה לאוהד כהן.

 

אוהד כהן,שער מרהיב ביופיו בנצחון קריית אונו על אור יהודה.(צילום:לירן דורף)

 

לאחר השערים שהבקיעו, רצו שחקני הקריה בשמחה מאופקת לעבר המנהל המסור של הקבוצה- שלמה גרין, שאימו חנה ז"ל נפטרה בסוף השבוע שעבר, והקדישו לו את הניצחון. אכן מחווה מרגשת.

 

לירון קאסר בדרך החוצה מקרית אונו.

חלוץ קרית אונו סיים, ככל הנראה, את דרכו בקבוצה, לאחר חודש אחד בלבד במדי הקבוצה. קאסר לא התאמן השבוע במסגרת הקבוצה ולא נכלל בסגל הקבוצה שבוע שני ברציפות.

קאסר מנהל משא ומתן עם מספר קבוצות (בהן מכבי עמישב מליגה א'- קבוצתו בעונה הקודמת, בני אילת ממחוז דרום ב' בליגה ב' ועוד מספר קבוצות) .

יו"ר הפועל קרית אונו , יניב בוכניק, מסר ל-דאבל פס, כי הקבוצה עדיין שוקלת את עתידו של החלוץ לירון קאסר ובכל מקרה נערכת למצב בו תיאלץ למצוא חלוץ אחר:

"לצערנו, השידוך עם לירון לא צלח, לפחות נכון להיום. הקבוצה תמשיך בדרכה לעבר המטרות שהציבה לעצמה, עם לירון או בלעדיו".


לירון קסר בתגובה:"קריית אונו לא עמדו בהתחייבות הכספיות שהיו להם כלפיי וצר לי על כך,בכל זאת קריית אונו היא קבוצת האם שלי והרגשתי שם בבית,אני מקווה שנגיע להבנות ויתנו לי את השחרור המיוחל מה שהם מסרבים משום מה לעשות כעת וכך נוכל להפרד כידידים".



