ביום שלישי בקרב על טהרת ליגה א' נפגשו בית"ר כפר סבא ומכבי כפר יונה למשחק על הזכות לשחק אולי נגד קבוצה בליגת העל בסיבוב הבא של מפעל גביע המדינה. היה זה מפגש פיקנטי בין האחים, גילי וחן חג'ג', שחקני כפר סבא, לבין קבוצתם לשעבר שוויתרה עליהם למרות התרומה הרבה של השניים בשנים האחרונות לקבוצה של העיר בה הם גרים. כזכור, במסגרת הליגה גברו שחקניו של צחי חרמץ, מאמן כפר סבא על קבוצתו של בני לם 0:1 משער ניצחון של ארז קורן שבינתיים הספיק לעזוב את הצהובים לטובת הפועל אזור מליגה ב'.
הפעם, לם וקבוצתו הגיעו לאצטדיון "לויטה" כדי לנקום ספורטיבית ביריבה מכפר סבא. זהו היה משחקו האחרון של אדיר דנין בקבוצה הצהובה, מספר שעות לפני שחתם בקבוצתו החדשה, הפועל אשקלון מהלאומית.
חרמץ עשה ארבעה שינויים בהרכב הפותח ממשחק ההפסד לצפרירים חולון בליגה. אדיר דנין וחיים עזרא פתחו בעמדת המגנים במקומם של אילן צרפתי ושימי ג'ורנו שעזבו את הקבוצה. בקישור אוהד צור חזר להרכב על חשבונו של גילי חג'ג' שפתח על הספסל ואלמוג עיואן החליף את תומר עיואן בעמדת החלוץ. בעקבות השעה המוקדמת רק כמה עשרות אוהדים הגיעו לראות את ההתמודדות.
כבר משריקת הפתיחה היה נראה כי שתי הקבוצות ילכו לבעיטות ההכרעה וכך גם היה.
המשחק לא התעלה לרמה גבוהה וזאת בלשון המעטה, כאשר שתי הקבוצות הגיעו במטרה לא לספוג ושלחו מעט מאוד שחקנים לחלק ההתקפי.
המחצית הראשונה הייתה חלשה מאוד ונטולת מצבים ליד שני השערים, מלבד אחד שהגיע דקה לפני השריקה להפסקה. דנין בניסיון הרחקה לא טוב מסר לשי כחלון שנשאר מול שוער בית"ר, חיים קאופמן, אבל בעט לשמיים.
המחצית השנייה הייתה משופרת במעט מהקודמת ובדקה ה-58 האורחים היו קרובים לכיבוש כשאלברט נקש בעט מ-16 מטרים כדור שקיפץ לפני קאופמן שבשנייה האחרונה הצליח להגיב כשהדף את הכדור לקרן.
בדקה ה-67 הגיעה תורה של כפר סבא להחמיץ. רפי בלו פרץ פרץ משמאל והעביר רוחב אל המחליף תומר עיאון שמול
שוער האורחים התבלבל עם הרגליים ובעט החוצה.
בדקה ה-75 האורחים יצאו למתפרצת עם אלון לוי שהגביה מימין אל רועי ישראלי שנגח מעל המשקוף.
בדקה ה-89 בית"ר ניצלה שוב מספיגה כששוב לוי הרים מהאגף הימני והפעם היה זה תורו של אופיר חלוואני לנגוח מעל השער.
אחרי תוספת זמן של 3 דקות ,השופט יגאל יסקוב שהעביר את ההתמודדות בצורה רגועה ושקטה שרק לשריקת
הסיום ושלח את הקבוצות ל-30 דקות נוספות של כדורגל.

שחקני כפר סבא חוגגים עם הבוס אלמוג ספיר(בתכלת),עלייה לשלב הבא.(צילום:דני מלניצקי)
בתוך ההארכה שתי הקבוצות נראו עייפות וחיכו לבעיטות הפנדלים.
בבעיטות ההכרעה המזל היה עם הצהובים שהצליחו לדייק בכל חמשת הבעיטות ולנצח 3:5. כפ"ס בעטה ראשונה וחן חג'ג' הבקיע,אחריו היה זה אופיר חלוואני שהשווה. אפי אלון הצעיר קבע 1:2 לכפ"ס ומנגד אסף לוזון מכפר יונה בעט למשקוף.
טל גלייטמן עשה 1:3, עמית רצאבי צימק ל-3:2, קובי דומר עשה 2:4 ועידן ששון צימק ל-4:3. רפי בלו ניגש לבעיטה האחרונה של כפ"ס ובעט פנימה, 3:5 כשאת הבעיטה החמישית של כפר יונה לא היה כבר צורך לבצע.
בכפר סבא כבר חולמים על מפגש נגד אחת הקבוצות הגדולות במדינה כשגם דרבי כפר סבאי נלקח בחשבון.
גילי חג'ג' ששמח מאוד לנצח את קבוצתו לשעבר אמר בסיום: "לנצח בגביע זה תמיד כיף במיוחד בפנדלים זה יותר מתוק. אני באופן אישי חושב שאנחנו צריכים להתרכז יותר בליגה והגביע יכול להיות רק בונוס קטן. בשלב הבא אני מעדיף שתי אופציות, או קבוצה גדולה אחת מהארבע הגדולות שיהיה למועודון ולשחקנים חוויה בלתי נשכחת או קבוצה קטנה שנעלה עוד שלב ואולי בשביל כל האנשים בכפר סבא איזה דרבי יכול להיות משחק מאוד אטרקטיבי".
שני הסלבים של האתר,האבא פלוס החבר בראיון לאחר המשחק.
תגובות
+ הוסף תגובה