תגובות

+ הוסף תגובה
1
שמיע החזיר את הלב והנשמה לקבוצה
(אונו אימפריה: 10:42 02-01-2010)
מה שהיה לה חסר כל כך... אוהד כהן פרח לידו ומרכז המגרש היה בשליטת הקריה שבשנה הבאה תהיה בליגה א
2
נסתדר בלי לירון קסר
(שחקן קרית אונו: 11:26 02-01-2010)
לירון קסר בקושי שבועיים בקבוצה וכבר בא בטענות. קיבל כסף לפני הזמן ומשמיץ. לא צריכים אותו ונעלה גם בלעדיו!!
3
אור יהודה בלי דרך
(שחר: 13:12 02-01-2010)
למרות כל ההשקעה השנה בקבוצה אור יהודה ניראים גקועים והלכים לעונה הכי גרועה בשנים האחרונות זה מה שאומר שכסף לא מספיק צריך גם ניהול בישביל שהקבוצה תצליח ואת זה אין כרגע באור יהודה. הכישלו ןהכי גדול של הקבוצה זה המאמן.
4
צעד חכם לקריה
(מערכת: 14:56 02-01-2010)
אלוני מרדינגר חתם חיזוק ונשמה ראיתי אותו במשחק ביציע והוא אישר את זה
5
לירון קאסר ליהוד!
(יהודניק: 16:10 02-01-2010)
לירון בוא לבני שפי יהוד השנה עולים לליגה ב' יהיה לך בית חם אתה שחקן מצויין ואתה תפור ליהוד
6
אין מצב
(אוהד: 16:26 02-01-2010)
עם אתם חושבים שנצליח להיתמודד ככה כל השנה רק עם חנן אסור בחוד אתם טועים תתחילו לשלם כמו גברים חבורת קוקסינלים שרק מבטיחים דברים אתם זקוקים ללירון קאסר כמו אויר לנשימה
7
הציטוט
(לירון קאסר: 16:40 02-01-2010)
חברים יש לי הרבה מה להגיד אני ומה שנאמר כאן לא אני אמרתי את כל מה אני רוצה להגיד אני יגיד לבוחניק חלק מהדברים כבר נאמרו ואין לי הצעות מאילת יש לי מאזור ומעוד כמה פשוט קרית אונו לא רוצים לשחרר אני בסך הכל אוהב את הקבוצה חבל שהגענו לאן שהגענו לומדים מט
8
תגובה ל-6
(אבי: 17:19 02-01-2010)
קרית אונו הוכיחה שהיא יכולה להתמודד עם הסגל הקיים והיא אחת הקבוצות החזקות בליגה תראה תטבלה ותבין ברור שחיזוק לא יזיק וזה גם יגרום לשחקנים להיות יותר טובים
9
תגובה ל-8
(שי: 17:31 02-01-2010)
גם אני וגם אתה יודעים שקרית אונו בטעות נימצאת איפה שהיא נימצאת אתה יכול לשאול שחקן שחקן בקבוצה ותיראה שזה מה שהוא יגיד צירוף מקרים מוצלח לטובת הקריה אז תעשה לי טובה לפני שאתה רושם פה משו תברר לעומק...
10
יפו מחכים לך...
(אבישי אוהד יפו מושבע: 18:43 02-01-2010)
לירון בוא ליפו תעזר לנו סופית בעליה הרי קרית אונו לא יעלו ואתה יודע את זה לפחות תחגג איתנו בבלומפילד את העליה... תראה מה זה קבוצת ניהול עמו יפו...
11
עזבו אותכם לירון לא לירון
(מה אכפת לנו: 21:16 02-01-2010)
קרית אונו אתמול במיוחד במחצית השנייה נראתה מעולה ושיחקה נהדר אז יפו כנראה שתהיה לך מתמודדת חזקה מאוד עד סוף העונה וקרית אונו תעלה בסופו של דבר על חשבונך וקרית אונו נראים מצויין באמת שכן.
12
תגובה ל-8
(אבי: 23:31 02-01-2010)
מה זה טעות נשמה וצירוף מקרים אנחנו באמצע הליגה מחזור 15 זה לא שעבר 4, 5 משחקים יש פה תהליך ושבוע אחרי שבוע אתה רואה שהקבוצה בצמרת ומתמודדת חזק על העלייה בין אם זה מהמקום הראשון או מהפליאוף זה אי נוח על תשכח שזאת קבוצה שעלתה מליגה ג
13
כנסו
(אוהד קרית אונו: 23:42 02-01-2010)
הייתי במשחק ואני מרחם על החלוץ שלנו חנן אסור מחזיק את כל ההתקפה עושה את כל העבודה השחורה מושך 2 ולפעמיים 3 שחקנים ששומרים עליו אישית חייבים עוד חלוץ לידו שיעזור לו ויתן לו לבטא את הכישרון שלו הוא מתבזבז בעבודה השחורה שהוא עושה!
14
12 כנס
(david: 23:48 02-01-2010)
צודק רואים שיש יד מכוונת בקבוצה כל המחמאות למאמן אופיר קופל שיודע להוציא מסגל אלמוני כזאת משמעת והבנה של המשחק, הם לבינתיים ההפתעה של הליגה ואני מאמין שהמשחק נגד יפו בק. אונו יקבע תעלייה מהמקום הראשון
15
שאפו
(עמרי כהן: 13:07 03-01-2010)
שאפו לאוהד כהן על שער הבכורה הגיע הזמן.... שאפו לכל השחקנים על לחימה חסרת פשרות ... הניצחון הוקדש לשלמה גרין מנהל הקבוצה המסור....ואגב מזל טוב לאוהד כהן על יום הולדתו ה 23
16
פחדנים
(חורש לא אלי: 17:42 03-01-2010)
קבוצה של פחדנים...לא משלמים לכם תעשו שביתה איטלקית...מה אתם פרייארים..
17
בוכניק
(אם אין סוס גם חמור טוב: 17:54 03-01-2010)
אם היית משלם ל"סוסים" הייתם היום בעליה...הבעיה היא שאם אין סוס גם חמור טוב
18
שחקן
(איציק: 00:32 01-04-2011)
ליאור לוי תחזור לקירית אונו

סקר דאבל פס

מי תעפיל לליגת על בעונה הבאה?